- Sıkıntılarınıza İslam kültürüyle bakabiliyor musunuz?

Adsense kodları


Sıkıntılarınıza İslam kültürüyle bakabiliyor musunuz?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ayten
Fri 15 May 2009, 02:52 am GMT +0200
Sıkıntılarınıza İslam kültürüyle bakabiliyor musunuz?

- Kim zerre kadar hayır işlerse karşılığını görecektir. Kim de zerre kadar şer işlerse cezasını çekecektir!Bu mealdeki ayetlerin gelişinden sonra bazı hassas insanlar Efendimiz (sas) Hazretleri'ne gelerek:
- Ya Rasulallah, derler, ne olacak bizim halimiz? Kim zerre kadar günah işlerse cezasını çekeceği bildiriliyor. Bizler ise günahtan hali olamıyoruz. Zerresinin de ahirette karşılığını göreceksek nasıl dayanacağız biriken bunca günahların cezasına?

Aleyhissalatü vesselam Efendimiz'in rahatlatıcı cevabı şöyle olur:

- Siz hayat boyunca hiç hastalanmıyor musunuz? Sıkıntı ve üzüntülere maruz kalmıyor musunuz?

- Evet kalıyoruz, derler. Hayat boyu hastalandığımız da oluyor, sıkıntı ve üzüntülere maruz kaldığımız da.

- İşte der, maruz kaldığınız o hastalık ve üzüntüler işlediğiniz bazı günahların cezasını teşkil eder. Dünyada çekilen sıkıntı ve istemeden maruz kalınan zorluklar bazı günahların kefareti yerine geçer. Şayet sıkıntı içindeki sevapları, mükafatları düşünerek sabreder de şikâyetçi olmazsanız!.

Bu açıklamadan sonra rahatlayan soru sahipleri, artık maruz kaldıkları sıkıntı ve zorluklardan 'İnşAllah günahlarımızın kefareti yerine geçer, affımıza vesile olur.' diyerek dayanma gücü kazanmışlar, aşırı gerginliğe girmemişlerdir.

Demek ki zerresini dahi zayi etmediği günahları cezasız bırakmayan Allah (cc), maruz kalınan hastalıkları, sıkıntı ve musibetleri bu günahların cezası yerine kabul etmektedir. Böylece inanmış insanlar, kurtulamadıkları bazı günah ve kusurların cezasını burada çekmekte, ahirete tehirinden de kurtulmuş olmaktalar.

İşte bundan dolayı, hayata İslam kültürüyle bakan insanlar, başına gelen hastalık ve zorluklardan sonra, inşAllah günahlarımın affına sebep oluyor, diyerek gerginlik duygusuna girmez, hep sabır içinde şükretme huzuru duyarlar, şikâyete yönelmezler.

Zaten inanmış insanlara günahlarının cezası çoğunlukla dünyada gelir, ahirete tehir edilmez. Bu, Allah'ın onları yine sevdiğinin ve koruduğunun da işareti olur. Eğer bir kula bunca günah ve isyanlarına rağmen bir sıkıntı ve zorluk gelmiyor, bir ikaza maruz kalmıyor da, şımarıklık ve günahkârlığını devam ettiriyorsa, cezası mahşere tehir ediliyor demektir. Asla hayrına değildir burada cezasız kalması, isyan ve tuğyanına da devam etmesi.

Bu sebeple imanlı insanlar, başlarına gelen musibetlerden dolayı hep sabretmiş, ahirete tehir edilmeyip de dünyada verilen bir uyarı olarak yorumlayıp teslimiyetlerini sürdürmüş, böylece İslam kültürüyle baktığı hayatında hep mutluluk duymuşlardır.

Efendimiz, imanlı insanın duyduğu bu mutluluk anlayışını hiç unutulmayan şu özel ve güzel hadisiyle izah etmiştir:

- İmanlı insanın anlayışına hayret edilir. Çünkü üzülecek bir musibete maruz kalsa sabreder kazanır; sevinecek bir nimete nail olsa şükreder yine kazanır. Böylece imanlı insan, hayatındaki her olayı hakkında hayra çevirir. Ya sabreder kazanır, ya şükreder kazanır. Her iki halde de hep kazanır, hiç kaybetmez. Bundan dolayı hayata iman gözlüğü, İslam kültürüyle bakanlar hali hep kazançlı olur:

- Ya sabreder kazanır, ya da şükreder kazanır.

İşte biz bu bakışa, 'Hayata İslam kültürüyle bakış!' diyoruz. Musibete maruz kalanlara yıkılmama gücü veren bakış.

- Yeter ki olaylara İslam kültürüyle bakmasını bilsin, bunu bir teselli değerlendirmesi sanmayıp gerçeğin kendisi olduğunun farkında olsun.

 

selsebil
Fri 15 May 2009, 03:11 am GMT +0200
Ne güzel müjde rahmet merhamet rabbim kullarını çok seviyor ve onlar için herşeyi kazanç vesilesi kılıyor
Sıkıntılarımıza islam kültürüyle bakabilmek duasıyla...
Allah razı olsun bu güzel konuyu bizimle paylaştığın için ayten kardeş

ayten
Fri 15 May 2009, 03:16 am GMT +0200
 İslam kültürünü içimize işleyenlerden olalım inşallah....
Rabbim cümelmizden razı olsun inşallah selsebil kardeş....

HALACAHAN
Thu 19 May 2016, 05:42 pm GMT +0200
Selamun aleykum .. Sıkıntılarımız manevi pencereden baktığımızda inşaallah daha kolay atlatmış oluruz.. Ki zate de oyke olmuyor mu arkadaşlar..
Allah razi olsun ..

Fatma6969
Mon 29 October 2018, 06:47 am GMT +0200
 Biz bu duruma teslimiyetle son nokta diyoruz her ne olursa olsun Rabbimden gelene boyun eğlebilmek bir Müslüman için en doğru ve en kaliteli olandır zira kendi sahibinin Allah olduğunu bilen bir kişi hiçbir sıkıntısında ona asi olmaz çünkü ona verilen nimetlerin Allah tarafından geldiğini bilir ve sıkıntıların da ondan geldiğini bilir.  En önemlisi de bu sıkıntıların kulu cennete götürdüğünü yani sabrettiği  sürece cennet kapılarının anahtarı olduğunu bilir Rabbim bizlere de tüm sıkıntılar da İslam kültürüyle karşılık verebilmeyi nasip etsin. Allah razı olsun.

Yehma
Mon 29 October 2018, 07:00 am GMT +0200
İslam içimize nakış gibi işlesek, içimizde hissetsek ne olur ki Rabbim ki herşeye kadir. Biz onun bize verdiklerini şükreder, imtihanlarımıza ise günahlarımıza kefaret sayar, Rabbimiz bizi unutmamış der gene şükrederiz.

ZeynepZehra
Mon 29 October 2018, 07:25 am GMT +0200
İslam kültürüyle bakan yani islamı yaşayan kişiler tevekeltüalAllah der huzura gark olurlar.İslamı yaşamayanlar ise hem bu dünyada hem ahirette eza ve cefaya maruz kalırlar.Evet islamı yaşamayanlar bu dünyada da eza görürler ama müslümanların ki gibi hastalık,sıkıntı değildir onlarınki.Onların en büyük cefası huzur(suz) oluşları.Müslüman her ne sıkıntı yaşarsa yaşasın Rabbine yöneldiği vakit kalbi mutmain olur.Hamdolsun bizi islamla müşerref kılan Allah'a(cc)

Bilal2009
Mon 29 October 2018, 02:19 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam Rabbim bizleri ne durumda olursak olalım İslam yolundan ayırmasın Rabbim paylaşım için razı olsun

Esma Hamuş
Tue 30 October 2018, 12:19 am GMT +0200
Bize gelen her sıkıntının O'ndan bir hediye olduğunu kabul edip, sabırla karşılayalım inşaallah.. Rabbim yaşadığımız her derdi sıkıntıyı günahlarımıza keffaret kılsın..

Sevgi.
Tue 30 October 2018, 12:40 am GMT +0200
Aleyküm selam bu dünyadaki hastalık sıkıntı ve dertler bazı günahlarımıza kafaret olur bu şekilde düşünelim isyan etmeyelim