- Yeni evlilerden torun isteme şekilleri

Adsense kodları


Yeni evlilerden torun isteme şekilleri

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
aysegul999
Tue 21 July 2015, 04:56 pm GMT +0200

YENİ EVLİLERDEN “TORUN İSTEME” ŞEKİLLERİ

Ayşenur USLU

Ocak 2015 112.SAYI


Semerkand Aile dergisinin değerli bireyleri; hepinize can u yürekten selamlar, saygılar… Malumunuz bu aylar yazın evlenenlerin evliliğe alışmaya başladıkları ilk kış. Tüm yeni evlilere kolaylıklar diliyorum ve bu ayın konusunu açıklıyorum: “torun isteme” şekilleri!
Öncelikle genç çiftimizden başlayalım: Okulu bitiren, iş hayatına atılan, erkek ise aradan askerliği çıkaran genç; tam “hayatım sakinleşti” derken, evlilik durumu hasıl olur. Evlilik dediğiniz süreç ise “kız isteme”den tutun nikah gününe kadar en az bir altı ayı alır ömürden. Taze evliler maddi anlamda kendilerine gelebilmek ve birbirlerine zaman ayırmak adına bebek için kendilerine en az bir yıl verirler ancak heyhat, aile büyükleri öyle düşünmemektedirler! Çünkü onların dileği bu evliliğin bir bebekle taçlanması ve torunlarını kucaklarına alabilmektir.
Şimdi de aile büyükleri açısında yaklaşalım olaya: Evlatlarının mezuniyet mürüvvetinden sonra iş dünyasına atılmalarıyla içleri rahatlamış, evlilikleri ile bu iç ferahlıkları iyice artmış ebeveynler artık torun hasretiyle yanma evresine geçmişlerdir. Bebek sorusu aile büyükleri tarafından evliliğin ilk dönemlerinde sıkça sorulur ve taze çiftlerce kolay bertaraf edilebilir. Ama ilerleyen zamanlarda iş yavaş yavaş stratejiye dönüşür…

1. TUR: “KISMET, YAVRUCUĞUM...”

Damat annesi torun konusunda genel olarak en heyecanlı kişidir. Zaten oğlu askerde iken “torunsamaya” başlamıştır ve evlilikten sonra bu sevda, çöllere düşürecek seviyeye gelmiştir. İşte kayınvalide en sevecen ve sevimli halleriyle bu dileğini söyler. Bu ilk aşamadır sevgili okuyucularımız. Gelinin en az bir yıl bebek düşünmediklerini söylemesi üzerine kayınvalidemiz kısa süreli bir duraklama yaşar, gülümsemesinden hiçbir şey kaybetmemeye gayret eder, “Kısmet, yavrucuğum…” diyerek yeni planlar içine girer…

2. TUR: EŞ DOST VE YAKIN ÇEVRE İLE KONTRA ATAKTA BULUNMAK

Torun isteme bağlamında ikinci tura geçen kayınvalide bu sefer olayı gelinle baş başa konuşulan bir konu olmaktan çıkarıp hanımların birlikte olduğu bir grup içinde, farklı bir biçimde açar. Kayınvalide tarafından önceden itina ile örgütlenmiş olan bu hanımlar grubu, gelin kıza bir anda kontra atakta bulunurlar. Eş dost ve yakın çevreden oluşan dış mihraklar birliği, gelin için zor bir turdur. Genelde yuvarlak ve ucu açık sözlerle atağı yumuşatmaya ve konuyu kapatmaya gayret eder fakat yine planından ödün vermemekte kararlıdır gelinimiz.
3. TUR: ÖRGÜLÜ MESAJ

Kayınvalide bu sefer planının üçüncü aşamasına gelmiştir, bu evrede yandaş toplamak esastır. Dünürünü yani gelin hanımın annesini de yanına çekmesi ile eli güçlenmiş olur ve gelin için çember artık gerçekten daralmıştır. İş birliği içinde olan ve aynı hedefe kilitlenmiş, oldukça etkili ve de yetkili olan ikilimiz; bu sefer damadın da içinde olduğu bir harekat planı düzenlerler. Hep birlikte oldukları bir ortamda çantalarından örgülerini çıkarırlar, her ikisi de bebek kıyafetleri örmektedirler ve torun hazırlıklarına fiilen başladıkları mesajını net bir biçimde vermektedirler.

4. PANİKLET VE KAZAN

Gençlerin inatla planlarından taviz vermemeleri karşısında büyükler azimle mücadelelerine devam edeceklerdir. Bu güçlü savunma karşısında artık en büyük kozu oynama vakti gelmiştir… Bu evre kırmızı çizgidir ve çoğunlukla sonuç verir. Şimdiye kadar her turda hamle geline yapılırken bu sefer -yani son vuruşta- muhatap damattır. Damadımızın annesi oğluna bir telefon açarak tek olarak gelmesini ister. O telefondan sonra merakla kendisine gelen oğluna ciddi bir tavırla çocuklarının olmamasının kendisini endişelendirdiğini, bir sorun varsa hemen bir doktora gidilmesini söyler. Bu konuşma damatta soğuk duş etkisi yapar ve kafasında deli sorularla annesinin evinden ayrılır.
Aslına bakarsanız tüm bunlar olurken aylar ayları kovalamış, bir sene neredeyse dolmuş, genç çiftin bebek için planladıkları zaman gelmiştir. Kısa bir zaman sonra müjdeli haberle ailelerini sevindirdiklerinde aile büyükleri bu sonucu kendi başarıları olarak değerlendirirken, taze anne baba adayları ise kendilerine verdikleri sürenin sonuna kadar uygulanan tüm taarruzlara dayandıklarını ve yine kendi bildiklerini yaptıklarını düşüneceklerdir.
Bebek evin neşesidir inkar eden ayıp eder.
Hamilelik uzun gelir, günler biraz zor geçer.
Sorumluluğu büyük, yetişmesi zor olsa da
Nihayet ana çocuğunu, nene torununu sever.