- Sizin Gibi bir İnsanım

Adsense kodları


Sizin Gibi bir İnsanım

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
neslinur
Sun 11 July 2010, 01:08 am GMT +0200
Sizin Gibi bir İnsanım

“(Ey Peygamber) de ki: Ben ancak sizin gibi bir insanım. Şu var ki bana vahiy geliyor.” (Kehf sûresi, 18/110)

Allah Teâlâ, insanlara İslam Dini’ni öğretecek elçi olarak bir insanı seçmiştir. Çünkü kendileri gibi bir insanı, dine uygun bir hayat yaşarken görmeleri daha inandırıcıdır. Nitekim başka bir âyette, dinin muhatapları melekler olsaydı peygamber olarak onlara melek gönderileceği bildirilmiştir.

Hz. Muhammed (sallallâhu aleyhi ve sellem) de bizim gibi bir insandır. Yalnız Allah O’na vahyetmiş, İslam Dini’ni bütün insanlara duyurmakla görevlendirmiştir. Bunun için Hz. Muhammed’e (sallallâhu aleyhi ve sellem) vahyi alabilecek özellikler verilmiş, her hareketi peygamberliğe uygun olmuştur.

Resûlullah (sallallâhu aleyhi ve sellem), kendisine verilen peygamberlik vasıfları yani peygamber olması sebebiyle sahip olduğu üstün özellikler dışında diğer insanlar gibidir. O da çalışmış, yorulmuş, acıkmış, hastalanmış, sevinmiş, yeri gelince de şaka yapmıştır.

Baba ve Peygamber


“Muhammed sizden herhangi bir adamın babası değil, O, Allah’ın elçisi ve peygamberlerin sonuncusudur.” (Ahzâb sûresi, 33/40)

Hak dinden uzaklaşıldığı o günkü dünyada İslâmiyet, yeni bir din, yeni bir sistem olduğundan tabiatıyla her konuda yeni düzenlemeler getirmiştir. Bunlardan biri de evlâtlıklar meselesidir. Önceden evlâtlıklar için tatbik edilen hükümler başkaydı. Meselâ, bu kişiler kendi babalarının adlarıyla değil, evlâtlık alan kişinin adıyla çağrılırlardı. Yani o kişinin çocuğuymuş gibi isimlendirilirlerdi. Dinimiz bu uygulamayı değiştirmiş, evlâtlık olan kişinin babasının ve ailesinin gizlenilmesini uygun görmeyerek evlâtlıkların aile adlarıyla anılmalarını emretmiş, evlâtlıklarla ilgili yeni hükümler getirmiştir. Âyette, Peygamberimiz’in (sallallâhu aleyhi ve sellem) öz çocuklarından başka kimsenin babası olmadığı, bundan dolayı evlâtlığı Zeyd bin Hârise’nin de babası olmadığı bildiriliyor. Bilindiği gibi Zeyd, Peygamber Efendimiz’in (sallallâhu aleyhi ve sellem) evlâtlığıdır.

Bu arada şuna da işaret etmekte fayda vardır. Evet, Hz. Muhammed (sallallâhu aleyhi ve sellem) öz babamız değildir, ama babalarımızdan önce gelir. Çünkü O, tüm insanlardan daha şefkatlidir. Bizim menfaatimiz, mutluluğumuz için herkesten çok çalışmıştır. Dünya ve bundan sonraki hayatımız yani âhiret için kurtuluş yollarını öğretmiştir. Âyette, Hz. Muhammed’in (sallallâhu aleyhi ve sellem) elçilik yönü öne çıkarılmakta, asıl önemli olanın O’nun peygamberliği hem de peygamberlerin sonuncusu olduğu vurgulanmaktadır. Bu suretle İslâm Dini’nin son din; Hz. Peygamber’in (sallallâhu aleyhi ve sellem) de son peygamber oluşunun insanlık için ne kadar önemli olduğu ifade edilmiş olmaktadır.

RAMAZAN 7/D
Fri 6 February 2015, 09:28 am GMT +0200
Es SelamünAleyküm.  Peygamber Efendimiz bir Peygamber aynı zamanda bir insandır. Onun da bir insan gibi sevdiği yada sevmediği şeyler vardır. Peygamber Efendimiz de yeri gelince gümüş ağlamıştır.

yunus emre 7/B
Fri 6 February 2015, 10:47 am GMT +0200
allah bizleri bilgilendirmek için son olarak peygamberimizi gönderdi islamiyeti anlattı hz muhammed ( sav )de bizlere anlattı hadi gelin geçin islama denmedi allah var, cennet var ,cehennem var dendi iki yol da gösterildi seçim bize bırakıldı doğru yolu     allahı peygamberi seçenler cennete yalanı yanlışı kötüyü seçenler cehenneme gideckeler allahrazıolsun.

selinay 7b
Mon 2 March 2015, 02:35 pm GMT +0200
Hz. Muhammed'de bizim gibi bir insandır . Bizler gibi yer içer uyur.

Allah sizden razı olsun...

Rüveyha
Mon 2 March 2015, 03:02 pm GMT +0200
Ve Aleykümusselam ve rahmetullah.Efendimiz beşerdi, ama bizim gibi değildi, biz de o'nun (s.a.v) gibi olamaya çalışmadık.Mevlam bizlere merhamet eylesin, Efendimize layık kılsın insaAllah.

Sevgi.
Wed 18 April 2018, 06:36 am GMT +0200
Eselâmü Aleyküm. Rabbim bizlere her yönüyle mükemmel örnek olan Peygamber Efendimizi kendine rehber edinenlerden eylesin inşaAllah

ceren
Wed 18 April 2018, 02:15 pm GMT +0200
Aleykümselam.Bütün insanlığa örnek olmuş,rehber olmuş insanların en üstünü olan peygamber efendimizin yolunda giden ona layık bir kul olan kullardan olalım inşallah...

Bilal2009
Sat 21 April 2018, 12:58 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam Rabbim bizleri doğruların yolundan ayırmasın Rabbim paylaşım için razı olsun