- Yeni Tasarım Yenilenmiş İçerik

Adsense kodları


Yeni Tasarım Yenilenmiş İçerik

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
hafiza aise
Mon 11 June 2012, 05:56 pm GMT +0200
Yeni Tasarım, Yenilenmiş İçerik
Mustafa Fuat ER • 51. Sayı / EDİTÖRÜN NOTU


Mostar ilk sayısından bu yana yer aldığı mecrada nitelikli bir çizgi tutturmaya çalışıyor. Bir yandan gündeme dair notlarıyla somut olaylar üzerinden bir okumaya fırsat veriyor, öte yandan ise siyasi, toplumsal, ekonomik, her şeyden önemlisi varoluşsal sorunlarımızın özüne dair kültürel olguların takipçisi oluyor.

Bunu yaparken de özgün bir sunum dili için gayret gösteriyor. Gördüğünüz üzere Mostar bu sayıyla birlikte farklı, yeni, yenilikçi bir tasarımla karşınıza çıkıyor. Bu, derginin kimliğinin, hassasiyetlerinin, temel ölçülerinin değiştiği anlamına gelmiyor. Tam tersine, temel kaygılarımızı daha iyi ifade etmek için böyle bir değişikliğe ihtiyaç duyduk.
Ama bunun yanında farklılığın sadece mizanpaj boyutuyla kalmadığını da belirtmek gerek. Tasarımla kol kola ilerleyen yeni bölümlerle daha dinamik bir dergi ortaya koymaya çalıştık. Yani muhteva olarak da değişti, yenilendi Mostar. Söz konusu dinamizmi olgun ve sade bir içeriğe uyarlamak bizim için işin en zor kısmıydı. Bunu başardığımıza inanıyoruz. Elbette eksiklerimiz var. Eleştirilerinizle tasarım ve içeriğin daha da olgunlaşacağına inancımız ise tam.

Bu ay yeni bölümlerimizden birisi olan “Gündem”in odağında 29 Mart Yerel Seçimleri’nin sonuçları var. Seçimler sadece iktidar partisine değil, diğer partilere, hatta her kesime önemli mesajlar verdi.

Mayıs dosyamızı Türk dış politikasının yeni vizyonuna ayırdık. Bildiğiniz üzere, 2002’den bu yana Türkiye hemen her coğrafyada kendinden söz ettiriyor, sadece Türkiye’nin değil dünyanın çetrefilli meselelerine dair çözüm üretmeye çalışıyor. Geçtiğimiz ay da NATO ve G20 zirveleri ile Obama’nın Türkiye ziyareti vesilesiyle dış politika gündemde önemli bir yer tuttu. Dosyada, bu stratejinin temel nitelikleri üzerinde duruluyor. Ayrıca bu siyasetin ne kadar sürdürülebilir bir anlayış olduğu, ufuktaki muhtemel manevraları da masaya yatırılıyor.

Bu sayıda küresel iktisadi krize çözüm arayışlarının uzantılarından biri olan G20 Zirvesi’nde alınan kararları Semih Yıldırım yorumluyor. Yıldırım’a göre zirvede farklı yapıda bir küresel kapitalizmin temelleri atıldı. Ayrıca Cüneyt Yenigün Ermenistan sınırının açılması üzerine önemli değerlendirmelerde bulunuyor.

Değişikliklerin sadece tasarımdan ibaret olmadığını söylemiştik. Gündemin yanında Sahaf, Kültür Sanat, Kitap, Sinema gibi tamamen yeni bölümler de bu sayıda göreceğiniz değişiklikler arasında yer alıyor.

Hepsi yeni bir Mostar, nitelikli ve güçlü bir dergicilik anlayışı için.