- Süt kardeşle evlenmenin haram oluşunun dayanağı nedir?

Adsense kodları


Süt kardeşle evlenmenin haram oluşunun dayanağı nedir?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
admin
Fri 20 February 2015, 12:25 am GMT +0200
Süt kardeşle evlenmenin haram oluşunun dayanağı nedir?

İslam’da dini hükümlerin kaynağı Kur’an ve sünnettir. Kur’an-ı Kerim’de kendileriyle evlenilmesi yasak olan kimselerle ilgili olarak; “Size şunlarla evlenmek haram kılındı: Analarınız, kızlarınız, kız kardeşleriniz, halalarınız, teyzeleriniz, erkek kardeş kızları, kız kardeş kızları, sizi emziren sütanneleriniz, süt kızkardeşleriniz, karılarınızın anneleri, kendileriyle zifafa girdiğiniz karılarınızdan olup evlerinizde bulunan üvey kızlarınız, -eğer anneleri ile zifafa girmemişseniz onlarla evlenmenizde size bir günah yoktur- öz oğullarınızın karıları, iki kız kardeşi (nikah altında) bir araya getirmeniz. Ancak geçenler (önceden yapılan bu tür evlilikler) başka. Şüphesiz Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.” (Nisa, 4/23) buyurulmaktadır. Sütkardeşliğinden doğan evlenme yasağı da bu ayete dayanmaktadır.

 Hz. Peygamber (s.a.s.) de bu konuda; “Nesepten dolayı haram olanlar sütten dolayı da haram olur.” (Buhari, Şehadat, 7; Müslim Rada 1; Ebu Davud, Nikah, 6) buyurmuştur.



sumeyye
Fri 20 February 2015, 12:52 am GMT +0200
s.a.. , süt kardesligi konusu birçok kisinin aklinda soru isaretleri birakiyor su sekilde ; sütkardesinin kiz kardesiyle evlenebilir mi diye veya süt kardesinin erkek kardesiyle kiz evlenebilir mi seklinde sorular yöneltiliyor..Bu hususlar önemli ve hassas..Rabbim c.c hayirli ilim ögrenmeyi ve arastirmaci olmayi nasip etsin insaallah.

halim
Fri 20 February 2015, 01:01 am GMT +0200
Ve aleykum selam ; Öncelikle ablmızın dualarına amin amin amin diyerek başlıyorum inşaallah sözlerime rabbim hayırlı ve ihlasla amel edebileciğimiz bir yaşam sürmeyi bize nasip etsin inşaallah yarabbi yolundan ayrılmaz sana senin istediğin gibi gelen kullarından olabilmak
duasıyla ...

allah razı olsun