- Yengem çocuklarıyla ilgilenmiyor

Adsense kodları


Yengem çocuklarıyla ilgilenmiyor

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
hafiza aise
Mon 30 April 2012, 03:14 pm GMT +0200
Yengem çocuklarıyla ilgilenmiyor!

Ocak 2007 16.SAYI

Yeğenlerinizin anneleri tarafından ilgisiz yetiştirilmelerinden rahatsız olmanız oldukça doğal; müdahale ettiğinizde onların aile düzenine karışıyor gibi algılanabilirsiniz. Aktardığınız aile içi durumun disiplinsizlik arz ettiği kadar, ağabeyinizin ailesindeki sorunun farkına varamaması da oldukça manidar. Uygun bir dil, tavır ve üslupla yengenizle konuşmalısınız. Öncelikle yengenizin uygun olmayan tavrını kendisine eleştirel bir tarzda iletmeyin. Hala olarak aile içi gözlemlerinizi aktarırken, kullandığınız ifadeler son derece nazik ve saygı sınırları içinde kalmalı. Uygun olmayan ifadeleriniz, yengenizde savunma tepkisi oluşturacağından bir sonraki adımdaki konuşmanızda belki saldırgan bir tutum bile ortaya çıkabilir.

Ayrıca olayı yengenizle konuşmadan önce ağabeyinize aktardığınızda, daha kötü sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. Yengeniz bu durumu evliliğine müdahale gibi algılayabilir. Ağabeyiniz durumdan bu kadar habersizse, farkında olmadan bunu sizden öğrendiğini eşine söyleyebilir. Bu da sizin için hoş olmayan sonuçlara yol açar. Yeğenlerinizi korurken, kendinizi de korumaya özen gösterin. Eğer onlarla aynı evde yaşıyorsanız, yengenize olan öfkenizi, açığa vurup vurmadığınıza dikkat edin. Kendi duygu ve düşüncelerinizi doğru analiz etmeye çalışmalısınız.

Sorunu çözmeye odaklanın

Öfkeniz yengenize mi, yoksa onun düzene koyamadığı aile disiplinine mi? Bunu iyi tespit etmeniz gerekiyor. Söylediğinize göre, yengeniz ne kadar düzensiz ve disiplinsizse ağabeyiniz de bir o kadar bu durumdan habersiz! Anne ve baba rolünü bırakarak, başka rollere ağırlık veren yaşam tarzları benimsenmiş gibi bir aile portresi çiziyorlar. Ebeveynlere rollerini tekrar kazandırmak için doğru girişimlerde bulunmak gerekiyor. Yengenize karşı bunu şöyle sıralamamız mümkün:

1- Yengenizle konuşmaya çalışın.
2- Yengenizi çocuk ve aile düzeni konusunda bilgilendirecek etkinlik ve kitaplara yönlendirin.
3-Yengenizin yeğenlerinize yetişemediği ya da yapamadığı bir takım eğitim açıklarını elinizden geldiğince kapatmaya çalışın.
4-Ağabeyinizle çocuklar hakkında konuşup (yengenizin durumunu ifade etmeden), aile düzeni için bir takım ortak çalışmalar yapın ve yengenizi de bu duruma dahil edin.
5-Yengenizin bireysel gelişimi ve farkındalığını artırmak için gereken her türlü sosyal faaliyetlerle ilgilenmesine destek verin.

Yasemin UÇAL ABDULLAH