- Ünite 2: Haber Türleri

Adsense kodları


Ünite 2: Haber Türleri

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
reyyan
Tue 28 December 2010, 12:54 am GMT +0200
Ünite 2: Haber Türleri

Okuma Parçası: İŞÇİ

 

Bizim mahallemizde duvarları yıkık çatısı çatlak ağaç direkler üzerine duran devamlı ve heran çökebilecek ağaçlara dayalı toprak bir ev var.

Küçük yüksek pencereleri şeffaf naylondan levhayla örtülü çünkü camları ve çerçeveleri kırık.

Bu evde eba said adlı küçük iki çocuğu Tayyip eşinden oluşan ailesiyle beraber fakir bir işçi oturuyor.

Bir günden bir güne kıt kanaat geçiniyorlar. Ebu said 40 yaşında uzun boylu omuzları geniş, kolları güçlü, esmer tenli, sarkık sık bıyıkları, geniş kara gözleri, yüzünden eksik olmayan bir gülümsemesi olan bir adam.

Güneşin doğuşuyla beraber evden çıkar. İş takımları olan torbayı sırtına alır siyah bir pantolon üstüne gri bir gömlek, tamamı yırtık, rengi solmuş bir palto giyer ve çarşıya doğru yol alır. Şöyle ki hamal olarak çalışır. Büyük depolarda çalışır patronun isteklerini yerine getirir. Yük taşımak yahut köylerden gelen meyve ve sebzelerle yüklü arabaları boşaltır.

Ona yetmeyecek az bir ücret karşılığında. Ebu said bıkmadan usanmadan gün boyu çalışır. Bir kereye mahsus durarak yada dükkanın duvarına yaslanarak mütevazi yemeğini yer. Ebu said iş aletlerini torbaya koyduğunda hava kararmış olur. Evin yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını satın alır bazen oğluna bir gömlek bir elbise yada kızına arabanın üstünden kullanılmış bir elbise alır.

Eve yorgun döndüğü vakit

Eşi latif bir tebessümle tatlı bir sözle onu karşılar. Küçük çocukları ona doğru koşar sevinçle ikisini kucaklar sonra o ikisi gelen yiyecekleri torbadan çıkarır hepsi sevinçle yemeğe geçer. Allahın verdiği nimetlere şükrederek ve onlara taksim ettiği rızka kanaat ederek.

 

ebutaha
Mon 10 January 2011, 01:26 pm GMT +0200
slm alk . son prağraflar tercüme edilmemiş . acaba diyer üniteleri nerden bulabiliriz .tercümeleri varmı