- Şifalı bitkilerle toparlanın

Adsense kodları


Şifalı bitkilerle toparlanın

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
hafiza aise
Fri 27 April 2012, 04:55 pm GMT +0200
Şifalı bitkilerle toparlanın

Mart 2007 18.SAYI

Pek çok hastalığın şifasında yardımcı olduğu gibi, fazla kiloların atılmasında da faydalı olan şifalı bitkiler, piyasada satılan pek çok zayıflama ilacının hammaddeleri arasında yer alıyor.
Uzmanlara göre kahvaltı sofralarının ve keyif anlarının değişmez içeceği çay, vücuttaki fazla yağların eritilmesine yardımcı olurken, Uzak Doğu’dan son yıllarda Türkiye’ye ve bütün Avrupa’ya gelen yeşil çayın, fazla kiloları atmada olumlu etkisi görülüyor. Ayrıca fındık, incir gibi meyveler, fazla kilolardan kurtulmaya yardımcı olurken, aktarlarda satılan ve suya karıştırılarak içilen “keçisakalı, keçiboynuzu, fasulye kapçığı ve farekulağı” da hem zayıflamaya, hem de kilo verdikten sonra tekrar almayı önlemeye yardım ediyor.

Selülit ve varisler

Beslenme ve hareketsizlik sebebiyle bacaklarda meydana gelen selüloitler, giderilebilir vücut kusurları arasında bulunuyor. Pek çok kadına sıkıntı yaşatan selüloitler için duvar sarmaşığı, yeşil çay ve mısır püskülü öneriliyor. Bu bitkilerin yanı sıra düzenli olarak yapılan sporla selüloitler, kadınların derdi olmaktan çıkıyor.
Bacaklardaki damarların iyi çalışmaması yüzünden meydana gelen fazla basıncın yol açtığı varis, bu damarların “birbirine dolanmış, mavimtırak düğümlere” dönüşmesiyle ortaya çıkıyor. Her ne kadar bu şikayetin giderilmesi, ancak hekim tedavisiyle mümkün olsa da bazı şifalı bitkiler, damarların rahatlatılmasında ve daha fazla yüzeye çıkmamasında etkili oluyor. “Fındık, civanperçemi, atkuyruğu, asma yaprağı, atkestanesi, çobançantası, dikenli mersin, kokulu yonca ve selvi”, varisle başa çıkan şifalı bitkiler arasında yer alıyor.

Genç gösteren bitki maskeleri

Çevre şartları ve bakımsızlık yüzünden erken yaşlanmaya uğrayan cildin, kan dolaşımının hızlanarak çalışması ve oksijenin yüz üstündeki dokulara ulaşması için uygun maskelerle cilde bakım yapılması gerekiyor. Uzmanlar, bu maskeleri hazırlamak için yağlı ve siyah noktalı ciltlerde yulafı, kuru ciltlerde gülü, yorgun ciltlerde ise naneyi tavsiye ediyor. Uzmanlar, atkestanesinin yüzdeki kırmızılığa, çöğen, dulavrat otu, kavak, yabani menekşe ve yabani hindibanın ise yağlı, akneli ciltlere iyi geldiğini belirtiyor. Cildin erken yaşlanmasını önleyen bitkiler ise zambak, enginar ve çobançantası...

Yaşlanma etkilerini geciktirici yüz ve gözaltı kremlerinin de hammaddesi olan bu bitkiler, cilde direkt olarak uygulandığında, yüzdeki buruşuklukların, çizgilerin giderilmesinde, cildin genç ve diri kalmasında etkin rol oynuyor. Atkuyruğu, ısırgan otu ve latin çiçeği ise saç ve tırnakların ana maddesi keratini güçlendirerek saç dökülmelerini ve tırnak kırılmalarını engelliyor.

Gelişi güzel kullanmayın

Her bitkiyi gelişi güzel kullanmak bir çok sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Dolayısıyla kilo verme ve şifa için doktorunuzun önerdiği bu bitkileri, yine doktorunuzun belirttiği ölçülerde kullanmaya özen göstermelisiniz.

Aysun ÖZPOLAT

sümeyra
Wed 26 December 2012, 01:55 pm GMT +0200


     Bitkilerle tedavi doktorların işi olmalı ama maalesef ülkemizde henüz böyle bir kültür oluşmadı..İnşaallah, birgün işin ehli olanlar bu konuda söz sahibi olur..