- Ünite 6

Adsense kodları


Ünite 6

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
hafiza aise
Sat 11 August 2012, 02:25 pm GMT +0200
ÜNİTE 6

Dört temel erdemin zıddı rezilet olarak görülebileceği gibi; onların aşırısı ve azlığı da rezilet olarak değerlendirilmektedir. Böylece asıl varlık, tam olana yani esasa verilmektedir. Varlıktan eksiklik bir tür yoksunluk yani rezilet olarak karşımıza çıkmaktadır. Ancak bazı islam ahlâkçıları faziletlerin zıddının değil de, onların eksikliği ve aşırılığının rezilet olarak değerlendirilmesi gerektiğini ileri sürerler.

Rezilet sahibi kişilerin bulunduğu toplulukta fitne ve fesat çıkar. Bütün faziletler güzel iş ve davranışlardan ibarettir. Bu islam getirdiği prensiplerle Müslümanları faziletli insanlar yapmaya çalışmış böylece onlardan insanlığa örnek ve önder bir topluluk vücuda getirmek istemiştir.

Erdemli şehir ve erdemli toplum anlayışının temelinde de bu ahlâk düşüncesi yatmaktadır. Yine erdemsiz toplumlar, rezilet özelliğini haiz yönetici ve bireylerden müteşekkildir.

Bedensel hastalıklar tıpla tedavi edildiği gibi , nefisle ilgili kötü alışkanlıklar , nefis hasletleri ve hastalıkları ise ruhani tıp ile tedavi edilmelidir.

Adalet erdemi ile "tevhid" ve ibadetler arasındaki ilişki reziletlerin tedavisi konusunda da ipucu verebilir. İman ruhun aydınlanması için en önemli ışıktır. İbadetler de sınırları bulmada, orta yolu tesis etmede,kısaca adaleti gerçekleştirmede en önemli kılavuzdur.

güllerin gülü
Fri 11 January 2013, 12:19 am GMT +0200
Allah razı olsun...