- Sezaryen yöntemi ile doğum yapmak guslü gerektirir mi?

Adsense kodları


Sezaryen yöntemi ile doğum yapmak guslü gerektirir mi?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
mevlüdekalınsaz
Thu 12 February 2015, 08:14 pm GMT +0200
Sezaryen yöntemi ile doğum yapmak guslü gerektirir mi?

Doğum, organları belirmiş olan çocuğun düşmesi ya da sezaryen işleminden sonra çoğunlukla kadında bir süre kanama olur. Buna lohusalık kanı denir. Nadiren kan gelmediği de olur. Lohusalık kanı en fazla kırk gün devam eder. Kırk günün sonunda lohusalık hali sona ermiş olur. Sezaryen yöntemi ile çocuk dünyaya getirmek de lohusalık açısından normal doğum ya da düşük yapmak hükmündedir. Doğum, düşük veya sezaryenden sonra rahimden kan gelmezse kadın ilk fırsatta guslederek lohusalık (nifas) halinden temizlenir. Rahimden kan gelirse, kanın kesilmesinden sonra gusletmek gerekir (el-Mevsıli, el-İhtiyar, I, 3; es-Serahsi, el-Mebsut, III, 210).

Allah(c.c) bize vesile olan hocamıza rahmet eylesin

Kaynak: Dini Soruları Cevaplandırma Platformu

ceren
Sat 3 September 2016, 01:17 pm GMT +0200
Esselamu aleykum.Sezaryen yönteminde yada normal dogum yapan kadinda lohusa oldugu icin kirk gun kan geldigi icin gusul almasi gerekir.Rabbim razi olsun bilgilerden kardesim...

melda 6D
Sat 3 September 2016, 04:41 pm GMT +0200
Aleyküm selam . Doğum şekli fark etmez lohusalık döneminden sonra kadının gusül etmesi gerekir . Allah razı olsun .

HALACAHAN
Sat 3 September 2016, 06:56 pm GMT +0200
Doğum olayı ile Rabbimiz kadına dinlenmesi toparlanması için zaman tanimiz ve bu süre kırk gün olarak belirlenmiş ..Sonrasinda kadin gusul abdestli alarak ibadetlerine devam edebilir..