- Sünnet Kur'ân'ın Bir Açıklamasından İbaret Mi?

Adsense kodları


Sünnet Kur'ân'ın Bir Açıklamasından İbaret Mi?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
saniyenur
Mon 23 May 2011, 03:36 pm GMT +0200
SÜNNET KUR'AN'IN BİR AÇIKLAMASINDAN İBARET Mİ ?

Yukarıdaki görüşleri ve yaptığımız değerlendirmeleri inceledik­ten sonra, ilk beş görüşe sahip olanların bizimle sadece lafzî ihtilâfa düştüğünü göreceksin. Çünkü onların ortak görüşü şudur:

"Bütün sünnet, -iddia sahiplerinin kendi görüşlerinde anlattık­ları ve uyguladıkları tarzda- bir açıklamadan ibarettir." Onlar, "Sünnet bir açıklayıcıdır,"'derken, "Kur'ân, sünnetin getirdiği bütün hükümleri icmâlen de olsa tek tek zikretmiştir; bu durumda sünnetin Kur'ân'ın mücmel (kapalı) hükümlerini izah ve şerhten başka bir gö­revi yoktur," demiyorlar. Bu anlayışlarıyla onlar, bizim: "Kitab'ın, hakkında bir şey bildirmediği konularda tek başına hüküm koyan" diye tarif ettiğimiz müstakil sünnetin varlığını inkâr etmiyorlar. On­lar, sadece kendi tariflerine ve açıklama şekline ters düşen müstakil hüküm koymayı kabul etmiyorlar.

Biz, onların bu görüşlerini kabul edecek olsak; bu, kesinlikle bi­zim savunduğumuz fikre ters düşmez ve onu iptal etmez. "Sünnetin

 

ceren
Sat 27 August 2016, 03:33 pm GMT +0200
Esselamu aleyküm.Peygamber efendimizin yaptığı her şey her hareket kur anın emir ettikleridir.Ve peygamber efendimizin yaptıkları da sünnettir.Rabbim bizleri peygamber efendimizin yolunda giden ve onun sünnetine tabi yaşayan kullardan eylesin inşallah...

melda 6D
Sat 27 August 2016, 03:37 pm GMT +0200
Selamün aleyküm . Peygamberimizin yaptığı hareketler Kuran ' a uygundur .  Onun  yaptığı her davranışa sünnet denilir. Efendimizin sünnetlerine uyarız inşallah .