- Ülkenize Sahip Çıkınız

Adsense kodları


Ülkenize Sahip Çıkınız

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
neslinur
Thu 1 July 2010, 12:56 am GMT +0200
ÜLKENİZE SAHİP ÇIKINIZ NESİLLERİNİZİ KORUYUNUZ

İSLAM, KASIM 85


İslâm, insanlığa her sahada olduğu gibi inanaçta da sağlam ölçüler, düzenlemeler, yenilikler, güzellikler getirmiş, istirmarcı, sömürüyü önlemiş bâtılı yıkmış, şirki mahv etmiştir.

Hakiki Müslümanlar ALLAH'ın c.c. varlığını, birliğini bilir ancak O'na itaat ve ibadet eder; sadece ve sadece ondan yardım dilerler; kula kul olmaz; canileri putlaştırmaz, bâtılı önler, zulmün karşısında durur, hakkı tutar; iyilik ve güzelliğe yönelirler.

ALLAH c.c., her günahı dilerse afv eder, ama şirk müstesna, müşriklik hariç. Şirk büyük bir zulümdür. Şirkin çeşitleri vardır; âşikâresi-gizlisi, celîsi-hafîsi vardır: meselâ riyâkarlık da bir cins şirktir; Müslüman ibadet ve tâatını gösteriş için; şöhret için, dünya menfaati sağlamak niyetiyle yapmaz, ihlâslı olmağa itina gösterir...

Bu asîl inanç milletimizin özüne, iliğine işlemiştir. Asırlardır süren saldırılar, haçlı seferleri, misyoner faaliyetleri, gizli telkin ve propagandalar, kültür emperyalizmi faaliyetleri milletimizin kalbinden bu imanı tamamen sökememiştir.

Bunun yakın bir misalini geçen ay gazetelerde intikal eden çok enteresan bir hadisede gördük:

Beynelmilel şöhrete sahip ve yüksek sosyeteye ait bir cemiyetin toplantısı yapılıyor, bazı meshurlar, büyük iş adamları, sanayiciler, eşleriyle gelmişler. Cemiyetin Fransız uyruklu takdimcisi takdir göreceğini sanarak söze şöyle başlamak istiyor:

"Atatürk'e çok şükür ki havalar üç gündür güzel, günlük güneşlik gidiyor..." Atatürk'le hava güzelliğinin şükrün ne ilgisi var.

Toplantıda derhal soğuk bir hava esmeğe başlıyor. Bu acaip mantık ve üsluba itirazlar yükseliyor, konuşmacının dinleyenlerden özür dilemesi isteniyor, unutturulmak ve geçiştirilmek istendiği halde ısrarla özür dilenmesinde diretiliyor... Sonunda şükrün sadece ALLAH'a yapılacağını bilmeyen veyahut da Türklerin Atatürk'e taptığını sanan o garip yabancı bayan, topluluktan özür dilemek zorunda kalıyor.

Bu hadise tevhid inancının birçok Müslümanın gözden çıkardığı ve gönülden sildiği bazı cemiyet tabakalarında bile hâlâ kuvvetle yaşadığının emaresidir.

Buna mukabil, diğer enteresan vak'ayı da anlatmak istiyorum:

Bursa'daydık. Bir akraba ziyareti için ara sokaklardan geçiyorduk, koşup oynarken eliyle müstemediyen istavroz çıkaran 8-9 yaşlarında bir erkek çocuk gördüm. Yaptığı hareketin manasını sordum, ne olduğunu bilmiyordu. "Amca, hani filmlerde var yâ!" dedi. Anlaşılıyordu ki Müsülamn çocuğu idi ama gördüğü bir filmden etkilenmiş, beğendiği artistin hareketini ve jestini taklid yoluyla yapıyordu. Bu şüphesiz ki tek ve münferid bir vak'a değildi. Sezdirmeden. en gizli metodları kullanarak yapılan hristiyanlık propagandaları beni endişelendirdi.

O halde yaşadığınız muhîti, mensup olduğunuz cemiyeti dikkatle inceleyiniz, etrafınızda cereyan eden hadiseleri iyi değerlendiriniz sevgili okuyucular!

Asîl gençliğimiz bozulmağa, milletimiz güçlü manevî kaynaklarından mahrum edilmeye çalışılıyor. Sizler mesuliyet fikrine sahip olur, cemiyetinize karşı vazifelerinizi idrak eder, şevkle ve onurla çalışırsanız ALLAH'ın izniyle başarıya ulaşırsınız; çünkü halkımızın mayası müsaittir, aslı bozulmamıştır.

Eğer lâkayt ve tembel durursanız; sinsi düşmanlar, güçlü gizli teşkilatları ve geniş propaganda imkânlarıyla maneviyatımızı tahrip eder, ülkemizi ele geçirir; milletimizi köle haline getirirler. Dünyamız da ahiretimiz de mahv olur.

HALACAHAN
Mon 25 January 2016, 10:02 pm GMT +0200
Rabbim bu durumdan korusun.. Bilinçli birey olmamız bu zamanda çok çok onemli..özellikle gençleri dogru yoldn uzaklaştıran bir çok faktor var.. Gençliğe sahip çıkılırsa bence herşey daha guzel olur..

rabiayldz
Mon 25 January 2016, 10:29 pm GMT +0200
Selamün aleyküm ;bazı insanlar  kendi ülkesini değil başka bir ülkesini savunuyor. ALLAH böyle kötü şeylerden korur inşALLAH. (AMİN).

RAMAZAN 7/D
Mon 25 January 2016, 10:43 pm GMT +0200
Ve Aleyküm Selam . Kısaca birşey hatırlatmak isterim . Osmanlının yıkılış dönemlerinde ülkemizin topraklarını yer yer işgal ediyorlardı . Fakat bizi neden hala bitiremediler Çanakkaleyi neden geçemediler ? 
Çünkü ecdadımız ALLAH cc 'a dayanıp O 'na güveniyordu . Bizi esir edemediler . Düşmanlarımız savaştan sonra demişler ki " Biz Türkleri ancak bir şekilde tamamen yenebiliriz o da şunu (KUR'AN-I KERİM'i) ellerinden almakladır " diyolar . Tam cümle bu şekilde değildi ama bunu ima ediyordu .

Onlar bunun uğraşındalar . Ama Başarılı olamayacaklar .

Yağmur Gümüş 8-B
Tue 26 January 2016, 11:32 am GMT +0200
Bismillah...
Bizler her zaman bu vatanın milletin birer evladı olarak bu topraklara bu, insanlara sahip çıkmalıyız. Rabbim bunu herkese nasip etsin.
Allah cc. razı olsun.

damla6d
Tue 26 January 2016, 12:52 pm GMT +0200
Selamun aleykum..Ülkemize sahip çıkmalıyız ki o batıl inançlar o şirkler geri dönmesin..Tek ilah yalnızca Allah c.c. dir ve hiçbir kimse hiçbir şey putlaştırılamaz..Bizde böyle şeyler olmaması için ülkemize sahip çıkmalı ve korumalıyız..Rabbim razı olsun..