- Sizden Gelenler

Adsense kodları


Sizden Gelenler

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
hafiza aise
Sat 14 April 2012, 03:23 pm GMT +0200
Sizden Gelenler

Eylül 2007 24.SAYI

Hoş bir tevafuk

Geçen ay (temmuz sayısı) büyük bir tevafuk oldu. “Sizden Gelenler” bölümündeki Betül kardeşimin yaşadıkları ile benim yaşadıklarım aynıydı resmen. Bir de ismimiz ve yaşımız da birbirinin aynı olunca işler karıştı tabi. Şöyle ki; geçtiğimiz ay ailemle bizim de umre ziyaretimiz oldu. Eve geldikten bir kaç gün sonra Semerkand Aile Dergisi geldi. Babam dergiyi poşetinden çıkardı ve şöyle bir göz gezdirdi. Sizden Gelenler bölümüne gelince şöyle bir duraksadı. “Kızım ne ara gönderdin mektup?” dedi. Tabi ben şaşırdım hiçbir şey anlamadım. Neyse, aldım dergiyi okudum. Betül kardeşim resmen bizden bahsetmiş. Bizim düşüncelerimize tercüman olmuş. Betül kardeşim gibi Semerkand Aile’yi mağazada görmek nasip olmadı ama ülkemizden giden farklı illerdeki Semerkand gönüllüleri ile tanışmak nasip oldu. Medine’de Efendimiz’in Ravza’sına girmek için beklerken bir Türk ablamızın elinde Semerkand Yasin kitabı vardı. Ablanın yanına yaklaştık annemle kulağına “Kurban Allah kabul etsin. Duanda bizi de unutma inşallah” dedim. Abla birden afalladı. Kafasını kaldırdı. Gözlerinin içi gülmeye başladı.
B. Betül Öztunca / Karabük

Dergiyle içime huzur doluyor

Merhabalar, ben Senanur. 13 yaşındayım. Derginize aboneyim babam Semerkand Dergisi Nizip temsilcisi olduğu için her ay okuyorum. Küçükken Semerkand Çocuk’u takip ederdim Şimdi de Semerkand Aile’yi takip ediyorum. Dergiyle içime huzur doluyor. Allah bu huzuru herkese nasip eder inşallah.
Senanur Budak

Zararın neresinden dönülürse kardır

Semerkand Aile dergisine 2007’de abone oldum. 2006’da abonelik teklif eden ablamızı kibarca reddetme gafletinde bulunmuştum. “Zararın neresinden dönülürse kardır” derler ya bu tek tesellim. Şimdi her ay Semerkand ve Semerkand Aile’yi büyük bir özlem ve merakla bekliyorum, bu ay hangi eksiğimizi fark edecekler diye… Çok gerekli konulara değiniyorsunuz her ikisinde de. Hangi konuyu daha çok beğendiniz diye bir soru soracak olursanız bir seçim yapamam. Hepsi gerekli; akıcı ve anlaşılır bir dille yazılmış konular. Yalnız o konu bitimindeki rengarenk minik kalplere bayılıyorum.
Selma Malçok / Balıkesir

İyi ki böyle bir dergimiz var

Ben 17 yaşındayım ve Almanya’da yaşayan bir gurbetçiyim. Derginizi her ay sabırsızlıkla bekliyorum ve severek okuyorum. Her sayfası ayrı bir güzellikle dolu. Bu ayki yazılar yine birbirinden güzeldi. Özellikle M. Saki Erol ve Dilaver Selvi’nin yazısı olan bölümü çok beğeniyorum. İyi ki böyle bir dergimiz var. Büyüklerimizden ve bu hizmette emeği geçen herkesten Allah razı olsun.
Esra Doğan / Almanya

Dergimiz her gün yenileniyor

Biz Denizli’den Eroğlu ailesi olarak Semerkand ve Semerkand Aile dergileri çıktığı seneden beri dergilerinize üyeyiz ve çok memnunuz. Dergimiz her gün yenileniyor ve yeni bilgilerle bize bilmediklerimizi öğretiyor. Biz de bu bilgileri paylaşmak için bütün yakınlarımıza tavsiye ediyor ve üye yapmaya çalışıyoruz.
Ramazan-Safiye Eroğlu / Denizli

Benim dünyam sizlerle aydınlandı

Ben Artvin Hopa’dan Gülcan Sevinç. Bu mektubum size teşekkür mektubu. Çünkü geçen ay yazmış olduğum mektupla ayın “Arkadaş okuyucusu” seçildim. Sıradan bir mektuba göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı bu fakir kulu çok sevindirdiniz. Bunu bilmenizi istedim. Anladım ki bir insanın dünyası dört duvar olsa da o dünyayı dört duvar olmaktan çıkarmak yine o insanın elinde. Bir mektuptu gönderdiğim ve bütün okuyucular benim varlığımdan haberdar oldu. Herkese teşekkürler. Özellikle dünyamı genişlettiğiniz için!.. Ben ortopedik engelli bir vatandaşım. Benim dünyam sizlerle aydınlandı. İnşallah kör kuyulara tekrar yuvarlanmam.
Gülcan Sevinç / Artvin

Çocuk eğitimi konusunda sorularımıza cevap verebilecek bir sayfanız olamaz mı?

Semerkand Aile bizler için çok uygun bir dergi. Biz çocuk eğitimi konusunda çok büyük hatalar yapıyoruz. Bunu çevremdeki kişilere bakınca görüyorum. Madem böyle güzel bir çalışma yapıyorsunuz, acaba, çocuk eğitimi konusunda sorularımıza cevap verebilecek bir sayfanız olamaz mı? Sorular sorulsa, cevaplar verilse. Birbirimizin yanlışlarından ve doğrularından istifade etsek uygun olmaz mı? Çocuk eğitimi konusunda ciddi eksiğimiz var diye düşünüyorum. Bu konuda acaba bir çalışma yapamaz mısınız?
Salih Tanyolaç / İstanbul

Bekar gençlere tavsiyeler ve tesettür hakkında yazarsanız sevinirim

Saygıdeğer Semerkand Aile çalışanları; öncelikle toplumumuzda aile bağlarının gittikçe zedelendiği ve boşanmaların arttığı bir dönemde böyle mükemmel bir aile dergisi yayınlamakla insanlığa yapmış olduğunuz hizmetten dolayı sizlere teşekkür etmek istiyorum. Önümüzdeki sayılarda bizleri aydınlatmanızı istediğim bazı konular var. Günümüzde gençlerin en çok zorlandığı imtihanlardan biri şüphesiz “cinsellik imtihanı.” Bekar gençlerin hayatını İslami çizgide sürdürebilmesi için bilinçlendirilmesi gerekiyor. Sizden önümüzdeki sayılarda; kadın-erkek ilişkilerinde ve evlilik öncesi dönemde uyulması gereken İslami ölçüler ve tesettür hakkında yazılar yazmanızı rica ediyorum.
Aliş Yeloğlu

Ayın “yuva kuran” okuyucusu

Ben İstanbul’dan Nadir. Semerkand Dergisi’ni yıllardır takip ediyorum ve okuyorum. Semerkand Aile Dergisi’nin çıktığı ilk sayfayı hatırlıyorum, çok güzeldi ve çok hoşuma gitmişti, her sayısını okudum. Ben o yıllar bekardım ve biriyle konuşuyordum, ciddiydim. Günlerden bir gün ne alsam, ne hediye etsem diye düşünürken birden Semerkand Aile Dergisi aklıma geldi ve onu hediye etmek istedim. Abone yaptım, ev adresine gönderdim. Çok beğendi ve çok hoşuna gitmişti. Aradan iki yıl geçti evlendik, şuan bir çocuğumuz var iki haftalık. Allah herkese nasip etsin çok güzel bir duygu. Derginiz gerçekten çok güzel, içindeki konularla olsun resimlerle olsun müthiş. Bazen resimleri cep telefonumla çekip duvar kağıdı yapıyorum. Başka yerde bulamadığım resimler var. İnşallah bir de aile tv’nizi bekliyoruz. Yazarlarınızın hepsi de çok değerli insanlar. Hepinizi çok seviyoruz başarılarınızın devamını dilerim.
Nadir Kuru / İstanbul

İKİ YAŞINDAYIZ...

İki yıldır bizi bir an bile yalnız bırakmayan, dualarından güç aldığımız, mail, mektup ve telefonla görüş ve eleştirilerini üşenmeden ulaştıran tüm okuyucularımıza teşekkürler!