- Şifâ salâvatta

Adsense kodları


Şifâ salâvatta

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Thu 9 December 2010, 04:42 pm GMT +0200
Şifâ salâvatta…


Salâvatta şifâ var. Kabul olunmuş bir duâ; ne büyük bir devâ… “Allahım, Hz Muhammed (asm) ve âline rahmet eyle”

Derman arayışlarının ilk ve son durağı salâvat; dertler ve devâlar adedince rahmet tecellisi, bereket müjdecisi.

Musîbet soluklanmalarında sabır salâvat. Salâvatsız hangi musîbet aşılır ve de sabredilir?

Keder kementlerine onsuz nasıl karşı konulur? Kemâl nasıl kazanılır?

“Allah’ım, Hz. Muhammed (asm), âline ve ashabına rahmet eyle”


Elem rüzgârlar salâvat nefesiyle şifa meltemlere döner. Hastalık zamanlarda onunla neşelenilir.

O ki musîbetlerin en büyüğünü yaşamış, kederlerin katmerlisini tatmış, elemlerin en elemini çekmiş, hüzünlerin en hüznünü hissetmiş; “Ümmetî ümmetî” demiş; böylesi bir rahmet Peygamberine (asm) rüzgâr estikçe, buluttan yağmur indikçe, yeryüzünün bitkileri, denizlerin dalgaları adedince salât ü selâm getirmeli değil mi?

“Allahım, Hz. Muhammed (asm), âline ve ashabına rahmet eyle”


Ashabına “Kardeşlerimi özledim” demesi ona gâibâne inananlar için ne büyük şeref. Ümmetinin bütün zamanlarda bütün dert ve derman arayışlarından, hidayet ve şifa talebinden, af ve afiyet isteğinden, bağışlanma ve mağfiret duâsından haberdar. Ona edilen her salâvat duâsı, onun duâsına yaklaştırma duası…

“Allahım, Hz Muhammed (asm), âline ve ashabına salât eyle”

Salâvat sadra şifa, gönle bereket, akla nur, vicdana rahatlık, hissiyata ünsiyet, fikre zenginlik, bedene sıhhat, ruha inbisat, sırra sır; maddî ve manevî bütün cihazatla, Âlemlerin Rabbinden âlemlere yansıyan hidayet nurunu anlama ve algılama şifresi.

Dünya döndükçe, güneş ışık saçmayı sürdürdükçe, bütün yıldızlar onun aşkıyla raks ettiği sürece kâinat zerratı adedince ona salâvat getirmeli değil mi?

“Seçkin elçin olan Efendimiz Muhammed’e (asm) ve onun temiz âline salât eyle”

Kimseye açamadığımız sırları, kimseye söyleyemediğimiz dertleri, kimseye anlatamadığımız düşünce ve hissiyatı sana söyler, sen de dinler, bizi yargılamadan, hor görmeden, küçümsemeden, küçümseyici bakmadan, teselli edici bakışınla bizi rahatlatır, ayırmadan ayrım gözetmeden, ötelemeden bağrına basar, hüzün gözyaşlarımızı silerdin. Çünkü sen, arkadaştan, eşten, dosttan, anneden, babadan daha yakınsın, çünkü sen eminsin, çünkü Âlemlerin Rabbi seni âlemlere Rahmet olarak göndermiş.

Şifa sevilir, derman dilenir, deva beklenilir, af ve afiyet istenilir, dünya kirlerinden temizlenmek beklenilir, güzellik ve cemal perestiş edilir, cennet ve cemalullaha kavuşmak istenir; bunlar seni sevmeksiz, sana salât ü selâm getirmeksiz, sünnet yolunda yürünmeksiz asla olmaz.

“Bize Hz. Muhammed’in (asm) (ona ve Ehl-i Beytine Allah salât eylesin) şefaatini nasip eyle ve ahirette bizi onun arkadaşlığından mahrum etme, şüphesiz ki Sen merhamet edenlerin en merhametlisisin.”

 

Not: Salâvatlar İmam-ı Zeynelâbidîn’e (ra) âit.


Hüseyin Eren

Zeynep7D
Fri 3 January 2014, 02:10 pm GMT +0200
Şunu bilelim ki: Biz O'na böyle sevgilerle hayırlarla dua ederiz de ondan bize hiç bir şey yansımaz mı?
Salavatın kıymetini bilirseniz, ona değer verirseniz gerçekten kısa bir süre sonra hayatınızda çok güzel gelişmeler olacaktır.

esratüz zehra 2
Fri 3 January 2014, 02:14 pm GMT +0200
Rabbim kıymetini bilenlerden ve çokça zikredenlerden eylesin inşAllah .

8-B Nisa
Fri 3 January 2014, 03:03 pm GMT +0200
     Rabbim
 Salâvat sadra şifa, gönle bereket, akla nur, vicdana rahatlık, hissiyata ünsiyet, fikre zenginlik, bedene sıhhat, ruha inbisat eylesin..biz insanlar inşallah Rabbimize layık iman eden her ibadeti yerine getirenlerden oluruz..AMİN.

AyşeSungur7-B
Tue 31 March 2015, 04:58 pm GMT +0200
Peygamber Efendimiz (Allahümme Salli Ala Seyyidina Muhammed) bizim rahmetimizdir.Buna karşılık biz de ona salavat getirmeliyiz.Salavat bize huzur verir.Hele de şu içinde bulunduğumuz kutlu doğum haftası sırasında.

Tuğçe 7/D
Tue 31 March 2015, 05:17 pm GMT +0200
 Salavat getirmek amellerin en üstünüdür ve bir çok da hikmeti vardır. Paylaşım için teşekkürler, bazı faydalarını da öğrenmiş oldum.

Rüveyha
Tue 31 March 2015, 09:01 pm GMT +0200
Esselamu Aleykum ve rahmetullah ..Şifa Resulullaha salavat getirmekte.İnşaAllah ilim dünyasının vesile olduğu salavat kampanyası da çektiğimiz her bir salavat-ı şerif şifa olsun bizlere.Rabbim razı olsun.

RAMAZAN 7/D
Thu 23 July 2015, 03:29 pm GMT +0200
Ve Aleykümüs Selam . Amin Ecmain . Salevat-ı gönlümüzden dilimizden düşürmesin Rabb'im . İnşALLAH Rasul-ul Ekrem (s.a.v.)'e bol bol salevat getirip , salevat getirmeye devam edenlerden oluruz .

Bilal2009
Tue 4 August 2015, 03:36 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam ve rahmetüllah, Salavat Efendimize ( sallallahu aleyhi ve sellem ) verilen bir selamdir .  Salat ve selam Efendimiz ' e ( sallallahu aleyhi ve sellem ) ve ashabinin üzerineolsun.

Rüveyha
Tue 4 August 2015, 03:50 pm GMT +0200
Ve aleykumusselam.Âmin ecmain İnşaAllah.Allah Resûlünü sevmeden,muhabbet duymadan dilediğimiz hiç birşeye hakkıyla ulaşamayız.Rabbim hakkıyla muhabbet duyanlardan kılsın İnşaAllah.

melda 6D
Tue 4 August 2015, 03:50 pm GMT +0200
Amin amin ecamin....
 Efendimize en çok salavat getiren babasının ismiyle çağrılır. Ahmet'in kızı Ayşe gibi... Rabbim bizleri de o çağırılan isimler arasında eylesin. Bütün salavatlar Efendimize (sav) ve onun ashabına olsun...

halim
Tue 4 August 2015, 04:13 pm GMT +0200

Kimseye açamadığımız sırları, kimseye söyleyemediğimiz dertleri, kimseye anlatamadığımız düşünce ve hissiyatı sana söyler, sen de dinler, bizi yargılamadan, hor görmeden, küçümsemeden, küçümseyici bakmadan, teselli edici bakışınla bizi rahatlatır, ayırmadan ayrım gözetmeden, ötelemeden bağrına basar, hüzün gözyaşlarımızı silerdin. Çünkü sen, arkadaştan, eşten, dosttan, anneden, babadan daha yakınsın, çünkü sen eminsin, çünkü Âlemlerin Rabbi seni âlemlere Rahmet olarak göndermiş.

İnşaallah çektiğimiz selavatların şifaa olması duasıyla ...

Allah razı olsun

ceren
Tue 4 August 2015, 08:11 pm GMT +0200
Aleykümselam.Peygamber efendimize salavat eden,şifa bulan,faziletine eren ve peygamber efendimizin şefaatine nail olan kullarından olalım inşallah....

ykpcn
Tue 4 August 2015, 08:37 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam ve rahmetullah.Allah razı olsun paylaşımdan dolayı.İnşallah hep Hz.Muhammed'e salavat getirip onun yolundan gidenlerden oluruz inşallah.

Mevlüde
Thu 28 July 2016, 07:44 am GMT +0200
Aleykumusselam ve rahmetullah.
Sifa da salavatta,rahmet de bereket de huzur da.
Insallah kiymetini hakkiyla idrak edenlerden oluruz.

HALACAHAN
Tue 9 August 2016, 03:32 pm GMT +0200
Manevi hastaliklarimizin en güzel tedavi yontemindendir Salavat okumak ..Efendimizin o mubarek yakınlığını hisstteikce tabi kide Ruhumuz ferahlayacaktir..

HALACAHAN
Wed 15 March 2017, 01:10 pm GMT +0200
“Allah’ım, Hz. Muhammed (asm), âline ve ashabına rahmet eyle”

Elem rüzgârlar salâvat nefesiyle şifa meltemlere döner. Hastalık zamanlarda onunla neşelenilir.

Mustafa Yasin
Thu 17 May 2018, 04:22 pm GMT +0200
Selamun Aleyküm. Rabbim kıymetini bilenlerden ve çokça zikredenlerden eylesin inşAllah .Salavatın kıymetini bilirseniz, ona değer verirseniz gerçekten kısa bir süre sonra hayatınızda çok güzel gelişmeler olacaktır.Allah razı olsun paylaşımdan.