- Sınava Girerken Adayın Yanında Bulundurması Gerekenler

Adsense kodları


Sınava Girerken Adayın Yanında Bulundurması Gerekenler

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
reyyan
Wed 21 November 2012, 02:22 pm GMT +0200
SINAVA GİRERKEN ADAYIN YANINDA BULUNDURMASI GEREKENLER NELERDİR?


DGS SINAVA GİRİŞ BELGESİ


Bu belgeyi adaylar, T.C. Kimlik Numaraları ve şif­releri ile ÖSYM'nin http://ais.osym.gov.tr inter­net adresinden, sınav tarihinin on gün öncesin­den başlamak üzere edinebileceklerdir. Belge­nin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bi­na, salon bilgileri ile fotoğrafı bulunmaktadır. Belge renkli veya siyah beyaz edinilebilir. Ada­yın sınava gireceği binayı, adres bilgisini teyit et­mek amacı ile sınav gününden önce gidip gör­mesi sınav günü adaya kolaylık sağlayacaktır. Sınava Giriş Belgesi adayların adreslerine ayrı­ca gönderilmeyecektir.

NÜFUS CÜZDANI VEYA PASAPORT


Adayın sınava girebilmesi için ilgili döneme ait Sınava Giriş Belgesinden başka, Nüfus Cüzdanı veya pasaportunun da yanında bulunması zo­runludur. (Sadece zorunlu askerlik görevini ifa edenler ve askerî öğrenciler için askerî kimlik bel­gesi, Nüfus Cüzdanı veya pasaport yerine kim­lik belgesi olarak kabul edilecektir.) Nüfus Cüz­danında fotoğraf ve T.C. Kimlik Numarası bulun­malıdır. Üzerinde fotoğraf veya T.C. Kimlik Nu­marası bulunmayan nüfus cüzdanları kabul edil­meyecektir.

Bu belgelerini eksiksiz olarak yanında bulun­durmayan bir aday, mazereti ne olursa olsun, sınava alınmayacaktır. Bir aday bu belgeleri yanında olmadığı hâlde sınav merkezi yöne­ticilerinin, bina ve salon görevlilerinin veya ÖSYM Temsilcilerinin kararıyla herhangi bir salonda sınava alınmış olsa bile, bu adayın sınavı ÖSYM Başkanlığınca geçersiz sayıla­caktır.

Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınma­yacağından, adayların sınav binalarına bu bel­geler dışında herhangi bir eşya getirmemeleri gerekmektedir. Sınavda kullanılacak gereçler (ka­lem, silgi, kalemtıraş, saat) ile şekerleme ve pe­çete bütün adaylara ÖSYM tarafından sağlana­caktır. Adaylar sınava şeffaf pet şişe içinde su getirebileceklerdir.

Sınavların yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üzerileri emniyet görevlileri tarafından elle ve/ veya dedektörle aranacak; çan­ta, cüzdan, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth vb. cihazlar ile kulaklık, kol­ye, küpe, yüzük, bilezik, broş, metal para gibi me­tal içerikli eşyalar ve her türlü elektronik/meka­nik cihaz sınav binasına kesinlikle alınmayacak­tır. Sınavın yapıldığı bina içerisinde sınav önce­sinde, sınav sırasında ya da sınavdan sonra bu tür cihazları taşıdığı tespit edilen adayın sınavı geçersiz sayılacaktır.

Bina girişinde yığılmaya yol açılmaması için adayların çanta ve benzeri eşyalarını sınava gi­recekleri binalara getirmemeleri, sınava metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle gelmele­ri, sınavdan en az bir saat önce sınav yapılacak bina önünde bulunmaları, sınav salonlarına za­manında alınabilmeleri açısından son derece önemlidir.

Hiçbir aday Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giremez.