- Sigaranın bir zararı daha ortaya çıktı

Adsense kodları


Sigaranın bir zararı daha ortaya çıktı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Wed 18 April 2012, 03:24 pm GMT +0200
Sigaranın bir zararı daha ortaya çıktı


Uzmanlar dünyada en çok kalça ve diz protezi takıldığını ancak sigara içenlerin protezlerinin daha çabuk yıprandığının Amerika'da yapılan iki ayrı araştırmada ortaya çıktığını söyledi.
Binlerce hastayı muayene eden ve birçok protez ameliyatına giren Konya Farabi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Arazi, sigaranın yeni bir zararının daha ortaya çıktığını belirterek, protez kullananları uyardı. Sigaranın birçok zararını hemen hemen herkesin bildiğini vurgulayan Prof. Dr. Arazi, "Sigara içmek kırık, yara iyileşmesi ve kemik erimesi için risk faktörüydü. Sigaranın zararıyla ilgili ABD'de yayınlanan son iki çalışmada da sigara içen protezli hastaların özellikle diz ve kalça protezlerinin ömürlerini kısalttığı belirlendi. Bu da yara ve kemiklerin iyileşmesindeki bozulmayla açıklanıyor. Biz de protez takıldıktan sonra hastalarımıza sigara içmeyi azaltmalarını ve hatta bırakmalarını tavsiye ediyoruz" dedi.

Prof. Dr. Arazi, dünyada en çok görülen ve sıkıntı veren, insanların hareketlerini engelleyen nedenin kireçlenme hastalığı olduğunun altını çizerek, "Bu tip ileri derecedeki hastalığın tedavisinde diz protezleri çok yaygın kullanıyoruz. En çok başarılı olan protez ameliyatları bunlar. Hastalarımız kısa sürede yürümeye ve normal yaşamına dönmeye başlıyor. Protezleri bir süre sonra vücuttan çıkarmak gerekmiyor, tam tersine kalması gerekiyor. Bir şekilde çıkarmamız gerektiğinde protezlerde aşınma olduğunu görüyoruz. O yüzden de protez kullanan hastalarımızın özellikle mücadele sporları, atlama, futbol, basketbol oynamamalarının yanı sıra sigara da içmemelerini tavsiye ediyoruz. Onun dışında sürekli hareketli şeyler mutlaka yapmalı, normal yaşamlarını sürdürmeli ve sürekli yürümelidirler" şeklinde konuştu.

haber7

ykpcn
Sat 4 April 2015, 07:05 pm GMT +0200
Sigaranın zararları gün geçtikçe artıyor. Allah bizi korusun.

Liyla
Sat 4 April 2015, 07:11 pm GMT +0200
Sigara içmek bağımlılık yapar.
Bu yüzden sigara bağımlıları sigara içmeden duramaz, bağımlılıklarına karşı gelemez ve zararlarını çok iyi bildikleri halde sigara içerler.
Böylece nefislerine hakim olamamış ve akıl nimetini doğru kullanmamış olurlar

yagmur_7-c
Sat 4 April 2015, 07:13 pm GMT +0200
Esselamu aleykym
Sigaranin sorumnlari veya zararlari hic biter mi? İnsanlar ne akilla hayatlari daha kotuye gitmis bir de sigara icerel daha çok mahvediyorlar..kendilerine kul hakkidir bu..rabbim kotu aliskanliklardan korusuninsallah bizleri...

8c nazlı
Mon 6 April 2015, 12:27 pm GMT +0200
 dünyada en çok kalça ve diz protezi takıldığını ancak sigara içenlerin protezleri daha çabuk yıpranıyorsa bu konuda protezli olanları sigarayı bırakmaları gerekiyor.sigaranın zararları gün geçtikçe  artıyor. bu konuda sigaranın bırakılması tavsiye ediliyor. kendimizi düşünmüyorsak ailemizi düşünüp sigarayı bırakmalıyız.

Yağmur Gümüş 8-B
Wed 16 December 2015, 02:23 pm GMT +0200
Bismillah...
Sağlığa her yönüyle zararlı olan sigarayı içmeyi Allah hiç kimseye nasip etmesin. İnşallah...
Paylaşım için teşekkürler.

muratyiğit7-b
Wed 16 December 2015, 02:48 pm GMT +0200
Selamün aleyküm Ben buna benzer daha birçok kötü hastalıklar duymuştum bence bizim Türk milletimiz sigara ihracat yapmasın ve üretmesin bence sigara ne için ne deneyin çünkü bağımlılık yapan pis bir karton parçası sigaraya verilen parayı camilere verir isek zaten camiler şimdiye yaptırılmıştı zaten bir tek sigara değil uyuşturucu alkol ve benzeri pis şeylerde içilmemelidir.Paylaşım için teşekkürler

damla6d
Wed 16 December 2015, 02:50 pm GMT +0200
Esselamu aleykum.Zaten vücudumuza zarar veren şeylerden bir tanesi de sigara.Sigarayı nasıl içiyolarsa. içinde iğrenç bir ton şey var.Allah bu sigarayı içen insanlara akıl fikir versin diyorum.Allah razı olsun..

selinay 7b
Wed 16 December 2015, 04:07 pm GMT +0200
Selamun Aleykum
Sigara gün geçtikçe insanlara  daha fazla zarar veriyor. Sigaranin zararlarini bilmeyebler ogrendiklerinde sigarayi birwkmak icin ugrasiyirlar.  Fakat bazı insanlar sigaranın zararlarını biliyorlar fakat birakmiyorlar.   Bazi insanlar vardir ki sigaranin kokusuna dumanin dayanamazken  diger insanlar ise onu icmekye kucuk yasta basliyirlar. Allah insanlara sigara  içmeyi nasip etmesin.
Allah razı olsun