- Venezuelalı doktor neden Müslüman olduğunu açıkladı

Adsense kodları


Venezuelalı doktor neden Müslüman olduğunu açıkladı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
halim
Wed 30 March 2016, 10:16 am GMT +0200
Venezuelalı doktor neden Müslüman olduğunu açıkladı



Arkadaşının daveti üzerine Kayseri'ye gelen Venezuelalı doktor, 7 yaşındaki kızıyla birlikte, İl Müftülüğü'nde Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

Venezuelalı Genel Cerrahi ve Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Jeniffer Gomez Porras, Bir arkadaşının daveti üzerine Kayseri'ye geldi. Kayseri'ye gelen Porras, kızı, 7 yaşındaki Nicholl ile birlikte, İl Müftülüğü'nde Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu. Doktor anne ismini "Zehra", kızı ise "Nihal" olarak değiştirdi.

MÜSLÜMANLIĞA GEÇİŞ TÖRENİ DÜZENLENDİ

Konuk olarak bulunduğu Kayseri'de, arkadaşı aracılığıyla İl Müftülüğü'ne başvuran Dr. Jeniffer Gomez Porras ve kızı Nicholl için İl Müftüsü Doç.Dr. Şahin Güven'in başkanlığında 'İhtida' (Müslümanlığa geçiş) töreni düzenlendi.

venezuelali-kadin-doktor-musluman-oldu.jpg

DOKTOR ANNE İSMİNİ "ZEHRA", KIZIYSA "NİHAL" OLARAK DEĞİŞTİRDİ

Dr. Porras, Venezuela'da oturan Genel Cerrahi ve Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Jeniffer Gomez Porras ile 7 yaşındaki kızı Nicholl, Kelime-i Şehadet getirerek Müslümanlığa geçtiği için mutlu olduğunu anlatırken, ismini de 'Zehra' olarak değiştirdi. Porras'ın kızı Nichol de 'Nihal' ismini aldı. Porras'ın ihtida törenine, arkadaşları ve Müftü Yardımcısı Atıf Akşit ile Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi Eğitim görevlisi Ahmet Çatalkaya da katıldı.

"HİÇ KİMSENİN BASKISI ALTINDA KALMADAN BU DİNİ SEÇTİM"

Dr. Jennifer Gomez Porras, Müftü Doç.Dr. Şahin Güven'in, "İslam dininde Müslüman olmanıza vesile olacak neyi gördünüz?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"İslam çok disiplinli bir din, hiçbir şekilde Hristiyanlığa benzemiyor. Ben Katolikken hiçbir zaman kiliseye gitmedim. Katolikler hangi dini yaşadıklarını bilmiyorlar. Ben o dini yanlış gördüm. Annem ve babam Katolikler. Ben Allah'ı çok seviyorum ve ülkemdeyken sürekli İslamiyet'i araştırdım. Buraya geldiğimde de hiç kimsenin baskısı altında kalmadan bu dini seçtim.
"TÜRKİYE'NİN DİN KÜLTÜRÜ VE ALLAH SEVGİSİ BENİ ÇOK ETKİLEDİ"

Müslüman doktor arkadaşlarım kendi aralarında hep konuşurlardı. Türkiye'nin dini kültürü ve Allah sevgisi beni çok etkiledi."

İhtida töreninde, Kuran-ı Kerim okundu ve Müftü Güven, İslam Dini'nin temel esasları ile ilgili bilgiler verdi. Porras ile kızı Nicholl, Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldular ve ardından dua edildi. Müftü Güven, yeni Müslüman olan ve 'Zehra' adını alan Venezuelalı kadın doktora 'İhtida Belgesi'ni, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı Kur'an-ı Kerim ve İngilizce meali ile dini bilgiler içeren çeşitli kitaplar hediye etti.

Dha