- Yardımlar Pakistanın bağımsızlık onurunu incitmemeli

Adsense kodları


Yardımlar Pakistanın bağımsızlık onurunu incitmemeli

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
reyyan
Sat 21 August 2010, 05:00 am GMT +0200



Bağış, "Felaket nedeniyle yapılacak insani yardım, Pakistan halkının bağımsızlık onurunu incitmeden gerçekleştirilmeli" dedi.

Birleşmiş Milletler (BM)'de Pakistan için yapılan özel oturumda konuşan Avrupa Birliği (AB) ile İlişkilerden Sorumlu Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Eğemen Bağış, "Felaket nedeniyle yapılacak insani yardım, Pakistan halkının bağımsızlık onurunu incitmeden gerçekleştirilmeli" dedi. Bağış, yardımların gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasının önemine de işaret etti.
Bağış, New York'ta, BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmasına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajını okuyarak başladı. Konuşmasında Pakistan'da yaşanılan felaketin büyüklüğünü ve yaşanılan trajediyi resmeden Bağış, afet nedeniyle ülkede istikrarın bozulmaması için çaba gösterilmesi gerektiğine değindi.

Felaketteki kişisel trajedilerin, güvenlik gibi problemleri de beraberinde getireceğine vurgu yapan Bağış, ''Bizlerin görevi mümkün olduğunca hızlı bir şekilde yaşanılan acıları azaltmaktır. Bizlerin bugün en hızlı şekilde sorumluluklarımızı üstlenerek, politik kararlılık, küresel dayanışma, iyi bir organizasyon ve lojistik başarı elde edersek bu gelecekteki benzer felaketlerle mücadelede örnek olacaktır'' diye konuştu.

Felaket nedeniyle yapılacak insani yardımın Pakistan halkının bağımsızlık onurunu incitmeden gerçekleştirilmesini isteyen Bağış, Türkiye'nin felaket nedeniyle bugüne kadar yapmış olduğu yardımları hatırlattı. Bağış, hem devlet hem de Türk halkının Pakistan'a yardım etmeye devam edeceğini söyledi. Türkiye'nin felaket sonrasında Pakistan'a acil ihtiyacını karşılaması için 10 milyon dolar nakit yardımında bulunduğunu anımsatan Bağış, iki askeri kargo uçağı ile de felaket bölgesine tıbbi yardım gönderildiğini kaydetti. Türk Kızılay ile sivil yardım kuruluşlarının felaket bölgesinde yapmış olduğu çalışmalardan dolayı gurur duyduğunu belirten Bakan Bağış, Pakistan'a sel felaketinden sonra ulaşan ilk yardım ekiplerinin Türk olduğunu anlattı. Türk halkının Pakistanlı dostlarına olan muhabbetine dikkat çeken Bağış, ulusal genelde halkın felaketzedeler için gönüllü yardım kampanyasına başladığını dile getirdi.

ABD, 60 MİLYON DOLAR DAHA YARDIM EDECEK


BM Genel Kurulu'nda yapılan yardım toplantısına katılan ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, ABD'nin Pakistan'a 60 milyon dolar daha yardımda bulunacağını açıkladı. Amerikan devleti felaket sonrasında bugüne kadar Pakistan'a 87 milyon dolar maddi yardımda bulunurken, bu ülkedeki sivil toplum kuruluşları da toplam 30 milyon dolar bağış yaptı.

Bu arada BM, Pakistan için yaptığı 460 milyon dolarlık yardım çağrısı sonrası bugüne kadar ancak 272 milyon dolar toplandığını duyurdu. BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, uluslararası topluma seslenerek, Pakistan'daki sel felaketinin ağır şekilde tsunamiye dönüşmeye başladığını bildirdi. Felaketzedelerin çadır, yiyecek, su, tıbbi malzemelere ihtiyaç duyduğunu kaydeden Ban, dört hafta süresince yine şiddetli yağmur yağma olasılığının olduğunu ve bunun Pakistan'da yeni sel felaketinin yaşanmasına sebebiyet verebileceği uyarısında bulundu.

ÇİN YARDIMDA İSTEKSİZ, SUUDLAR CÖMERT


Pakistan'ın en önemli müttefiklerinden birisi olan Çin'in, bugüne kadar sadece 7 milyon 400 bin dolarlık insani yardımda bulunması eleştiri konusu oldu. Dünyanın ikinci en büyük ekonomisine sahip olan Çin'in yardımda neden cimri olduğuna dair henüz bu ülkenin resmi makamlarından bir açıklama gelmedi. Diğer taraftan Suudi Arabistan'ın Pakistan'daki sel felaketi nedeniyle bu ülkeye 105 milyon dolar yardım yapacağını açıklaması, gözleri bu ülkeye çevirdi. Arabistan'daki yardım kampanyasını Kral Abdullah 5 milyon 330 bin dolar bağış yaparak başlattı. Kraliyet ailesinin diğer fertleri de Kral Abdullah gibi kişisel servetlerinden milyonlarca doları Pakistanlı felaketzedelere vereceklerini duyurdu.

Suudi Arabistan, 2005 yılında Pakistan'da yaşanılan deprem felaketinde de 133 milyon dolarlık yardımda bulunmuştu.

rahmet
Sat 21 August 2010, 06:06 am GMT +0200
  KARA GÜN DOSTU KARDEŞ ÜLKE PAKİSTANA UĞRADIKLARI SEL FELAKETİNDE ÖLENLERE RAHMET KALANLARA
YÜCE MEVLAM DAYANMA GÜCÜ VERSİN.
  KURTULUŞ SAVAŞINDA KOLUNDAKİ BİLEZİKLERİ SATIP BİZE GÖNDEREN,KIBRIS HAREKATINDA YANIMIZDA OLAN,
  KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİNİ  DÜNYADAN GELEN TÜM BASKILARA RAĞMEN TANIYAN İLK ÜLKE VE MİLLET.
  BU KARDEŞLERİMİZE MİLLET OLARAK, DEVLET OLARAK NE GEREKİYORSA ACİL OLARAK HER TÜRLÜ YARDIMI YAPALIM.BU KARDEŞLERİMİZDEN BU MÜBAREK AYDA DUALARIMIZI EKSİK ETMEYELİM İNŞALLAH.
  ALLAH YAR VE YARDIMCILARI OLSUN.AMİİİN...