- Tavuklu Patlıcan Kayığı

Adsense kodları


Tavuklu Patlıcan Kayığı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
hafiza aise
Sun 26 August 2012, 11:16 am GMT +0200
Tavuklu Patlıcan Kayığı


3 bostan patlıcan
1 tavuk göğsü
3 domates
6 yeşil biber
1 çorba k. domates salçası
1 çorba k. biber salçası
2 diş sarımsak
dil peyniri
sıvıyağ
tuz
karabiber

HAZIRLANIŞI: Patlıcanları ikiye kesiyoruz ve içlerini boşaltıyoruz. Kızgın sıvıyağa atıp kızartıyoruz. İyice süzdürerek kağıt havlu serdiğimiz tabağa alıyoruz. Yağını çektirince fırın tepsisine patlıcanları kayık gibi diziyoruz. Çıkardığımız patlıcan içlerini de kızartıyoruz. İç harcı için, tavuk göğsünü kuşbaşı doğruyoruz.

Tavaya sıvıyağ döküyoruz ve tavuk etini soteliyoruz. İki adet domatesin kabuklarını soyarak küp doğruyoruz. Dört adet biberi ayıklayıp küçük doğruyoruz. Sarımsakları da ince ince kıyıyoruz. Tavuğu soteledikten sonra sarımsak ve biberi ilave edip biraz çeviriyoruz.

Salçalarını ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz. Patlıcanların içine tuz ve karabiber atıyoruz. Hazırladığımız iç harcı, patlıcanların içlerine dolduruyoruz. Kızarttığımız patlıcan içlerini de üzerlerine yerleştiriyoruz. Dil peynirini dilimliyoruz. Patlıcanların üzerine peynir dilimlerinden koyuyoruz. En üste de ayırdığımız domates ve biberleri dilimleyerek koyuyoruz. Varsa biberiye yaprağı batırıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.