- Yağmur duası bahsi

Adsense kodları


Yağmur duası bahsi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Mon 20 June 2011, 02:41 pm GMT +0200
YAĞMUR DUASI BAHSİ


306- Abdullah  R.A. den rivayet edilmiştir:

«Allahım! Yusuf'un yedi (kıtlık) yjli gibi yedi yıl ver (bu müş­riklere, belki açlık onları terbiye eder).»

Peygamber Sallallahu Aleyhi ve Sellem, Mekke'nin azılı müş­riklerinin, belki yola gelmelerine vesile olur diye, Hazreti Yusuf za­manında Mısır halkının uğratıldığı ve tam yedi yıl devam eden kitlık ve açlığa kendilerinin de uğratılmalarına dua etti. Gerçekten bir yıl içinde Mekke'ye bir damla yağmur düşmedi. Bundan dolayı fena halde bir kıtlık oldu. Öyle ki, Mekke halkı leş yemeğe başladı. Yer ve göğü duman kapladı. Sonra biraz insafa geldiler de, Mekke halkı tarafından, Mekke reisi Ebû Süfyan seçilip Medine'ye gönde­rildi. Hazreti Peygamberin huzuruna varıp.- Ya. Muhammed, sen Allah'a ibadetli ve yakınlara iyilik etmeyi emredersin; halbuki se­nin yakın akraban olan kavmin Mekke'de kıtlık ve açlıktan helak oldular. Rica ediyoruz, .onlar için Allah Tealâ'dan yağmur isteyiniz, dua ediniz. Bu felâketten kurtulsunlar. Sonra biz de bu sebeple sana (man ederiz, dedi. Sonra Peygamber efendimiz dua buyurdu. Kıt-ftk ve pahalılık gitti, bolluk ve ferahlık geldi. Ne var ki, Mekke'liler yine iman etmediler. Bu kıtlık ve perişanlıklarına işaret olarak ev­velce: «O halde (ey resulüm) semanın aşikâre bir duman (açlık ve kıtlık) getireceği günü (a,zabı) bekle» mealindeki ayeti kerime na­zil olmuştu. (Duhan sûresi. Ayet 10)

Mütercim:

İhtiyaç zamanında yağmur duası için namaz meşrudur. Tıpkı cuma namazı gibi cemaatla iki rekât kılınır. Sonra bayram nama­zında olduğu gibi hutbe okunur ve dua edilir. Fakat minberde ol­mayıp yerde okunması müstahabdır. Bu, imameyn'in görüşüdür. İmam Azam'a göre, ayrı ayrı kılınır, cemaatla .kılınmaz. Zamanımız­da iki imamın, kavline göre hareket edilmektedir. Diğer üç mezheb imamlarına göre de hüküm böyledir.

 

307- Enes (R.A.)den rivayet edilmiştir

Peygamber Sallallahu Aleyhi ve Sellem Hazretleri bir cuma gü­nü minbere çıkıp hutbe okurken taşra halkından biri mescidin kapı girdi.  Hazreti  peygamberin  karşısında ayakta  durup  Resûlü; Kıtlıktan- ve kuralıktan hayvanlarımız helak  Tealâ'ya dua ediniz de bize yağmur ihsan buyursun dedi. Peygamber Sallallahu Aleyhi ve Sellem Haz­retleri mübarek ellerini göğe doğru kaldırarak:

SlShımt Bize yağmur ver, Allahıml Bize yağmur ver, AUahıml Bize  duada bulundular. Hazreti Peygamberin duasi Se bulutlar gözüktü, semayı kapladı. Hemen ardından vağmur yamaya baladı. Yedi gün devamlı yağdı. Ertesi cuma. gu-

Hazretleri, mübarek ellerini kaldırarak:

«Uzak çevrelerimize yağsın, üstümüze yağmasın! Allahım! te­pelere, dağlara, yüksek yerlere, vadilerin içlerine ve mer'alara yağ­dır.» diye dua  buyurdu. Duadan biraz sonra yağmur kesildi.

 

308- Enes (R.A) 'den rivayet edilmiştir.

«Allahım bizi (kuraklıktan) kurtar. Allahım! bizi (kuraklıktan) kurtar. Allahım! bizi (kuraklıktan) kurtar.

 

309-   Hazreti Aişe'den rivayet edilmiştin

Peygamber SallallahuAleyhi ve Sellem HazretleriV^mur ya­ğarken: .Analum! (canımız ve malımız için) yararlı isabet Megm olsun» diye dua ettiler.

 

310- İbni Abbas (R.A.)'dan rivayet edilmiştir:

Saba rüzgân, bana zafer getirdi. Ad kavminin helaki da debûr

(batıdan esen rüzgâr) ile olmuştur.»

Mütercim :

Badi Saba (saba rüzgârı, kuzey doğudan esen yeldir. Bazı kim­selere göre, seher vaktinde' esen yeldir. Hendek savaşında düşman­ları perişan eden rüzgâr bu Saba rüzgârıdır. Debûr (bora) ise, bu­nun aksine olarak batı tarafından esen rüzgârdır. Ad kavminin he­lak edilişi" bu rüzgârla olmuştur.

 

311- İbni Ömer (R.A)'den rivayet edilmiştir:

AlIahım! Şam'ımızı ve Yemen'imİzi bize mübarek, kıl,» diye Hazreti Peygamber dua, edince ashabı kiram: Necid'imîzi de..., dedi­ler. Hazreti Peygamber:         

Ali ah im! Şam'ımızı ve Yemen'imİzi bize mübarek kıl I» Ashab, tekrar dilekte bulunarak: Necidi'nıizi de..., dediler. Peygamber Sal-ı lallahu Aleyhi ye Sellem hazretleri şöyle buyurdular:

«Orada (Necid ve Irak bölgesinde) sarsıntılar ve fitneler (isyan ve ihtilâller) olacak ve şeytanın boynuzu da orada çıkacaktır.»

Mütercim:

Nitekim bu bölge, İslâm tarihinde en kanlı ve en ağır olaylara sahne olmuştur.

 

312- İbni Ömer (R.A.) 'den rivayet edilmiştir:

«Gaybın anahtarları beştir.- bu beş şeyi ancak Allah bilir: Yarın olacak şeyi kimse bilemez. Anaların rahimlerinde olacak şeyi kimse bilemez. Hiç kilise, yarın ne kazanacağım bilemez. Hiç kimse hangi yerde öleceğini bilemez. Kimse yağmurun ne zaman geleceğim bile-

Mütercim ;

Bu beş hâdiseyi ayrıntıları ile ve gerçek yönleri ile Allah'dan baş­kası bilemez. Ancak bazı alâmet ve belirtiler meydana . çıktıktan sonra, bir takım alât ve teçhizatla bunlardan bazıları hakkında bir takım tahmin ve tespitlerde bulunmak mümkün ise de, belirtiler ol­madan bunları keşfetmek ve ayrıntılarını bilmek mümkün değil, dir. Bir de bu beş şeyden, daha milyonlarca gaybi hâdiseler varsa da, bu beş şeyi tayin etmekteki hikmet, kâhinlerle müneccimlerin, bunları bildiklerini iddia etmeleridir. Şerkavi şerhinde böyle den­mektedir:[20]



[20] Ömer Ziyaeddin Dağistâni, Zübdetü’l-Buhari, Hisar Yayınevi:159-163

ceren
Tue 1 May 2018, 03:40 am GMT +0200
Esselamu aleykum.yağmur duası ve yağmur namazını peygamber efendimizin sünnetine tabi yapan ve feyzine hayrına ulaşan kullardan olalim inşallah. ..

Bilal2009
Tue 1 May 2018, 11:54 am GMT +0200
Ve aleykümüsselam Rabbim bizleri çokça dua eden kullarından eylesin Rabbim paylaşım için razı olsun