- Ümmetin havarisi

Adsense kodları


Ümmetin havarisi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
hafiza aise
Fri 29 April 2011, 11:26 am GMT +0200
Ümmetin Havarisi

Miişrikler arasından biri çıkmış, kendisiyle mübareze yapacak bir yiğit istiyordu. İnsanlar onun heybetli duruşunu görünce, belli ki biraz çekinmişlerdi. Boz devesinin üzerinde bekleyen adam sö­zünü ikinci, arkasından da üçüncü kez tekrarladı. Nihayet bir anlık geçici tevakkuftan sonra Hz. Zübeyr ileri atıldı. O kadar hızlı hareket ediyordu ki, arkasından bakanlar onun hareketlerini takip edemez olmuşlardı.

Devesinin üzerinde meydan okuyan müşrikin yanına gelir gel­mez, avına atlayan aslanlar gibi devenin üzerine sıçrayıverdi. Görül­medik bir manzaraydı; mübareze devenin üzerinde devam ediyordu. Adamı öylesine yakalamıştı ki, elindeki kılıcı sallamasına bile müsa­ade etmiyordu. Onların bu durumunu uzaktan seyreden Allah Resü­Iii (sallallahu aleyhi ve sellern):

- Sırtı yere yakın olan öldürülecek, buyurdu. Nazarlar yeniden devenin üzerine yöneldi. Sırtı yere yakın olan adam müşrikti. Rahat bir nefes almışlardı. Çok geçmeden Hz. Zübeyr, devesinden aşağıya indirdiği müşrike son darbeyi de indirdi ve adamı cansız yere seri­verdi. işini bitirip de huzura gelirken Allah Resülii (sallallahu a!eyhi ve sellern), şefkat dolu gözlerle onu süzecek ve:

- Her nebinin bir havarisi vardır; Benim havarim de Zübeyr'­dir, buyurdu. Ardından da ashab-ı kirarn hazretlerine döndü. Bakış­larında, dikkat etmeleri gereken bir noktayı hatırlatma hassasiyeti gizliydi ve onlara şunu söyledi:

- Şayet bu mübarezeye Zübeyr çıkmasaydı, adamın davetine icabet edip mübarezeye Ben çıkacaktım.

ceren
Sun 21 April 2019, 12:42 pm GMT +0200
Esselamu aleykum. Rabbim razı olsun bilgilerden kardeşim. ..

Bilal2009
Mon 22 April 2019, 05:34 pm GMT +0200
Ve Aleykümüsselam Rabbim paylaşım için razı olsun