- Yaz boyu bakımlı bir cilt

Adsense kodları


Yaz boyu bakımlı bir cilt

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
hafiza aise
Mon 23 April 2012, 06:07 pm GMT +0200
Yaz boyu bakımlı bir cilt

Ağustos 2007 23.SAYI

Bazı cilt problemleri ile başa çıkmak ve güzelliğe güzellik katmak bitkilerle artık daha kolay ve ekonomik. Avuç dolusu para harcayıp aldığımız ve yan etkileri konusunda emin olamayacağımız kozmetik ürünlere alternatif olarak önerilen bitkisel bakımlarda sadece “neyi, nasıl” yapmamız gerektiğini öğrenmemiz yeterli.

Uzmanlar cildi korumak için kullanılan temizleyici ürünler ve bakım kremlerinin içerdikleri kimyasal katkı maddelerinden dolayı uzun vadede cilde zarar verebileceğini belirtiyorlar.

Piyasadaki hazır ürünlere alternatif olarak, cilt temizliği ve bakımı yapmak için herkesin aktarlardan rahatlıkla bulabileceği bitkilerle kişiye özel bakım ürünleri hazırlanabiliyor. Hazırlanan karışımlar hem doğal, hem de daha az masraflı olduğundan ailenin tüm bireyleri de rahatlıkla kullanabiliyor.

Mısır unu ve yoğurtla doğal peeling

Bakımlı ve sağlıklı bir cildin önkoşulu temizliktir. Cilt temizliğine peeling (deri üzerindeki ölü hücreleri temizleme) işlemi ile başlayabilirsiniz. Haftada bir yapacağınız peeling yöntemi ile siyah noktalardan da kurtulabilirsiniz. İşte size oldukça pratik ve ekonomik bir peeling yöntemi: Bir kaşık mısır ununu bir kaşık yoğurtla iyice karıştırın ve yüzünüze sürün. Daha sonra yavaşça ovun, son olarak ılık suyla yüzünüzü yıkayın. İsterseniz bu kürü tüm vücudunuza da uygulayabilirsiniz. Vücut temizliği için de bu karışım kullanılabilirsiniz ama bizden söylemesi, vücut için en iyi peeling yöntemi geleneksel banyo adetimizde yer alan kese yapmaktır.

Kuru ve yağlı ciltler için bitkisel tonik


Bir çorba kaşığı kekiği bir su bardağı sıcak suda demleyip soğuttuktan sonra süzün, içine bir çorba kaşığı gül suyu koyun; cildi kuru ve karma olanlar iki çorba kaşığı gül suyu eklemeli, daha sonra pamuk yardımıyla cildinizi temizleyebilirsiniz.     

Güneş ışınlarıyla başımız dertte

Yaz mevsiminde güneş ışınlarının etkisiyle oluşan pigment artışı ciltte geniş leke görüntüsü oluşturabiliyor. Uzmanlar, güneşin zararlı etkilerinden korunmak için güneş kremleri kullanmayı tavsiye ediyorlar. Ayrıca C vitamini ile de cildimizi güçlendirmemiz gerektiğini belirtiyorlar. Yazın evde uygulanan bitkisel içerikli haftalık bakım ve kürlerle belirli bir süre içersinde başarılı sonuçlara ulaşılabiliyor.
Mesela güneşin etkisiyle çoğalan çiller için şu formülü deneyebilirsiniz: maydanoz köklerini kaynatın, birkaç damla limon suyu ile karıştırın ve gözler hariç yüzünüzü bu karışımla silin. Ya da karpuzun suyunu sıkın ve yüzünüze sürün. 10-15 dakika yüzünüzde tutun ve yıkayın.

Güneş lekelerinden kurtulun

• Bir tatlı kaşığı yoğurda bir çay kaşığı kabartma tozu koyun ve cildinizde 30 dakika bekletin. Haftada bir kez uygulayın. Lekelerin yavaş yavaş açıldığını göreceksiniz.
• 2 yemek kaşığı havuç suyuna 20 damla limon suyu ekleyin ve gözler hariç günde 2 defa yüzünüze uygulayın.
• Ceviz yağını göz bölgesi hariç lekelere sürüp masaj yapın.
Hazırladığınız bu karışımları sürdükten en az iki saat içersinde güneşe çıkmamaya dikkat edin, mümkünse bu bakımları akşam saatlerinde uygulayın. Ayrıca bazı ciltler daha hassas olabileceğinden, karışımları önce cildinizin çok küçük bir bölümünde test ederek yan etkisi olup olmayacağını öğrenin.

Naciye ÜNLÜ ŞİRİN