- Takdim

Adsense kodları


Takdim

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
hafiza aise
Wed 11 May 2011, 05:24 pm GMT +0200
TAKDİM


Uzun ve titiz bir çalışma sonunda yayınevimiz, Kainatın iftihar Vesilesi Efendiler Efendisi Hz. Muhammed Mustafa'­nın (sallallahu aleyhi ve sellem) ibret ve mesaj dolu hayatını anlatan bir kitabı daha sizlerle buluşturmanın huzurunu yaşıyor: Gö­nül Tahtımızın Eşsiz Sultanı Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellern).

Bu kitap, siyer geleneğinden kopmadan, satır aralann­da kalmış ve geleceğe yön veren aynntılan bugüne taşıyarak Allah Resülü'nün örnek hayatını anlatan, anlatırken insanı çağlar ötesine götüren veya o dünyayı yaşanılan asırla bütün­leştiren yeni ve özgün bir eser; ölmeyen Ebfı Leheb'e dikkat çekip kıtalar dolaşan Ebii Cehil'in farkına vardıran ve bunu yaparken de Ebfı Bekir, Ömer, Osman ve Ali'leri vazifeye da­vet eden mesajlarla dolu bir baş ucu kitabı.

Bugün bizim, sadece savaşlardan ibaret bir siyer gelene­ğinden daha çok bir insan olarak Allah Resülü'nün toplum içindeki misyonunu anlatan kitaplara ihtiyacımız var ve işte elinizdeki bu eser, sözünü ettiğimiz ihtiyacı karşılamayı hedef­leyen farklı bir gayreti ifade ediyor. Onun satırlan arasında okurumuzun, kilometre taşlannı savaşların belirlediği bir ha

yat serüveninden ziyade, duygu ve tepkileriyle şefkat kesilmiş bir insan-ı kamil ve toplum içinde her yönüyle rehber ve yol gösterici bir mürşid-i ekmel bulacağı kanaatindeyiz.

Unutmamak gerektir ki, Bedir gibi önemli bir dönüm noktasına gitmek için Efendimiz'in, Medine'den ayrılıp yeni­den buraya dönüşü arasında geçen on günlük bir zaman dili­mi vardır ve Bedir savaşı, bu on günlük zaman dilimi içinde sadece beş-altı saatlik bir meseledir. Şüphe yok ki Allah Resü­lü (sallallahu aleyhi ve sellern), geride kalan zamanını da ashabıyla birlikte ve onlann arasında yaşamıştı. Her anı bir model bu altından kıymetli zaman dilimlerinin, beş altı saatlik bir süre­ce kurban gitmemesi elbette çok önemliydi ve işte elinizdeki bu eserle geride kalan dokuz buçuk günde yaşanılanlar gün yüzüne çıkanlmak istenmiş, detay gibi gözüken ancak bizim için önemli ayrıntıların nazara verilmesi hedeflenerek bütün­cm bir yaklaşım nazara verilmek istenmiştir.

Dil açısından sade, üslup yönüyle akıcı ve olaylan veriş biçimiyle de gerçekçi bir anlatımla kaleme alınan duygu yüklü bu eserle, aradaki mesafelerin bir süreliğine bile olsa kalka­cağını düşünüyor, başkası adına yaşanılan bu hayatla, gaye-i hayal noktasında bugünü yaşayan her bir ümmet-i Muham­med' e bir vazife biçildiğinin farkına vanlacağını ümit ediyor ve sizleri, Saadet Asrı'yla günümüzün iç içe nazara verildiğini düşündüğümüz böyle bir eserle baş başa bırakıyoruz.

Işık Yayınları

burcu113
Tue 7 April 2015, 01:05 pm GMT +0200
Sizlere çok teşekkür ediyorum.Çünkü bizleri çok güzel yönlere gönderdiğiniz için bizlere de sizlerin sayesinde çok güzel yerlerde başarılı oluyoruz.
ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN.

cansu8/D
Tue 7 April 2015, 01:30 pm GMT +0200
Sizlere çok teşekkür ediyorum.Çünkü bizleri çok güzel yönlere gönderdiğiniz için bizlere de sizlerin sayesinde çok güzel yerlerde başarılı oluyoruz.
Allah SİZDEN RAZI OLSUN.
Arkadaşımıza katılıyorum çok teşekkür ederim.

[Muhammed]
Tue 7 April 2015, 02:07 pm GMT +0200
Esselamu Alleyküm Ve Rahmmetullah...
Rabbim (celle celaluhu) razı olsun paylaşımdan dolayı İnşaAllah...