- Yaz Kuran kursu kitapları Diyanetten

Adsense kodları


Yaz Kuran kursu kitapları Diyanetten

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
reyyan
Sat 25 June 2011, 10:12 am GMT +0200
Yaz Kur'an kursu kitapları Diyanet'ten



Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz, bu yıl yaz Kur’an kurslarında okutulan kitapların öğrencilere ücretsiz olarak dağıtılacağını bildirdi.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaz Kur’an kurslarının 27 Haziran Pazartesi günü başlayacağını belirtti. Kursların 2 dönem halinde 26 Ağustos’a kadar devam edeceğini anlatan Yılmaz, yaz Kur’an kurslarını ’’ilk ve ortaöğretim çağında bulunan öğrencilerle Kur’an kursu öğreticileri ve cami hocalarının buluşması hareketi’’ olarak tanımladı.

Başkanlığın, son yıllarda Kur’an kurslarına yönelik eğitimleri daha da etkin hale getirmesiyle her geçen yıl kurslara katılan öğrenci sayısının arttığını dile getiren Yılmaz, eğitim yerlerinin kurslara göre hazırlanması, din görevlilerinin, imamların motive edilmesi sonucunda çok sayıda öğrencinin kurslara katıldığını ifade etti. İmamların yazın izne ayrılması gibi sebeplerden dolayı kurslara gelen öğrenci sayısının 4-5 yıl öncesine kadar az olduğunu belirten Yılmaz, imamların motive edilmesi ve ek ders ücreti gibi uygulamalarla kursların daha sistematik hale geldiğini anlattı.

Kur’an kurslarında sadece Kur’an okuma eğitimi verilmediğini, buralarda ibadet, itikat ve ahlak bilgileriyle Hz. Muhammed’in hayatıyla ilgili dini bilgiler de verildiğini hatırlatan Yılmaz, Kur’an kurslarının çocuklar için de cazip hale gelmesi için bir takım taleplerde bulunduklarını söyledi.

Yılmaz, şunları kaydetti:

’’Yaz Kur’an kursu eğitimi çocukların tatil dönemine rastlayan bir eğitim olduğu için biz hocalarımıza Kur’an kurslarını olabildiğince daha sevimli ortamlarda sunmalarını istiyoruz. Çocuklara ortamı sevdirmek, sıkmadan, bunaltmadan eğitimden memnun kalarak bu kursları vermelerini istiyoruz. Bu kurslar çocukların ya da onların ailelerinin kendi iradeleriyle geldikleri bir ortam. Dolayısıyla din görevlilerimiz, Kur’an kursu öğreticilerimiz samimiyetle bu işe gönül verince güzel sonuçlar elde edilebiliyor.

Yardımcı kitaplarla ders kitaplarını da olabildiğince ücretsiz olarak çocuklarımıza ulaştırmaya çalışıyoruz ve bu kitaplar aynı zamanda pek çok eve giren dini nitelikteki tek kitaplar olabiliyor. Resimlerle zenginleştirilmiş, dinin öğrenilmesini sağlayacak sorular ve cevaplarının bulunduğu yardımcı kitaplar bunlar. Bu sene tüm öğrencilerimize bu kitapları ücretsiz olarak dağıtacağız. Daha önceki yıllarda bölge bölge ücretsiz dağıttığımız bazı kurslar oluyordu ama bu sene bu tüm yurda ücretsiz olarak kitapları vereceğiz. Bu çok önemli bir sonuç oldu. Masalarında hazır kitapları bulan çocuklar kurslara daha bir heyecanla katılacaklar.’’

CAMİLERE YAZ KUR’AN KURSU DÜZENLEMESİ


Bu yılki kurslarda sadece Kur’an kursu öğreticileri değil, o bölgedeki ilahiyat fakültesinde okuyan öğrenciler, din dersi öğretmeni ya da emekli din görevlilerinden de yardım almak suretiyle öğretmenlerin daha az sayıda öğrenciyle ilgilenmeleri için çalışma yaptıklarını ifade eden Yılmaz, Kur’an kurslarında camilerin ya da kursların ortamı müsaitse sıra koyulmasını, her hocaya 20-30 kişilik gruplar düşecek şekilde eğitimler verilmesi planladıklarını anlattı. Kurslarda bazen 100’ü aşkın gruplar olabildiğini, o zaman hem hocaların yorulduğunu hem de öğrencilerin sıkılabildiklerini belirten Yılmaz, ’’Bu nedenle hocaların sayısını artırmaya, cami ortamlarını daha sıcak hale getirmeye çalışıyor ve öğreticilerin çocuklara ufak tefek hediyeler almalarını söylüyoruz’’ dedi.

Kur’an kurslarında öğreticilere yardımcı olanlara yasal olarak bir engel teşkil etmediği durumlarda ücret de ödediklerini kaydeden Yılmaz, cami dernekleri ve Kur’an kursu yöneticilerinin de bu kişilerin ücretlerini karşılayabildiklerini söyledi.

İLAHİYAT ÖĞRENCİLERİNE, YAZ KUR’AN KURSLARINDA STAJ PLANLANIYOR

İlahiyat fakültesi öğrencilerinin buralarda ders vermeye başlaması uygulamasının üniversite öğrencileri için de staj mahiyetinde önemli bir çalışma olduğunu belirten Yılmaz, birkaç yıl içinde ilahiyat fakülteleriyle ortak bir çalışma yapıp, buradaki öğrencilerin yaz Kur’an kurslarında staj yapmalarını sistemli hale getirmeyi planladıklarını bildirdi. Yılmaz, ’’Bir camide ya da bir Kur’an kursunda çalışma yapacak bir çalışma başlatıyoruz. Hem ilahiyat öğrencileri için hem de bizim için çok güzel bir çalışma olacak’’ dedi.

Yaz Kur’an kurslarına gelecek öğrencilerin daha sıcak ortamlarda eğitim almalarını istediklerini vurgulayan Yılmaz, üniversite öğrencilerinin bu sıcaklığı çocuklara verebileceğini düşündüklerini dile getirdi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Yılmaz, şöyle devam etti:

’’Burada önemli olan dini duyguyu, sevgiyi çocukların alması, camiyi sevmesi, camiyi tanımasıdır. Çocuklara müsamaha gösterilmesi konusunda din görevlilerimizi, imamlarımızı uyarıyoruz. Çünkü önemli bir şey. Bizim görevliler arasında bazen çok sert davranan arkadaşlarımız olabiliyor, onları özellikle uyarıyoruz. Çünkü bu kaçırıcı, camiden çocuğu uzaklaştırıcı, antipatik oluyor. Bizim dinimizin en önemli tarafı bize güler yüzlülüğü, tebessümü emretmiş olması. Peygamberimizin en büyük vasfı, mütebessim olmasıdır, güler yüzlü bir peygamber olmasıdır. hocalarımızın buna imtina etmelerine önem veriyoruz. Bu konuda hem diyanet işleri başkanımız hem de ben hocalarımızla bu konuya paylaşan konuşmalar yapacağız. Türkiye genelindeki bütün Kur’an kursu öğreticilerine hitap edeceğiz. O hitapta da bunları anlatacağız.’’

YAZ KUR’AN KURSLARINDAKİ YAŞ SINIRI-

Kur’an kurslarındaki 12 yaş sınırını da eleştiren Yılmaz, yasağın ’’zorlama’’ olduğunu belirtti.

Yılmaz, şunları kaydetti:

’’Bu yasak olağanüstü bir dönemde alınmış bir karardır. 28 Şubat sürecinin bir ürünüdür. Bunun yeniden gözden geçirilmesi, bu özgürlük ortamında böyle bir yasağın olmaması gerektiğini düşünüyorum. Ailelerin çocuklarını dini eğitim aldırabilecekleri ortamlara rahatça götürebilmesi gerekir. Batıda insanlar çocuklarını kiliselerin kreşlerine gönderiyorlar, kendi dinlerinde eğitim alabilsinler diye umut ediyorlar. Bizde 12 yaş sınırını ise anlamak çok zordur. Ayrıca neden 12 yaş. Reşit olması aranıyorsa 18 olmalıdır. Yani bunu anlamak çok zordur. Oysa çocuklar 12 yaş altında ilgili oluyorlar. Özellikle 3-4 sınıflarda çocuklar bu kurslara gitmeyi çok istiyorlar. O ortamda bulunmak istiyor. Bu engel kaldırılmalı.’’

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak zaman zaman şifai taleplerini yetkililere ilettiklerini anlatan Yılmaz, ’’Bu tür kararları biz vermiyoruz ama şahsi olarak düşüncem böyle bir uygulama çok insani görülmemektedir. Anlamsızdır. Çocuklar yaz okullarına, baleye, yüzmeye gidiyorlar. Elbette gidecekler. Ama bunlar serbestse bu kurslar da serbest olsun. Bizim derdimiz buraya gelmek isteyenlerin böyle bir sınırlamayla karşılanmaması’’ diye konuştu.