- Soma ve Ermenek’te anlamlı iftar

Adsense kodları


Soma ve Ermenek’te anlamlı iftar

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
halim
Wed 29 June 2016, 01:04 am GMT +0200
İHH Soma ve Ermenek’te anlamlı iftar
   
İHH İnsani Yardım Vakfı, geçtiğimiz yıllarda Manisa’nın Soma ve Karaman’ın Ermenek ilçesinde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden şehit yakınlarına iftar verdi.

İHH İnsani Yardım Vakfı tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de ikamet eden mağdur ailelere umut götürmeye devam ediyor.

Bu kapsamda geçtiğimiz yıllarda yurdumuzda meydana gelen maden faciasında hayatını kaybedenlerin yakınları ile iftar sofrasında buluşan İHH, Manisa’nın Soma ve Karaman’ın Ermenek ilçesinde binlerce kişi ile kardeşlik bağlarını pekiştirdi.

“Onları yalnız bırakmıyoruz”

İlk iftar Manisa Soma’da icra edildi. Soma 13 Eylül Gama Ortaokulu bahçesinde düzenlenen iftara, Manisa İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Necmettin Okumuş, Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene ve madenci aileleri katıldı.

İHH Manisa Derneği Başkanı Okumuş, burada yaptığı konuşmada, Ramazan ayı içerisinde madenci yakınları ve şehit yakınları ile bir araya gelmek istediklerini söyledi.

Okumuş, madenci ailelerine ellerinden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştıklarını, onları yalnız bırakmamaya özen gösterdiklerini kaydetti.

Ramazan ayında Manisa genelinde yaklaşık bin koli yardım dağıttıklarını dile getiren Okumuş, ihtiyaç sahiplerine yardımların süreceğini sözlerine ekledi.

Ermenek’te 2 bin kişiye iftar

Soma’daki iftarın bir benzeri de Karaman Ermenek’te icra edildi. İHH’nın haftalardır Anadolu yollarında olan Gezici Aşevi TIR’ının Ermenek’e ulaşmasının ardından Ermenek Belediyesi’nin önünde kurulan iftar sofrasında yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Konuya ilişkin açıklama yapan İHH Teşkilatlanma Birimi İç Anadolu Koordinatörü Ekrem Keleş şunları söyledi:

“Ramazan ayı boyunca nerede mazlum varsa biz İHH olarak onlara ulaşmaya çalıştık. Bugün de burayı özellikle gündemimize aldık. Ermenek’teki şehit aileleri ile birlikte iftar yapmış olmaktan dolayı mutluyuz. Gezici Aşevi TIR’ımız yoluna Ramazan sonuna kadar devam edecek.”

İftara, 2014’te meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden 18 şehit yakınlarının yanı sıra Ermenekli vatandaşlar da katıldı.

ihh internet sayfası