- Seksenikinci Mektup

Adsense kodları


Seksenikinci Mektup

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
derya
Fri 22 January 2010, 08:46 am GMT +0200
SEKSENİKİNCİ MEKTUP

Şeyhanlı Şeyh İbrahim oğlu Molla Abdülkerim’e, hastalığının şifası için duası, hastalıktamki hikmetin beyanı ile, diğer hususlar hakkındadır.

ALLAH’IN ADIYLA BAŞLARIM

Bütün hamdler, Allah’a mahsustur. Salat ü selam Resullullah’ın bütün alinin, abhasının, zevcelerinin ve zürriyetinin üzerine olsun!

Bundansonra, elçiniz gelip hastalığınızdan bize haber verdi. Sadatın umumi ve hususi himmetlerinin vasıtasıyla, Allah’a (Celle ve ala) üzerinizden kaldırılması ve şifaya tebeddül etmesi için dua ederekona sığındık. Duamızınh kabulü ondan ricaolunur. Sonra, şunu diyelim ki: Ey kardeş! Hastalığın hikmeti; Allah, bir şeyi yaratmazsı, kulun irdaseiyle hiçbir şey olmadığının, kendinden herhangi birzararı def etmesine, kendine bir menfaati sağlamasına kudreti olmadığının bilinmesidir ki kul, bunu düşünerek kalbi büsbütün dünyaya meyl etmekten, külliyen kesilip külliyetiyle Allah’a yönelmesi, Allahü tealanın ona yaptığı şeyi sevgi yolu ile kendine kabul ettirmeye çalışmasıdır.

Sizin, Fethullah’ın, Abdülkadir ile diğer köy halkının üzerine, selam olsun! Onlardan emelimiz, Allah’ın kahrını ve ondan uzaklaşmayı Allahü teala bizi ve sizi onlardan korusun! İcab eden eyler değil, razı olduu şeylerde çalışmalarıdır.

Molla Mehmed Emin, Molla Fethullah, Muhammed Masum, Şeyh Maruf size selam edip duanızı dilerler. Allah, efendimiz Muhammed’in, (Sallallahü aleyhi ve sellem) alinin ve ashabının üzerine salat ü selam eylesin!