- Sizden gelenler

Adsense kodları


Sizden gelenler

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
hafiza aise
Sat 15 October 2011, 11:01 am GMT +0200
Sizden Gelenler

Şubat 2009 41.SAYI

YENİ DERGİ MÜKEMMEL OLMUŞ

Semerkand Aile Dergisi’nin yeni sayısı bu gün elime geçti. Mükemmel olmuş. Emeğinize sağlık. Derginin ambalajını daha açmadan kapağından bile değişikliği anlaşılıyor. Açtım bir kaç sayfa okudum. Hepsini okuyup bitirmemek gerek öyle değil mi? Önümüzde daha koca bir ay var... :) Gerçekten muhteşem olmuş sayfa düzenleri, renkleri, tasarımlar... Düşüncelerimi sizinle de paylaşmak istedim...

ZEYNEP… / İSTANBUL


AYSENUR USLU’NUN DÖNÜŞÜ SEVİNDİRDİ

Yakın zamanda gireceğim sınavım dolayısıyla çok yoğun ders çalışıyorum. Aklıma birden Semerkand Aile’nin bulmaca eki geldi. “Çözmüşler midir acaba?” derken, buldum dergiyi bulmacayı çözdüm. Hemen çalışma defterimden bir sayfa yırtıp cevabı yollamak için bu satırları karalıyorum. (Bugün cumartesi hemen yollayamayacağımı şimdi fark ettim.) Derginin yeni sayısı Kayseri’ye gelmedi aslında. Elimizdeki bu dergiyi Kadriye Bayraktar hediye etti evimize. Şu an okuyorsa bir kez daha şükranlarımı sunuyorum kendisine. Derginin yeni tasarımını çok beğendik. Aysenur Uslu’nun dönüşü beni ayrıca sevindirdi.

RUKİYE KIZILIRMAK / KAYSERİ

“YENİ ADIM” GERÇEKTEN ÇOK HOŞ OLMUŞ

Allah’ım bu nasıl bir güzellik. “YENİ ADIM” gerçekten çok hoş olmuş. Değişim yaramış. Ayrı bir tat katmış. Gönle hitap ettiği gibi göze de hitap ediyor. Tek kelimeyle süper. Uğraşıp zamanları ayıran kardeşlerimizden Allah razı olsun. Emeklerinin değeri paha biçilmez. Allah utandırmasn inşallah. Aynı zamanda maşallah da diyelim de nazar değmesin: ) Editör yazısından tut içindekilere; oradan az ve öz konusuna, en çok hoşuma giden gençlik konusundan, hayat, adab-ı muaşerete ve anne baba tutumlarına, ya çocuğun dünyasına ne demeli. Ya şifalı bitkiler. Süper olmuş. İçindeki değişiklik kadar kapaktaki değişiklik de güzel olmuş. Konular bir içim su. Dergi bugün elime geçti ve okudum bitti. Ben şimdi 1 ay daha nasıl bekleyeceğim. Ben okudum bitti evet ama ben evine Semerkand Aile girmeyen ya da girip de “kim okuyacak diyen” gençlerimize de okutuyorum. Aile dergisi her yaşa hitap ettiği için bir uygulama başlatacağım inşallah. Bir ay süresince 10 kişi belki de daha fazla kişi dergiyi okuyacak ve tekrar bana dönecek. Kendileri değil ailelerine de okumuş olacak ya da onlar merak edip alıp okuyacaklar ve abone olmaya karar verecekler inşallah. Umarım istediğim gibi devam eder.

HAVVA YAVUZ / ANKARA

DAHA GERÇEKÇİ OLABİLİRDİ


Merhaba Semerkand Aile Dergisi’nin yeni sayısındaki değişiklikler hemen dikkat çekiyor. Ancak bana kalırsa ilk başta derginin kapağı sanki gazetelerin yanında bedava verilen dergileri anımsatıyor. Daha gerçekçi olabilirdi. Dergiyi yeni incelemeye başladım. İlerleyen günlerde olumlu/olumsuz eleştirilerimle sizi rahatsız edeceğim için kusura bakmayın. İyi çalışmalar.

HABER İÇİN TEŞEKKÜRLER

Aralık sayısında Düzce vakfının düzenlemiş olduğu kermesi yayınlamanız bizi çok onurlandırdı. Tüm Düzce Kadın Vakfı ve kermes çalışanları olarak. Semerkand Aile’ye çok teşekkür ederiz.

DÜZCE KADIN VAKFI VE KERMES ÇALIŞANLARI

ANNEM VE BABAM DERGİMİZİ BİZE DE OKUYOR

Merhaba Semerkand Aile. Ben küçük yaştaki okurlarınızdan biriyim. İsmim Merve Tülüceoğlu. 8 yaşında ilköğretim öğrencisiyim. Dergimizin çocuk bölümünü bilmeceler ve duamız kısmını okumaya çalışıyorum. Annem ve babam dergimizi okuyup bize de bir kısmını anlatıyorlar. Bize dedim çünkü bir de 5 yaşında Miray isminde kardeşim var. Annem ve babam bu ayki bulmacayı doldurup şifreyi çözdüler. Size gönderiyoruz. İnşallah hediyemizi kazanırız. Sizleri çok seviyorum.

MERVE TÜLÜCEOĞLU / OSMANİYE

BİZİM SAYEMİZDE KOMŞULARIMIZ DA OKUYOR

Sevgili Semerkand ailesi, sizin gibi bir aile ile tanıştığım için çok memnunum. Dergimiz artık ailemizin bir bireyi oldu. Her ayı iple çekiyorum. Annemle beraber okuyoruz ve çok beğeniyoruz. Bizim sayemizde komşularımız da okuyor. Annemin ve komşularımızın hepinize yani Semerkand ailesine selamı var. Hep bu seviyede olmanız dileğiyle Allah’a emanet olun.

NURAN VARLI / YOZGAT

“SİZDEN GELENLER” BÖLÜMÜNDE KENDİMİ BULUYORUM

Güzel dergim, senin her bölümünü severim ama, “Sizden Gelenler” bölümünde her defasında kendimi buluyorum. Güzel kardeşlerim, güzel ablalarım sana olan sevgilerini ne de güzel yansıtıyor. Bildiğin gibi, biz buralarda gurbetteyiz, mübarek ezanımız yok ama, sen sanki her ay vatanımdan bana bir hediyesin. Her ay, ayın 15’indeki hediyemsin! Bazen geç kalsan hasretin çöker üzerimize ama beklemediğimiz anda çıkıp gelirsin. Ve işte o zaman gönüller bir olur... Benim acizane Türkçem bu kadarına yetiyor, hatalarım olduysa af buyur :) Seni emekle ve muhabbetle hazırlayan herkese selam olsun. Onları Allah’a emanet ediyorum, seninle de gelecek aya görüşmek üzere inşallah :) (Not: 2009 Semerkand Aile abone olanlara o verdiğiniz 6 kitabı görünce nasıl sevindim anlatamam! En kısa zamanda Strasbourg’a gidip alacağım inşallah :)

HURİYE KARAÇALI / FRANSA

İLK DEFA ALDIM VE ÇOK BEĞENDİM

Sevgili Semerkand Aile Dergisi, derginizi ilk defa aldım ve çok beğendim normalde biz sadece Semerkand Dergisi’ni alıyorduk ama inşallah bundan sonra belki devamlı olmayabilir ama ara ara almayı düşünüyorum. Başarılarınızın devamını dilerim saygılarımla.

ARZU YILMAZ / BURSA

LÜTFEN ÇOCUKLARINIZA SORUMLULUK VERİN

Sevgili Semerkand Aile, ben size Siverek’ten yazıyorum. Her ay dergimizi merakla bekliyorum. Bu ayın konusu ne acaba diye… Bu ayki konu da çok güzel. Benim dergimizde en çok sevdiğim bölümlerden birisi de mizah bölümü. Hele geçenlerde okuyan kızların evlendikten sonraki yemek maceralarını anlatmıştı Şizare Hanım. O kadar hoşuma gitti ki gülmekten gözlerimden yaşlar geldi. Kendi evliliğimin 2-3 sene öncesine gittim ve aynı olayları yaşadığımı hatırladım. Ama şimdi elhamdülillah yemeklerim çok hoş oluyor. Benim burada annelere tavsiyem, çocuklarına küçüklükten itibaren yavaş yavaş sorumluluk vermeleri. Bir de onların içindeki o merakı öldürmemeleri. İnşallah bu sorumluluk verme ile ilgili de yazı yazarsanız bizleri çok sevindirirsiniz. Bir de sizlerden istediğim çocukların cinsel gelişimiyle alakalı bir yazı hazırlamanız.

M. ARİFE YILMAZ / ŞANLIURFA

CAN EVİMDEN VURDUNUZ

Kasım sayısını bayram ziyaretine gittiğim bir tanıdıkta gördüm. Öylesine bakayım dediğim dergi beni sardı. Özellikle yaşlılarla ilgili haberinizi tam üç kez okudum. Beni can evimden vurdunuz. “Yaşlılardan rahatsız olmak, dile vurmasa bile kalbiyle ölmesini istemek Müslüman’a yakışmaz” cümlesi adeta balyoz gibi indi beynime. Yanımda kayınvalidem var gerçekten de gönlümden defalarca bir ölse diye geçirdiğim anlar olmuştur. Oysa bana bir zararı da yok, ama öyle işte... Arkadaşlarımın çoğunun yanında yaşlı olmayınca özeniyorum. Sanki ben yaşlanmayacağım. Yazar beni hedef almış gibi hissettim. Hele o hastanede kayınvalidesine sabreden geline ne demeli? Gerçekten var mı böyle insanlar? Hayatı nasıl da lehine çevirebiliyor. Kaç gündür kendimle hesaplaşıyorum inşallah nefsime yenilmem dua edin ne olur. Arkadaşımdan eski sayılarınızdan bir kaç tane aldım hepsini okuyacağım hepinize selamlar.

YENİ BİR OKUYUCU / AYDIN

YEĞENLERİMLE OKUYORUZ

Ufak yeğenlerimle (3, 4, 6 yaşlarında) dergimizi paylaşıyoruz. Özellikle dergideki rengârenk fotoğraflar onların büyük ilgisini çekiyor. Ben onlara hem yazılarını okuyorum hem de fotoğraflarını gösteriyorum. “Modern Çağda Yaşlanmak” adlı yazıyı onlara anlattığımda pür dikkat beni dinliyorlardı, dedelerine gidip yaşlılara sahip çıkmamız, onlara yardım etmemiz gerektiğini söylediler. Anlaşılan şimdiden yaşlılara karşı merhamet duygusu oluştu, hep böyle devam eder inşallah. Bir genç olarak tabii ki “Hac” konusu dikkatimi çekti, acaba bizler de o kutsal mekânlara gidebilecek miyiz? Ayrıca “Yalandan Geriye Ne Kalır?” yazısını yeğenimle (15 yaş) birlikle içimize sindirerek okuduk ve kendimize ders çıkardık. Çok güzeldi. Umarım bazı insanlara da uyarı olur ve o kötü durumlara düşmezler.

RUKİYE MENGÜŞ / ADANA

KONULAR ÇOK GÜNCEL

Derginizi severek okuyan abonelerinizden biriyim. Hayırlara vesile olduğunu düşündüğüm yazılarınız her ay ufkumuzu açarak kendimizi toparlamamıza vesile oluyor. Yazarlarınızın seçtiği konular çok güncel ve tolumdaki ihtiyaç ve sorunlara yönelik. Bu sebeple hepinizi kutluyorum. Benim de hayatta yapmak istediğim en hayırlı işlerden biri böyle bir dergide yazı yazarak büyük bir kitleye ulaşmak. Çünkü bu zamanda toplumumuzda insanlara yazarak ulaşmanın daha kalıcı olduğunu düşünüyorum.

FETHİYE ERDOĞMUŞ KAYA

EDİNDİĞİMİZ BİLGİLERİ PAYLAŞIYORUZ

Değerli Semerkand Aile; ailece her ay merak ve heyecan ile dergimize kavuşmayı bekliyoruz. Önceleri merak ve heyecana anlam veremiyordum. Lakin şimdi anlıyorum. Müminler kalpleri ile iletişim kurarlar. Muhacir ve ensar gibi, kardeşlik gibi hukuki ve ulvi bir bağ ile bağlıyız. Sizleri gerçekte de tanımayı çok arzu ederdim. Dergimiz her yaşa hitap eden son derece başarılı takdire şayan bir dergi. Ailece herkese tavsiye ediyor ve edindiğimiz bilgileri de paylaşıyoruz. Bu ana kadar sessiz okuyucularınızdan idim. Lakin dostlarımızın kaleme aldıkları yazıları okumak benim de harekete geçmeme vesile oldu. Acizane kaleme almış olduğum denemeyi Semerkand Aile farkı ile dostlarımızla paylaşmak istedim. Dergimizde yayınlanmasından dolayı memnuniyet duyacağım.

HATİCE KÜBRA ÜLTEN / KIRIKKALE