- Tavaf esnasında abdesti bozulan kişinin ne yapması gerekir?

Adsense kodları


Tavaf esnasında abdesti bozulan kişinin ne yapması gerekir?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
mevlüdekalınsaz
Sun 22 February 2015, 06:44 am GMT +0200
Tavaf esnasında abdesti bozulan kişinin ne yapması gerekir?

Tavaf esnasında abdestli olmak Hanefilere göre vacip, diğer mezheplere göre rükün (farz) dür. Abdestsiz olarak tavaf yapan kişinin Mekke’den ayrılmamışsa tavafı iade etmesi icap eder, memleketine dönmüşse dem gerekir (Kasani, Bedaiü’s-Sanai, II, 309; Mevsıli, el-İhtiyar, I, 162). Tavaf esnasında abdesti bozulan kişi, tavafı bırakıp abdest alarak kaldığı yerden tavafa devam eder, dilerse tavafı baştan başlayarak yeniden yapabilir (İbn Abidin, Haşiyetü Reddi’l-Muhtar, Beyrut, 2000, II, 497).

Diğer mezheplere göre ise abdestsiz yapılan tavaf geçersiz olup, bu şekilde yapılan tavaf mutlaka iade edilmelidir (Şirbini, Muğni’l-Muhtac, Beyrut, ts. , I, 485, 495).

Allah(c.c) bize vesile olan hocamıza rahmet eylesin

Kaynak: Dini Soruları Cevaplandırma Platformu

RAMAZAN 7/D
Wed 27 January 2016, 04:27 pm GMT +0200
Es Selamün Aleyküm . Abdestsiz tavaf olmaz . Eğer bir kişi tavaf ederken abdesti bozulursa abdest alıp tavafa kaldığı yerden devam edebilir . Ayrıca yeniden tavafa başlayabilir.

ALLAH cc razı olsun

damla6d
Wed 27 January 2016, 04:32 pm GMT +0200
Bismillahirrahmanirrahim..Eğer abdest bozulmuş ise yeniden alınmalı ve ya yeniden tavaf etmeli ya da kaldığı yerden devam etmeli..Rabbim inşAllah bize de nasibb eder tavaf yapmayı..İnşAllah biz de görürüz oraları..Rabbim razı olsun..