- Tavuklu Pizza

Adsense kodları


Tavuklu Pizza

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
hafizvuslat
Sat 10 October 2009, 04:34 pm GMT +0200




Malzemeler :  

• 2 çorba kaşığı margarin
• 600 gr pizza hamuru
• 3 dilim tavuk fileto
• 2 adet patates
• 2 adet patlıcan
• 1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
• Tuz, karabiber  


Hazırlanışı:

Tavuk filetoları tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin. İyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Eti kevgirle tencereden alıp küçük küçük doğrayın. Patatesleri yıkayıp haşlayın. Kabuklarını soyup ince halkalar halinde dilimleyin. Patlıcanları alacalı soyup halka halka dilimleyin. Acısını almak için tuzlu suda beklettiksen sonra kuru bir bezle süzün.

1.5 kaşık margarini teflon tavada eritip patlıcan dilimlerini iki taraflı olarak kızartın. Kızarttığınız patlıcanları kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.

Pizza Hamurunu merdane ile 1 santim kalınlığında açın. 22 cm çapında bir kalıbı yağlayıp hamuru kalıba alın. Üzerine tavuk eti, patates ve patlıcan dilimlerini dizip kaşar peynirini serpiştirin. Tuz ve karabiber ilave ettikten sonra kalan margarini küçük küçük doğrayıp üzerine koyun. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak olarak servis yapın.  
 


Tüm yemek tariflerimiz tarifbul.net üzerinden alıntılıdır ( Tariflerde kullanılan resimler farklı kaynaklardan görsel amacı zenginleştirmek için alınmış olabilir )  güvenilir bir yemek tarifi sitesi olan sitemizi tüm kardeşlerimize tavsiye eder başarılarının devamını Yüce ALLAH'tan niyaz ederiz. Tarifbul.net Ailesine teşşekkürlerimizi sunarız.

Tarifbul.net

8-D fatma zehra
Sat 26 April 2014, 08:16 pm GMT +0200
hiç denemedim ilk defa adını duyuyorum ama güzel bir şeye benziyor yapmak isterim

7/C
Sat 5 July 2014, 01:04 am GMT +0200
çok değişik bir görüntüsü var ALLAH razı olsun...

ykpcn
Sat 5 July 2014, 01:33 pm GMT +0200
Pizzayı çok severim.Ama tavuklu pizzayı şimdi duydum.Tavuklu pizzayı yemek isterim.