- Senin rengin hangisi ?

Adsense kodları


Senin rengin hangisi ?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
aysegul999
Thu 6 August 2015, 03:21 pm GMT +0200

SENİN RENGİN HANGİSİ?

Gülnar AKBULUT

Temmuz 2015 118.SAYI


Duygularımız sürekli değişime uğrar. Bazen sinirlenir, bazen heyecanlanır, bazen mutluluktan havalara uçar, bazen işimizde ya da okulumuzda çok başarılı oluruz… Bunun gibi her durumun kendine has bir renk karşılığı düşünülebilir. Öfkeliyken kırmızıya yakınızdır, sakinken maviye, huzurluyken yeşile… Doğa bile tüm mevsimlerde aynı renk kıyafet giymez. Mevsimden mevsime hatta aydan aya farklı renklere bürünür durur.
Peki, sizin üzerinizde hangi renk, ne kadar etki bırakır? Sizi karşıladığını düşündüğünüz bir renk var mı? Bu ay genç arkadaşlara ilginç bir soru yöneltelim dedik: “Kendini bir renkle ifade etmek istesen hangisini seçerdin?” diye sorduk. Satırlarımızı okurken dilerseniz siz de düşünün. Renklerin dünyasına şöyle bir dalın; bakalım, hangi renk sizi kucaklayacak…

YEŞİLİ SEÇERDİM

Yeşil rengi seçerdim. Bana göre yeşil, asaletin rengidir. O yüzden zümrüdün rengi de yeşildir. Yeşil için verilecek birçok örnek var. Fakat yeşil için beni en çok cezbeden O’na (k.s) en çok yakışan renk olmasıdır. Yeşili gördüğümde O’nun aklıma gelmesi belki de yeşil rengi seçmemdeki en büyük sebeptir. Yeşil tasavvuftaki makamlar gibidir. Bir insan şeyhini sevdiği için yeşili sever. Rasulullah’ı (s.a.v) sevdiği için Ravza’nın rengini sever. Yeşil, daima ulvi bir renk sayılmıştır. Bu yüzden yeşili seçerdim.
Sibel DURAN, 22

GÜL KIRMIZISI OLMAK İSTERDİM

Kırmızı renk olmak isterdim. Çünkü kırmızı sıcak bir renktir. İnsan, ilişkilerinde sıcakkanlı olmalıdır. Kırmızı bence pozitif, romantik bir renktir. Kalbin, duyguların rengidir. Kırmızı renk bana olgunluğu çağrıştırıyor. Bazı meyveler kızararak olgunlaşır, kemale erer. Hayasından al al olan yanakların rengidir.
Gamze ERTURAN, 23

GÜLÜMSEMENİN RENGİ SARI

Sarı renk olmak isterdim. Çünkü sarı benim rengim.O Aslında yaşımın rengi değil ama içimdeki çocukluğun rengi. Belki de yaşamadığım çocukluğun eksikliğindendir, bilinmez… Ayrıca güneşin renginin sarı olmasından dolayı da sarının insana sıcaklık, enerji ve mutluluk veren bir renk olduğunu düşünüyorum. Sarının olduğu bir ortamda hareket ve canlılık vardır. En önemlisi de insanların en çok ihtiyacı olan gülümsemenin rengidir.
Tuğba KORKMAZ, 23

MUTLULUĞUN RENGİ BENCE MAVİ

Muhtemelen mavi olurdu. Çünkü mutluluğu temsil ediyor. Sosyal medya platformlarının arka planları ya da amblemleri boşuna mavi değil. Yani onlar da bize mutluluk hissi vermek istiyorlar. Ayrıca iç açan bir renk ve deniz rengi. Bu arada denize karşı da acayip ilgim varmış benim. Bu sene fark ettim. Oturup saatlerce izleyebilirim yani. Ama başka bir renk olsaydı olmazdı. Bu huzuru vermezdi insanın içine.
Fadıl DOĞANER, 19

KENDİMİ HUZURUN RENGİ MAVİ İLE İFADE EDERDİM

Kendimi bir renkle ifade etmem gerekecekse mavi dışındaki renkler teferruattır. Mavi en çok karşılaştığımız renktir. Gökyüzü ve denizler masmavidir. Bizler kafa dağıtmak, huzur bulmak, duygularımızı en yoğun şekilde yaşamak için deniz kenarına gider veya çimenlerin üstünde güzel gökyüzünü seyrederiz. Çünkü mavi insana huzur verir. Mavi; barışçıl ve sakin bir renktir. Dikkat çekmez ama insana güven verir. Ben de bu küçük dünyada insanlara problem olmadan, çok göze batmadan yaşayıp çevremdekilere elimden geldiğince huzur ve güven vermeye çalışırım. Ayrıca denizler ve gökyüzü uçsuz bucaksız yapıya sahiptir. Mavi bu yüzden sonsuzluğu simgeler. Hepimizin hayatının bir gün sona erip sonsuzluğa kavuşacağı bu dünyada bizleri maviden daha iyi anlatan bir renk var mıdır?
Mehmet Nurkan GÖRGÜN, 19

ceren
Thu 6 August 2015, 03:40 pm GMT +0200
Esselamu aleyküm.Bende kendimi mavi rengini seçerdim.Huzur ve iç açıcı renk olması açısından.Ama siyahı da seçerdim asaletinden dolayı.Rabbim razı olsun paylaşımdan kardeşim...

aişee
Fri 6 November 2015, 08:52 pm GMT +0200
aleykumusselam ben pembeyi seçerdim çünkü pembe çok neşeli bir renk karakterime uyduğunu düşünüyorum ama siyahta var oda çok asil bilemedim :)

yagmur_7-c
Sat 28 November 2015, 11:33 pm GMT +0200
Esselamu aleykum;
Ben mutluyken yeşilim ,severken mavi,üzüntülüyken de kırmızıyım....Kişiliğim ise gökkuşağıdır ....Rabbim inşallah hayatımızı da böyle ,renkli ,huzurlu,sağlıklı geçirmemizi sağlasın inşallah....Rabbim c.c. razı olsun inşallah...

mevlüde06
Sun 29 November 2015, 07:41 am GMT +0200
Ve aleykumusselam ve rahmetullah.
Beni en cok mutlu eden ve sevindiren rengi secerdim.ki o da pembe.
Her rengin kendine has bi guzelligi var.mesela gokyuzunde maviyi gormek rahatlatiyor,bitkilerdeki yesil insana huzur veriyor...hepside arasinda ayrim yapilamayacak kadar guzel aslinda:)

Alican 7-B
Sun 29 November 2015, 07:58 am GMT +0200
Ben kendime huzurun rengi olan maviyi seçerdim. Bu renk bana hem huzur bende mutluluk veriyor. Ama aslında tüm renkler güzeldir.

Kevšer
Sun 29 November 2015, 09:17 am GMT +0200
 Esslâmü Aleyküm. Bu güzel paylaşım için Rabbim Razı olsun kardeşim. Ben yeşil rengi seçerdim.Çünki Peygamberimiz (S.A.V) de yeşil rengi severmiş. Rabbim bizleri Peygamberimiz'in yolundan hiç ayırmasın inşaAllah...

Yağmur Gümüş 8-B
Sun 29 November 2015, 11:21 am GMT +0200
Bismillah...
Ben olsam hepsini seçerdim. Fakat birini seçmek gerekirse mavi olmak isterdim. Çünkü mavi insanı mutlu ediyor ve huzur veriyor.
Paylaşım için Allah cc. razı olsun.