- Şehitlik

Adsense kodları


Şehitlik

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
meryem
Tue 7 September 2010, 07:53 pm GMT +0200
Şehitlik

Ve sakın ALLAH yolunda öldürülenlere "ölüler" demeyin; hayır onlar diridirler. Fakat siz bunun şuurunda değilsiniz. (2/154)

Andolsun, eğer ALLAH yolunda öldürülür ya da ölürseniz, ALLAH´tan olan bir bağışlanma ve rahmet, onların bütün toplamakta olduklarından daha hayırlıdır. (3/157)

ALLAH yolunda öldürülenleri sakın ´ölüler´ saymayın. Hayır onlar Rableri katında diridirler rızıklanmaktadırlar. ALLAH´ın kendi fazlından onlara verdikleriyle sevinç içindedirler. Onlara arkalarından henüz ulaşmayanlara müjdelemeyi isterler ki onlara hiçbir korku yoktur mahzun da olacak değillerdir. Onlar ALLAH´tan bir nimeti bir fazlı (bolluğu) ve gerçekten ALLAH´ın mü´minlerin ecrini boşa çıkarmadığını müjdelemektedirler. (3/169-171)

Kim ALLAH´a ve Resul´e itaat ederse işte onlar ALLAH´ın kendilerine nimet verdiği peygamberler doğrular (ve doğrulayanlar) şehidler ve salihlerle beraberdir. Ne iyi arkadaştır onlar? (4/69)

Öyleyse, dünya hayatına karşılık ahireti satın alanlar, ALLAH yolunda savaşsınlar; kim ALLAH yolunda savaşırken, öldürülür ya da galip gelirse ona büyük bir ecir vereceğiz. (4/74)

De ki: "Siz bizim için iki güzellikten (şehidlik veya zaferden) birinin dışında başkasını mı bekliyorsunuz? Oysa biz de ALLAH´ın ya kendi katından veya bizim elimizle size bir azab dokunduracağını bekliyoruz. Öyleyse siz bekleyedurun kuşkusuz biz de sizlerle birlikte bekleyenleriz. (9/52)

ALLAH yolunda hicret edip öldürülen veya ölenlere gelince muhakkak ALLAH onları güzel bir rızıkla rızıklandıracaktır. Şüphesiz ALLAH rızık verenlerin en hayırlısıdır. (22/58)

Öyleyse inkâr edenlerle (savaş sırasında) karşı karşıya geldiğiniz zaman hemen boyunlarını vurun; sonunda onları ´iyice bozguna uğratıp zafer kazanınca da´ artık (esirler için) bağı sımsıkı tutun. Bundan sonra ya bir lütuf olarak (onları bırakın) veya bir fidye (karşılığı salıverin). Öyle ki savaş ağırlıklarını bıraksın (sona ersin). İşte böyle; eğer ALLAH dilemiş olsaydı elbette onlardan intikam alırdı. Ancak (savaş) sizleri birbirinizle denemesi içindir. ALLAH yolunda öldürülenlerin ise; kesin olarak (ALLAH) amellerini giderip-boşa çıkarmaz. (47/4)

ceren
Mon 2 October 2017, 05:15 pm GMT +0200
Esselamu aleykum.rabbim bizleri yanına şehid mertebesi ile alsın inşallah. Rabbim razı olsun paylasimdan kardeşim. ..

Bilal2009
Tue 3 October 2017, 03:23 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam Rabbim bizlere de şehitlik makamını nasip eylesin Rabbim paylaşım için razı olsun

Sevgi.
Fri 29 December 2017, 05:32 am GMT +0200
Mevlam bizlere de bu güzel mertebeye erebilen kullarından olmayı nasip etsin inşaAllah. Aminn ecmain