- Ünite 1: Mezîd Fiiler

Adsense kodları


Ünite 1: Mezîd Fiiler

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
reyyan
Tue 28 December 2010, 12:51 am GMT +0200
Ünite 1: Mezîd Fiiler



Okuma Parçası: YARIŞI KİM KAZANIR?


Tavşan arkadaşı kaplumbağa ile oturuyordu,kaplumbağa ile tavşanın yarış hikayesini anlatıyorlardı.kaplumbağa çalışkanlığı ve azmiyle onu nasıl geçmişti.tavşan dedi ki:bu bir hile ve aldatmaca

Senin deden kaplumbağa benim dedem tavşanın uyumasını fırsat bildi yarışa devam etti.dedenin dedemi aldatmasını kabul etmiyorum.

Kaplumbağa güldü ve dediki:bu bir hile değil olsa olsa çalışkanlık ve büyük gayrettir.tavşan suratını astı dediki:sen devamlı hatalı olmalarına rağmen dedelerini mudaafa ediyorsun.kaplumbağa şöyle dedi:dedelerimden bahsedildiği zaman gururlanıyorum.senin dedelerinle övünmen gibi buda benim hakkım.

Sonra kaplumbağa tebessüm ederek dedi ki:ey arkadaşım güzel güzel de daha önce kim kazanmış bir kere bile geçtiğinizi görmedim .

Tavşan dediki:ya ya şu ağaç yarışmanın bittiği yerden uzak olsaydı.

Kaplumbağa dediki:o zaman yarın yarışa başlamak için bu noktada uyuyalım.akşam olunca kaplumbağa başını kabuğuna soktu yarınki yarışa hazır olmak için derin bir uykuya daldı.

Tavşan toprağa uzandı ve uyumadı.tavşan dedesini hatırladığı için uyumaktan korktu ve bir saate yakın dolaştı.ve yarışı dedisnin kaybettiği gibi kaybetti.güneş doğmadan önce tavşanın gözleri uykudan ağırlaştı.tavşan ısrarla uykusunu savdı.

Güneş doğduğunda tavşan derin bir uykuya dalmıştı.horoz yüksek sesle ötüp günü başlattı.kaplumbağa uyandı ve gözlerini ovaladı.tavşana baktı onu uykuya dalmış buldu.kaplumbağa tavşana bağırdı uyanması için. Ama nafile.

Kaplumbağa sözü hatırladı horoz öttüğünde yarış başlayacaktı.işte horoz yüksek sesle ötüyordu.tavşan uyanmıyordu.bu kaplumbağanın suçu değildi.kaplumbağa gayretle yarışa başladı.dedesinin tavşanı geçtiğini hatırladı hızını artırdı.güneş ortaya gelmiş gökyüzü parlamıştı.uyuyan tavşanın yüzüne vuruyordu.tavşan birden uyandı.kaplumbağaya doğru baktı ama onu bulamadı.

Tavşan düşmanca buluşacakları ağacın yanına yürüdü.orada onu büyük bir telaş aldı.çünkü kaplumbağayı ağaca tutunmuş gördü.o yaptığı ile mutluydu.kaplumbağa güldü ve dedi ki:faydasız bir şekilde seni uyandırmaya çalıştım.bana suç atma .inşaallah yarın övünerek bu yarışı torunlarıma anlatacağım.

Tavşan ağladı.hatta burnu kızardı.çünkü o dedesinin evvelce kaybettiği gibi yarışı kaybetmişti ve sinirli,pişman ,üzgün bir şekilde gitti.

Yine gelmeyeceksiniz öyle gözüküyor. Tabii meşgul değilseniz. Ne diyeyim; Bilgisayar sizin, gönül sizin, vakit de sizin... Bir de nedenini anlayabilsem. Bu şimdi benim sizi bilmeden 2 saat beklettiğim için mi oluyor?

birkul
Tue 28 December 2010, 07:38 pm GMT +0200
Rabbim razı olsun.

Biraz gramer bilgisi verebilir misiniz? Bir de alıştırmaları da ekleyecek misiniz?

Şimdiden teşekkür ederim

hafiza aise
Sat 15 January 2011, 10:45 pm GMT +0200
Amin ecmain olsun inşaallah. Kardeşim şimdilik sadece okuma parçalarının anlamlarını veriyoruz.İnşallah devamında gramer bilgileri de verilecektir.Selam ve dua ile...

der82
Sat 29 October 2011, 05:01 pm GMT +0200
ellerinize sağlık... bu okuma parçalarının türkçesi çok işimize yarayacak... peki eş ve zır anlamlarıda yazacak mısınız??

hamzam
Tue 6 January 2015, 11:09 am GMT +0200
S.a izmirde arapca kursu baslayacak soylendi bilgi verir misiniz lutfen...

neslihan
Tue 6 January 2015, 05:08 pm GMT +0200
Aleykum selam kardesim Izmirde Arapca kursu acilmasi ile alakali bir bilgim yok.

Nisan Yağmur
Mon 8 January 2018, 09:47 pm GMT +0200
Neden Sadece  3 ünite var