- Somon Şiş

Adsense kodları


Somon Şiş

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
hafiza aise
Fri 3 August 2012, 01:08 pm GMT +0200
SOMON ŞİŞ


MALZEMELER

1 kg somon
1 limon
1 kırmızı biber
defne yaprağı
tuz
karabiber
sıvıyağ

GARNİTÜRÜ İÇİN:
1 kök brokoli
1 kase soya filizi
2 soğan
1 tutam fesleğen
1 kase cincine mantarı

HAZIRLANIŞI: Somono fileto olarak derisi ile birlikte temizliyoruz. Küp olarak doğruyoruz. Garnitürleri için, limon ve biberleri doğruyoruz. Çöp şişlere somon dilimi, limon, defne yaprağı, yeşil biber ve kırmızı biber olmak üzere diziyoruz. Fırın tepsisine şişleri koyuyoruz. Üzerine tuz, karabiber ve sıvıyağ döküp önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz.

Brokoliyi çiçeklerinden ayırıp haşlıyoruz. Ardından yeşilliğini kaybetmemesi için soğuk suya sokuyoruz. Bir kaç dakika bekletip süzdürüyoruz. Servis tabağının kenarlarına brokoliyi koyuyoruz.

2 soğanı doğrayıp 2 ayrı tavada biraz sıvıyağ ile kavuruyoruz. Birine yıkanmış soya filizini diğerine yıkanmış mantarları koyup kavuruyoruz. Fesleğeni ince bir şekilde doğrayıp soya filizine ekliyoruz. Tuz ve karabiberlerini katıyoruz. Soya filizini çok fazla kavurmadan altını kapatıyoruz. Mantarlar suyunu verip çekene kadar kavuruyoruz. Servis tabağına sotelenmiş mantar ve fesleğenli soya filizini koyuyoruz. Ortasına fırında kızaran şiş somonları yerleştirip servis ediyoruz.