- Semerkant tv test yayınına başladı

Adsense kodları


Semerkant tv test yayınına başladı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
hafiza aise
Fri 16 September 2011, 05:36 am GMT +0200
SEMERKAND TV TEST YAYININA BAŞLADI

Mart 2010 54.SAYI

Semerkand TV ile ilgili çalışmalar uzun süredir devam ediyordu. Bina, teknik altyapı, programlar ile ilgili hazırlıklar belli bir seviyeye geldi ve Semerkand TV test yayınına başladı. Uydudan yayın yapan Semerkand TV’yi izlemek için öncelikle evimizde uydu antenimizin olması gerekiyor. Gireceğimiz frekans ise şöyle:
TÜRKSAT 3 A
FREKANS: 12729
SYMBOL RATE: 30000
FEC: 5/6
VERTİCAL (dikey)
Göz alıcı bir logo uygulaması ile başlayan test yayını peyderpey tam zamanlı normal yayına geçecek. Hayırlı olsun diyoruz.

İMAM GAZALİ’NİN KABRİ BULUNDU

Moğol istilasıyla yerle bir edilen Horasan eyaletindeki Tus şehrinin geçmişine ait kalıntıları inceleyen araştırmacılar, İmam Gazali Hazretleri’nin mezar yeri olarak tespit ettikleri bir noktada kazı çalışması başlattı. İranlı yetkililer, İmam Gazali’nin türbesini ortaya çıkardıktan sonra çevre düzenlemesini de yaparak burayı ziyaretgah haline getirmeyi planlıyor.

Öte yandan, İmam Gazali ile ilgili Türkiye’deki uzman isimlerden İstanbul İl Müftüsü Mustafa Çağrıcı, mezar yerinin daha önceden de bilindiğini ancak İranlı yetkililerin bu mezarı ihmal ettiğini iddia ediyor. Nihayetinde bu büyük alimin kabr-i şerifinin ortaya çıkartılması, bakımlı ve ziyaret edilir bir görünüme kavuşturulmaya çalışılması bizi ziyadesiyle mutlu etti.

SENCİL-BENCİL

Son zamanlarda televizyonlarda, özellikle de kadın programlarındaki sohbetlerde “benlik” üzerine yapılan vurgu giderek artıyor, mutlaka dikkatinizi çekmiştir. Tabii sunucular ya da konuklar benlik demiyorlar, bunun yerine “ kendini sevmek”, “içinizdeki çocuğu sevindirmek”, “hayır diyebilmek” gibi şık ambalajlar kullanıyorlar. Mesela “Canınız mı sıkılıyor, kendinizi şımartın” gibi tuhaf önerileri oluyor sözüm ona uzmanların. Bütün bu öğütler, benliğin mutlu edilmesi, pohpohlanması etrafında dönüyor.

Oysa bu yanlış bir yoldur. Bu çıkmaz sokaktır, girilmemelidir. Benliğin terbiye edilmesi, kişioğlunun şımarıklığından kurtulmasının her türlü mutluluğun temeli olduğunu unutmuş bir toplumun fertleri olmak istemiyoruz. Diğerkam, fedakar, paylaşımcı, evetçi, ihvan, dost, gani gönüllü, halim-selim olmak istiyoruz. İnşallah.

MESLEK LİSELERİNDE KATSAYI BİLMECESİ

Malum, İmam hatip ve diğer meslek liselilerle düz liseliler arasında, -üniversiteye giriş sınavlarında karşılarına çıkan- bir katsayı eşitsizliği var. YÖK bu eşitsizliği ortadan kaldırmak için bir karar almıştı, bunun üzerine meslek liseliler ve aileleri ümitlendi ve sevindi fakat geçtiğimiz günlerde Danıştay 8. dairesi, bu YÖK kararının yürütmesinin durdurulmasına karar verdi. Şimdi kafalar yeniden karıştı. Bu son değişiklikle ilgili sorularımızı biz de konunun uzmanı olan eğitimci/sendikacı Mehmet Etik beye sorduk:

Daha önce YÖK başkanı öğrenciler kendi alanında bir okul seçerse ağırlıklı orta öğrenim puanının 0.15 ile, kendi alanları dışında bir okul seçerse 0.13 ile çarpılacağını söylemişti. Bu yeni iptal ile son durum ne olacak?

Şimdi YÖK eski katsayıya dönmeyecektir. Zaten YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Danıştay’a itiraz dilekçelerini 15/02/2010 tarihinde vermiştir. İtirazın reddedilmesi halinde yerine çok sayıda alternatifleri olduğunu söylemiştir. İtiraz reddedilecektir (Gönlümüz reddedilmemesi yönünde ama maalesef gerçek bu.) YÖK’ün diğer alternatifleri hemen hayata geçirecek ve öğrencilerimizi memnun edecek sonuçlar ortaya koyacağına inanıyorum.

YÖK bu sene LGS ve LYS olmak üzere iki sınav yapılacağını bildirmişti. Bu katsayı uygulaması iki sınavı da mı etkileyecek?

Bu katsayı problemi zaten LYS’i ilgilendiriyor. Sınav tarihlerini etkileyeceğini zannetmiyorum.  Zaten ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan sınavların zamanında yapılacağını açıkladı.

İmam Hatip ve diğer meslek liselilere bu süreçte neler tavsiye edersiniz?

İmam Hatip ve diğer meslek liselilere bu süreçte kesinlikle televizyondan uzak durmalarını tavsiye ediyorum. Hatta sınav tarihine kadar gazete bile okumasınlar. Motivasyonlarını arttırmalıdırlar. Öğrenciler tamamen kendilerini sınava vermelidirler. Katsayı ile ilgili hiç bir şey konuşmasınlar. Eminim ki YÖK bu işi çözecektir. Sınavların sonunda yaptıkları netleri gördüklerinde istedikleri üniversitelere gidebilme ihtimalinin çok büyük olduğunu görecekler.

BİR YUMURCAK NE İSTER?

• Karda oynamasına izin vermeyen anneannesine hitaben; “Anneanne inşallah yeniden çocuk olursun, senin de anneannen kartopu oynamana izin vermez” diye beddua etmek ister.
(Ahmet Fuat, 4 yaşında)

• Bir hediyelik eşya üzerinde gördüğü ve Hz. Mevlana’ya ait olan “Ya olduğun gibi görün, ya göründüğü gibi ol” sözünün, cevabı “ayna” olan bir bilmece olduğuna annesini ikna etmek ister.
(Fatma Serra, 7 yaşında)

ORGANİKÇİNİN GÜNLÜĞÜ

Sirke bir mutfağın vazgeçilmezi. Artık taze sebze ve meyveleri yıkarken kimyasallardan arındırmak için de sirke kullanır olduk. Ama marketten aldığımız hazır sirkelerin çoğunun içerdiği katkı maddelerinden de kaçınmak istiyoruz. Bunun için evde sirke yapmamız mümkün. İşte (kayınvalideme ait) bir sirke tarifi: Elmalar yıkanır, çekirdekleri çıkartılır. 5 kg’lık bidona doldurulur. Üzerine 2 su bardağı sıcak su dökülür. Ağzı kapatılır. Ilık bir yerde muhafaza edilir, Sonbaharda yapılan sirkeyi ilkbaharda kullanmaya başlayabilirsiniz. Kapağını açtığınızda bidondaki sirkeleşme işlemini gerçekleştiren sirke sineklerinin kalıntıları da dahil süzgeçten geçirip, serin bir yerde saklayarak afiyetle kullanın.

AKLIMDAN ÇIKMIYOR


“ Ölmek felaket değildir, asıl felaket öldükten sonra başa gelecekleri bilmemektir.” (İmam-ı Rabbani Hz.)

Zeynep EKŞİ ÖZEL