- Tanrı Parçacığı ismi sansasyonel maksatlı

Adsense kodları


Tanrı Parçacığı ismi sansasyonel maksatlı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Wed 11 July 2012, 11:14 am GMT +0200
Tanrı Parçacığı’ ismi sansasyonel maksatlı

   

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Barış Temel Tonguç, Higgs Bozonu’nun, ‘Tanrı Parçacığı’ olarak adlandırılmasının sansasyonel maksatlı bir durum olduğunu söyledi.
 
Tonguç “Parçacıklara kütle kazandırma özelliğinden dolayı ve dikkat çekici olması için Tanrı Parçacığı olarak adlandırıldığı kanaatindeyim” diye konuştu. İsviçre’nin Cenevre şehrinde bulunan CERN Hızlandırıcı Merkezi’nde gerçekleştirilen Atlas ve CMS deneylerinde, Higgs Bozonu olabilecek bir parçacığın keşfedildiğini duyurulmasının ardından Doç. Dr. Barış Tamer Tonguç, bozonla ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu.
Higgs Bozonu’nun, ‘Tanrı Parçacığı’ olarak adlandırılmasının nedeninin sansasyonel olduğunu belirten Doç. Dr. Tonguç, “Parçacıklara kütle kazandırma özelliğinden dolayı ve dikkat çekici olması için ‘Tanrı Parçacığı’ olarak adlandırıldığı kanaatindeyim” diye konuştu. Higgs’in bulunmuş olduğu kabul edilirse onun uygulamaya dönük ne tür faydalarının olacağı konusunda bir şeyler söylemek için henüz erken olduğunu kaydeden Tonguç, “Bunu şöyle bir örnekle de açıklayabiliriz: Atomun çok büyük bir bölümünü oluşturan çekirdeğin keşfi 1910‘ların başında olmakla beraber nükleer santraller ile çekirdekten enerji elde edilmesi ilk kez 1954 yılında olmuştur. Bunların ikisi arasında 44 yıllık bir zaman dilimi bulunmakta. Bu keşfin yapıldığı ilk zamanlar, insanlığa faydasının ne olacağını kimse bilemezdi.” ifadelerini kullandı.  

yeniasya