- Üstün zeka külfet değil nimet olsun

Adsense kodları


Üstün zeka külfet değil nimet olsun

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
hafiza aise
Thu 20 September 2012, 04:26 pm GMT +0200
ÜSTÜN ZEKA KÜLFET DEĞİL NİMET OLSUN

Ağustos 2012 83.SAYI

Üstün zekaya sahip olmak Allah’ın herkese nasip etmediği bir nimet. Ancak her nimet gibi bunun da bazı külfetleri var. Öğrenme ve kavrayış performansı akranlarının üzerinde olan üstün zekalı çocuklar en başta bu konuda sıkıntı çekiyorlar. Grup içindeki farklı davranışları nedeniyle eleştiriliyor, kimi zaman sorunlu bir tip olarak algılanıyorlar. İşin en acı yanı ise öğretmenlerin de bu konuda bilinçsiz olması, hatta kıskanırcasına öğrencisine tavır alması. Oysa özel durumları bilindiğinde ve ona göre davranıldığında bu çocuklar topluma kazandırılacak en büyük değerlerden biri olabilir. Bunun için üstün zekalı çocuğun tespit edilmesi kadar eğitimi de son derece önemli. Ancak ülkemiz ne yazık ki her iki aşamada da yeterli seviyeye ulaşmış değil. Taşradaki üstün zekalı çocukların eğitimi için büyükşehre taşınmak zorunda kalan anne babaların yaşadıkları bu sözümüzün en net kanıtı sayılabilir.

Bu ay üstün zekalı çocukları ve yaşadıklarını kapak dosyamıza taşıdık. Yanı sıra anne baba tutumları sayfalarında da çocuğu üstün zekalı olan bir anne baba ile yaptığımız bir röportaj var. Her iki yazının da üstün zeka mevzusunu merak eden ve benzer sorunları yaşayan ailelere yol gösterici olacağını düşünüyoruz.

Ramazan hala bizimle, peki biz onunla mıyız? Ramazanı en güzel şekilde değerlendirmenin her fırsatta Kur’an okumaktan geçtiğini belirten başyazarımız M. Saki Erol bu konuda bizleri teşvik eden bir yazı kaleme aldı. Okuyup, uygulamak niyetiyle dikkatlerinize sunuyoruz.

Ramazan bayramınız şimdiden mübarek olsun...

Derya Şahin

kardelen7d
Sun 9 March 2014, 12:42 pm GMT +0200
evet çevreden garip tepkiler alıyorlar