- Sucuk Yapımı

Adsense kodları


Sucuk Yapımı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
hafizvuslat
Tue 29 September 2009, 12:09 pm GMT +0200



Malzemeler :  

1kg koyun etin
25 gr tuz
15 gr karabiber
10 gr kimyon
25 gr sarımsak
 

Hazırlanışı:

Sucuk, dövme veya alelade olarak yapılır. Sucuk için koyun eti tercih edilir. Etin yağlı (lop), but kısımlarından parçalar kesmeli, sinir ve zarlarını çıkarmalı. Et kıyma makinesinden iki defa çekildikten sonra kullanılmalıdır. Yahut dövme sucuk yapılacaksa, havana koymalı, pestil olmayıncaya kadar dövmelidir. Baharat, tuz, sarımsak vesaireyi dövme etle karıştırıp iyice yoğurmalı ve bir gece bırakmalıdır.
Ertesi gün, tekrar elden geçirip bir daha yoğurduktan sonra, et makinesine takılan bumbar hunisi yardımıyla yapma başlanır. Tedarik edilen temiz ve kokusuz koyun bagirsaklarina, içinde boş hava kabarcıkları kalmıyacak surette dikkatle doldurulur. Uygun boylarda, mesela 30 - 40 santimetrede bagirsaklar boğulur ve iki uçları sicimle bağlanır.İtinalı sucukların imalinde her dizi sucuğu ayrı ayrı kaynar suya batırıp hemen çıkarmalı ve bezle iyice kurulamalıdır. Ve halka sucukları ayrı ayrı bezlere sarmalıdır.Ertesi gün, tekrar açıp sucukların üzerlerini silmeli ve yine tülbentlerini sararak serin bir yere asmalıdır. Böylece, arada kontrol ederek ve bezleri değiştirerek üç dört gün bırakmalı.
Sonra, uygun yükseklikte sırıklara, karınlarından asmalı ve ara sıra dislari zeytin yağiyla yağlamalıdır. Uçlarına kadar kuruduktan sonra, sırıklardan alınıp içeride yüksek yerlere asarak kıvamını buluncaya kadar kurumalarına devam ettirmelidir.




ebu avane
Sun 16 February 2014, 09:36 pm GMT +0200
Maşa-Allah ya gerçekten çok merak ediyordum kasabımız yaparken de merakla izlerdim. Öğrenmiş olduk ilimdunyasi sayesinde :)

arife7d
Sun 16 February 2014, 09:49 pm GMT +0200
çok severim sucuğu :) :)