- Tasavvuf ve Manevi Hayatımız

Adsense kodları


Tasavvuf ve Manevi Hayatımız

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
[Muhammed]
Sun 7 June 2015, 01:32 pm GMT +0200
Tasavvuf ve Manevi Hayatımız

S. Muhammed Sâki Erol‘ün kaleminden, Hayat Dengemiz adlı kitabından alınmıştır. Tasavvufu çok güzel açıklamıştır. Kısa bir böümünü aldım devamını yazmaya çalışağağım.

Hedefi Allah rızası olan bir hareketin, ilâhî ölçülere uyması şarttır. İlâhî ölçüler Kur’an ve sünnetle belirlenmiştir. Kur’an ve sünnetin ortaya koyduğu ölçülerin tamamına İslâm dini adı verilir.

İslâm dini, iman, ilim, amel, güzel ahlak ve edeple insanın dünya ve ahiret saadetini garanti eden ilâhî bir terbiye sistemidir.

Allah Teâlâ, İslâm’dan başka bir dini, yolu, felsefe ve yaşantıyı kabul etmeyeceğini bildirmiş, aksine gidenlerin dünya ve âhirette perişan olacağını açıkça ifade buyurmuştur.

Hz. Resûlullah (s.a.v.) ise dinî hayatımızda sünnetin yerini şöyle belirlemiştir:

“Kim, hakkında bizim (açık veya işaret yollu) emrimiz (ve müsaademiz) olmayan bir iş yaparsa o, (kişi ve yaptığı ameller Allah katında) reddedilir.”

Burada şu sorular akla gelebilir:

“İslam’dan başka bir şey Allah katında kabul görmüyorsa, farklı isimlerle hayatımıza giren fıkhî mezheplerin ve tasavvuf meşreplerinin durumu nedir? Bunlar İslâm dairesinin neresindedir? Eğer İslam’ın bir parçası iseler niçin farklı isimlerle anlatılıyorlar? Bu değişik isimler ve ekoller dinî birliği bozmaz mı? Din birse niçin farlı yollar ortaya çıktı?”

Bu sorulara kısaca şu cevabı verebiliriz:

Bütün hak mezhepler ve meşrepler, din değildir, dinin insanların akıl ve idrak seviyesine göre açıklamasından ve uygulanmasından ibarettir. Hiçbiri dini tahrip etmez, aksine dine hizmet eder. Her iki ekol de İslâm’ın sükût ettiği ve içtihada açık bıraktığı konularda din adına sözcülük yapmış, Allah ve Resûlü’nün (s.a.v.) muradını tesbite çalışmış, bu alanda çok önemli vazifeler görmüştür.

HALACAHAN
Sun 1 May 2016, 07:31 pm GMT +0200
Selamun aleykum .. Hak dinimize hizmet eden tüm yollar bizi Rabbimize götürür.. Dinimizin yolunu bilmez . Aksine her birir farklı ufuklar acar insana .
Allah razi olsun

ceren
Sun 1 May 2016, 08:07 pm GMT +0200
Aleykumselam.Tasavvuf insanin ruhunu temziler ve allah ile muhabbetinin artmasini saglar.Tasavvuf ehli olacak kisi hem maneviyatini hemde ahiretini kurtarmis olur.Rabbim bizleri tasavvuf ehli kullardan eylesin inşallah...

Bilal2009
Fri 8 July 2016, 02:46 am GMT +0200
Ve aleykümüsselam ve rahmetüllah. Tasavvuf hayatımıza çok şey katar . Çünkü ibadet ve imanın yanında bir de ahlak güzelliği vardır ki bunu da tasavvuf ile sağlarız. Rabbim paylaşım için razı olsun.

Esma Hamuş
Mon 22 October 2018, 08:27 pm GMT +0200
Rabbim razı olsun sizlerden.. Tasavvuf insana çok şey katar maneviyatını yükseltir ahlakını güzelleştirir.. Rabbim bizleri tasavvuf ehli eylesin

Sevgi.
Tue 23 October 2018, 12:31 am GMT +0200
Esselâmü Aleyküm.  Tasavvuf, kalbi saf yapmak, kötü huylardan temizlemek ve iyi huylarla doldurmak demektir. Tasavvuf hâl işi olduğu için, yaşayan bilir, tarif ile anlaşılmaz.
Tasavvuf ilmi, kalb ile yapılması ve sakınılması gereken şeyleri ve kalbin, ruhun temizlenmesi yollarını öğretir. Rabbim bizleri tasavvuf ehli olanlardan eylesin inşaAllah. Amin Ecmăin
Bilgiler için Allah Razı olsun