- Sevdiğini çekinmeden söyle

Adsense kodları


Sevdiğini çekinmeden söyle

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
reyyan
Mon 20 June 2011, 05:12 pm GMT +0200
Sevdiğini çekinmeden söyle



Sempati Psikolojik Danışmanlık ve Hipnoterapi Merkezi Psikologu Dr. Ramazan Özarslan, eşler arası mutluluğun ve huzurun sırrının, birbirine karşı sevgi ve saygıda hiç bir zaman ödün vermemede saklı olduğunu söyledi.

İnsanoğlunun özünde, dünyayı şekillendiren ana duygunun sevgi olduğunu belirten Ramazan Özarslan; kalpten, samimi, yapmacıksız ve içten bir sevgi sözcüğünün açamayacağı hiç bir kapının olmadığını ifade etti. Huzurlu ve mutlu bir aile yuvasında sevgi ve saygının her daim olması için eşlerin birbirine karşı bir defa da olsa kırıcı bir söz söylememesi gerektiğinin altını çizen Özarslan, kırıcı bir sözün çok değerli bir tarihi vazonun kırılması gibi olacağından, parçalar ne kadar yapıştırılırsa yapıştırılsın mutlaka izinin kalacağını kaydetti. Eşlerin birinin sinirli ve öfkeli olması halinde diğerinin teskin edici ve yatıştırıcı olması gerektiğini belirten Özarslan, karşılıklı tartışmanın eşler arası birbirine karşı güvenini zedeleyeceğini söyledi.

Özarslan, "Eşler arası sevgi ve saygı, kutlu aile yuvasının temel harcıdır. Eşler çok öfkeli olmaları halinde eşlerini kırıcı söz söylemesin. Öfkesini yutmalı. Ağızdan çıkan her kırıcı ve üzücü söz ömür boyu kalıcı oluyor. Eşlerin biri hata yaptığında da kısa sürede özür dilemesini bilmeli. Ben özür dilememem, benim aile içinde otoritem kaybolur düşüncesi çok yanlış bir düşünce. Kadın ve erkek bir elmanın yarısı gibidir. Birbirlerini tamamlar. Biri diğerine üstün değildir." diye konuştu.

Özel Sema İlköğretim Okulu rehber öğretmeni ve aile iletişim uzmanı Arif Özutku da yeni evlenen çiftlerin evliliklerinin uzun vadeli ve huzur içinde geçmesi için çiftlerin birbirine karşı 'seni seviyorum' sözünü söylemekten çekinmemeleri gerektiğini söyledi. Eşler arası sürekli seni seviyorum türü sevgi sözlerinin aile yuvasını kuvvetli hale getirdiğini belirten Özutku, çiftlerin şaka yolu ile de olsa nikahın kudsiyetini bozacak sözleri birbirine söylemekten kaçınmalarının çok önemli olduğunu ifade etti. Özutku, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kadın için de erkek için de aile sığınılacak limandır. Kutsal aile yuvasının yara almaması için eşler sürekli birbirlerini karşılıklı sevgileriyle güçlü tutmalıdır. Bir yuvada eşler arası saygı ve sevgi yoksa orada huzur olmaz. Eşler arası saygının olduğu yerde huzur ve mutluluk vardır. Eşler onun için her zaman birbirine karşı seni seviyorum sözünü söylemekten çekinmemeli. Eşler sevgilerini açık yüreklilikle birbirine karşı söylemeli. Ben eşime seni seviyorum diyemem düşüncesi yanlış bir düşünce. Karşıklı sevgi sözcükleri, eşler arası sevgi bağını perçinleştirir."

Aktif Haber

HALACAHAN
Mon 7 December 2015, 06:26 pm GMT +0200
Yüce Allah, Kur’ân’da: “... Kendileriyle sükûnete, huzura kavuşasınız diye sizin için nefislerinizden eşler yarattı; aranıza ‘meveddet’ (sevgi) ve ‘rahmet’ (şefkat) koydu. Elbette bunda, düşünen kimseler için nice ibretler vardır.” (Rum sûresi, 30/21) buyurmaktadır. 1 Bu âyetteki, dostluk, sevgi, muhabbet, mânâlarına gelen ‘meveddet’ kelimesi ayrıca, velî ve dost edinmek, yardımlaşmak, başkasının otoritesini kabul ederek görev ve selâhiyetini tanımak gibi anlamlara da gelmektedir.
2 Bu âyetteki, ‘rahmet’in bir boyutu olan şefkat, karşılık beklemeden yardıma koşmaktır. Böyle bir şefkat, aşktan daha tesirlidir.
3 Bu itibarla, eşler arasında ‘şefkat ve merhamet’ hislerinin canlı tutulması, mutlu bir evlilik için önemli bir unsurdur. Bu hislerin yansıması olan hâl ve tavırları, eşlerin birbirlerine göstermeleri gerekir.

melda 6D
Mon 7 December 2015, 06:51 pm GMT +0200
Selamün aleyküm. Tatlı söz yılanı deliğinden çıkarır.  Eşler birbirine saygılı ve sevgili olmalı. Rabbim yuvaların huzurunu bozmasın.

Bilal2009
Mon 7 December 2015, 07:33 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam ve rahmetüllah.  Sevdiğini söyleyen kimse karşılığını alır ve böylece arada muhabbet sağlanır. Rabbim (celle celalühü) eşlerin arasına muhabbet versin.

ikranur 7d
Mon 7 December 2015, 07:37 pm GMT +0200
karşımızdeki kişiye sevdiğimizi söyleyelim. şurada daha yarnımız bile belli değilken hiç.birşeyi aksatmayalım inşAllah.paylaşımdan dolayı Allah (c.c.) razı olsun.

Edanur 8/D
Mon 7 December 2015, 07:43 pm GMT +0200
Aleykümüsselam.
İnsan tatlı dilli ve saygılı olmalı. Böylelikle karşısındakiyle iletişim kurmak daha kolay olacaktır Allah ın izniyle.Bizlerde sevdiklerimize sevdiğimizi söylemeliyiz.Onları kırmamalıyız.Zaten bir gun sonsuza dek susmayacakmıyız ? Allah c.c razı olsun..

Yağmur Gümüş 8-B
Wed 2 March 2016, 04:10 pm GMT +0200
Bismillah...
Bizler insanları kırmamalı ve tatlı sözlü olmalıyız. Ve onları sevdiğimizi o kişilere çekinmeden söylemeliyiz.
Allah cc. razı olsun.