- Süt mucizesi

Adsense kodları


Süt mucizesi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
hafiza aise
Wed 4 May 2011, 10:09 am GMT +0200
Süt Mucizesi

Yol boyunca giderken yine bir çobana rastlamışlar ve on­dan süt istemişlerdi. Adam:

- Benim yanımda, kışın başlangıcında hamile kalan şu oğlaktan başka sağılacak koyun yok! Onun da düşük yaptığı için sütü kesildi, cevabını veriyordu. Bunun üzerine Hz. Ebu Bekir (radıyallahu anh),Efendimiz'e döndü ve:

- Bunun için dua eder misiniz ya Resülallah, dedi. Allah

505 Bkz. Buhari, Sahih, 3/1433 (3699) 506 Kadı İyaz, Şifa, 1/688

Resülü (sallallalıu aleyhi ve sellern), can yoldaşının gönlünü kırma­yacaktı ve dua etmeye başladı. Bu arada oğlak, Hz. Ebu Beki­r'in delaletiyle yakalanmış ve Efendimiz'in önüne getirilmişti. Mübarek elleriyle memelerini sıvazlamaya başladı; bir taraf­tan da dua ediyordu. Memeler, daha oracıkta süt dolmaya başlayıvermişti.

Hz. Ebu Bekir (radıyallalıu anh), hemen gitmiş ve bir kap getirmiş; memelere yürüyen sütü sağmaya durmuştu bile ... Oğlağı sağıp çıkan sütü içmeye başlayınca, o ana kadar olup bitenleri seyreden çobanın dili çözülecek ve:

- Allah'a yemin olsun, Sen de kimsin? Vallahi de, bugüne kadar Senin gibisini hiç görmedim, diyecekti. Efendiler Efen­disi, adama yaklaştı ve:

- Kim olduğumu sana söylersem, başkasına anlatmaya­cağına söz verir misin, dedi. Adam:

- Evet, diyordu.

- Ben, Allah'ın Resülü Muhammed'im, buyurdu. Bir anda

adamın gözleri büyümüş, yerinden fırlayacak gibi olmuştu:

- Yani Sen, Kureyş'in sabi sandığı şu adam mısın, diyor­du hayretle ...

- Onlar öyle diyorlar, diye ilave etti Allah Resülü (sallalla­hu aleyhi ve sellern). Bu, onlann yakıştırdıklan bir ifadeydi. Kısa süren bu diyaloğun meyvesi kendini orada göstermeye baş­layıverdi:

- Ben şehadet ederim ki Sen, Nebi'sin; yine şehadet ede­rim ki Senin getirdiğin Hak'tır. Çünkü, şu Senin yaptıklanm ancak bir Nebi yapabilir; ben de Sana tabi oluyorum!

Adamın bu kadar kısa sürede imanla tamşması ve imanla tamşırken de böyle heyecanlanması, Efendimiz'in dikkatini çekmiş ve ona nasihat etme lüzumunu hissetmişti. Çünkü bu­gün, henüz bu heyecanı kaldıracak bir gün değildi. Onun için buyurdular ki:

- Bugün sen, buna güç yetiremezsin! En iyisi sen, bizim işimizin ne zaman etrafta yayıldığını duyarsan o zaman Bize gel! 507

ceren
Sun 21 April 2019, 12:33 pm GMT +0200
Esselamu aleykum. Rabbim razı olsun paylasimdan kardeşim. ..

Bilal2009
Sun 21 April 2019, 02:54 pm GMT +0200
Ve Aleykümüsselam Rabbim bizleri Peygamberimizin yolundan ayırmasın Rabbim paylaşım için razı olsun

gulsahkilicaslan
Mon 22 April 2019, 10:16 am GMT +0200
Allah razı olsun selam ve dua ile...

Sevgi.
Wed 1 May 2019, 11:27 am GMT +0200
Aleyküm selâm. Rabbim bizleri bizlere her yönüyle güzel olan Peygamber Efendimizin yolundan sünnetlerin'den hiç ayırmasın inşaAllah