- Sokağa İnen Merdivenler

Adsense kodları


Sokağa İnen Merdivenler

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
reyyan
Sat 9 June 2012, 12:36 pm GMT +0200
SOKAĞA İNEN MERDİVENLER



             Şu dünya üzerindeki bütün güzellikleri, yüz rahmetinden sadece biri olarak indiren, ellerime kalemle yazmayı lütfeden Rabbimin adıyla.
            Bütün sokaklar karanlık, ya güneş gömülü içine ya da taptaze bir ilim, inmede bir beşer merdivenleri yavaş yavaş, bekleyişte bu sokak.Karanlık şu gökkubbeler,“Allah” nidalarını ses ses göklere kaldıran şu minareler, şu ilim yuvaları, aş evleri,sadaka taşları,kurbanlık koçlar hepsi siyah bir mürekkebe bürünmüş.Bir çocuk hıçkırığı duyuluyor, soğuktan mı,açlıktan mı bilinmezbelki de karanlığın esiridir görünemez.Uzaklarda bir ağlayış sesi var, bir ölü olmalı,sedire uzatılmış bir ölü, yok mu kaldıran, onu da mı örttü şu karanlık?Görünmüyor arkanızdan sizin için semaya kalkmış eller,yok bir sûre okuyan gariptir gömülüşü.Nerde adını cami koyduğunuz mabetleriniz, kimilerinin çan sesleri yırtarken şu karanlığı,nerde minarelerden öten Bilal’in bülbülü andıran sesi.Kalplerinizi de mi örttü şu karanlık, neden bu kadar soğuk elleriniz?Nehirler akarken biri Fırat diğeri Dicle diyorsunuz,denize döküldükten sonra hangisini gösterebilirsiniz,şu Fırat şu, Dicle diye?Karanlıkta, kuytu bir köşede gizlenmiş, bir kahvehane içindeki çay kaşığının, kin kusarak dövdüğü bardağın sesiyle,ilâhi olsa ne âlâ;hiç şaşırmadan on iki dendiği anda çalan şu çan sesi,öyle ki karışmış birbirine ayırt edilemez,yalnız kulak dinler,gözler görmez dil sükût içinde.Nerde o mübarek ayetleri okuyan Mısırlı hafızın sesi,onu en güzel yazan İstanbul hattatının o nurlu kalemi,toplumun önderi olan imamlar,sünnet¬-i seniyeyi hakkıyla yaşayabilen âlimler,rafa mı kaldırıldı tek tek, karanlıktaki sahipsiz ellerle?Tünel kazdı imamlar, korkar oldular camiye giderken karanlıktan, karanlığın pusu kurmasından.       
                İn şu merdivenleri heyhat! Nezaketler timsali, Hakk’ın ve halkın makbulü, gölgenin aydınlattığı yerlere muhtaç bekleyişteki şu sokak. İn de gel, ilminle gel, yüz kere tövbeni bozsan da yine gel, çıkar şu güneşi gömüldüğü yerden, hasrettir ölüler gün ışığına, aydınlat biraz toprağı. As en yüksek mahyaya ilmi, aksın nuru gözlere ve gönüllere, yok etsin şu lanet karanlığı ebediyen, Hakk’ın tecellisi bulsun gönülde mahâl. Rabbül-alemine feda eder kendini, vazifen kadar temizdir senin yolun.
               Bak seninle bahar geldi hep sonbaharı yaşayan minarelere, bülbüller öterek çağırmaya başladı bütün insanlığı. Yollar, gittiklerin ve gideceklerinin hepsi seninle aydınlık, ilme köprü olduğun gönüller seninle mutlu. Aydınlık senin yolun, aydınlat yolları, nefis ve şeytan ezilsin, çelimsiz kalsın ayaklarının altında. Riyasızdır amellerin, dokunamaz sana zamanın aklı ve nefsi, boşunadır çaresi bilmez. Karanlıkla beraber çekilmezdi kışlar, görünmezdi üşüyen minik yalınayaklar, acıdan erirdi kar tanesi gibi gönüller, birileri sıcacık yuvasında sefasını sürerken. Bu kışlar seninle çiçek açtı; her kar tanesi Peygamber tebessümünü andıran bu kışlar, seninle düz oldu çıkıldıkça yoran şu yokuşlar, seninle mana buldu çiğ süt emmiş, anası toprak olan insan. Sen ki yüksek söylemezsin sözünü, korkarsın riyadan, cevherdir eğilmez,  her yerde eğmezsin özünü. Doğruluk kılı kırk yaran kılıçtır elinde, kırılmaz, git hey mürşid yolun aydınlık. Sen ki basmazsın kardeş gölgesine, çiğne de geç nefsini yatırarak önüne, git hey mürşid yolun aydınlık, o medeniyetler beşiği olan camilere. Ariflerin makamıdır sendeki sadakat ey hatibim, -insan insanın yurdudur- git, durma daha da ileriye git, muhtaç sana, ışığına bu sokak. Senin gibi olmalı bütün insanlık, kapısına gelen bir yetime “Ben baban, Hatice annen, Fatıma kız kardeşin olsun.”demeli her insan, hatip, can.
                Ne cennet tasan var ne cehennem, filizden dem düşer gibi sokağa indirdiğin o ilimden, o nurdan feyz alanlar övgüler yağdırır da sana, ezilirsin taşıyamazsın, taşımak istemezsin övgüleri, Rıza-i İlahi içindir senin çaban. Sen ki kırmaz, kırılmaz, kıyamazsın, namazda gökleri tespit eder arka saftasın, inersin merdivenlerden zikirle, yürürsün, yorulmazsın, dualı bir milletin, sevdalı bir sokağın evladısın,hep başın dimdik yürürsün.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
                                  NURSEL YEŞİLDAL 11/B 1282

ARAKLI ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ


sumeyye
Wed 21 January 2015, 01:26 am GMT +0200
s.a.. , MasaAllah kardesimize , gönlünden dolup tasmis yine..Rabbim c.c devamini da nasip etsin kalemine kuvvet insaallah.

mevlüde06
Sat 7 November 2015, 03:47 pm GMT +0200
Ve aleykumusselam ve rahmetullah.gercekten de masallah.her satiri anlam yuklu dolu dolu bir yazi olmus.Rabbim kalemine kuvvet  versin insallah.
Allah razi olsun Reyyan abla  bu guzel yaziyi bizimle paylastigin icin.

besiye7A
Sat 7 November 2015, 03:52 pm GMT +0200
Allah razı olsunn

besiye7A
Sat 7 November 2015, 06:43 pm GMT +0200
Paylaşım için teşekkürler allah razı olsun