- Üç dinin temsilcisi iftarda buluştu

Adsense kodları


Üç dinin temsilcisi iftarda buluştu

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
selsebil
Tue 1 September 2009, 02:44 pm GMT +0200


Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, düzenlediği iftar yemeğinde dini cemaat liderleriyle bir araya geldi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu'nun İstanbul The President Hotel'de düzenlediği iftar yemeğine, İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı, Süryani Ortodoks Kilisesi Metropoliti Yusuf Çetin, Süryani Kadim Kilisesi Patrik Vekili Yusuf Sağ, Musevi cemaati lideri İshak Haleva ile bazı ilçelerin belediye başkanları ve ilçe müftüleri katıldı. Yenilen iftar yemeğinin ardından konuşan Bardakoğlu, 3 büyük semavi dinin ortak paydalarının bulunduğunu kaydetti. iftar sofrasında karşılıklı iyi niyet, sevgi ve saygı ile kardeşlik duygularının dile getirildiğini dile getiren Bardakoğlu, "Dinlerin aralarındaki farklılıklardan ziyade, ortak noktaları üzerinde durulmalı. İftar sofraları, toplumumuzdaki birlik beraberliğin artması, huzurumuzun fazlalaşması ve ortak değerlerin paylaşılması açısından çok önemli. Bu organizasyonları insanlığın ortak barışı için önemli bir adım olarak görüyoruz. Çünkü dinler kavgacı değil, sevgi ve saygının yerleşmesi içindir" diye konuştu.

Herkesin kendi dinine sahip çıkarak, kendi dininine mensup olmakla övünç duyarak, başkasıyla da konuşabilecek özgüvene sahip olması gerektiğini vurgulayan Bardakoğlu, iftarlarda 3 dinin temsilcilerinin buluşmasıyla insanlığın barışa yürüyeceğini belirtti. Siyasi ve devlet adamlarının, dini liderlere destek vermesi gerektiğinin altını çizen Bardakoğlu, "Keşke insanların birbirlerini anlayabilmesi sadece din adamları arasında kalmasaydı. Biraz da siyasetçiler, devlet adamları, dünyayı bu hale getirenler birbirlerini yakından tanıyıp dinleyebilselerdi' diye konuştu.

İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı, bilim ve teknolojinin baş döndürücü gelişmelerine rağmen dünyada 1 milyardan fazla insanın açlık sınırı altında yaşamını devam ettirmeye çalıştığını dile getirdi.

Üç semavi dinin iftar yemeğinde buluşmasını çok anlamlı bulduğunu ifade eden Türkiye Museviler Hahambaşısı İshak Haleva, "İnsanlar dine kulak vermeleri durumunda çok büyük problemleri çözebilir. Bütün dinler insanlar arasında birlik, beraberlik ve saygının oluşmasını istiyor" şeklinde konuştu.