- Şehir

Adsense kodları


Şehir

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
hafizvuslat
Mon 26 October 2009, 02:06 pm GMT +0200
ŞEHİR

 Eşmuni demiştir ki, şehir ve kasaba rüyası birbirini tecrübe ettim ve inandım. Tecrübelerimin ve incelemelerimin sonunda bir şehir ve kasabanın adında hayra delalet eden bir şey varsa şerre işaret olduğunu anladım. Münevvere'de dostlarla konuşmak, emeline ulaşmak ve Cenab-ı Resül Ekrem (SAV)'dan ümit ve şefaate; Kudüs günahtan arınmaya ve tövbeye; Mısır, izzet ve berekete, güzel çeçime: İstanbul, din zaafına ve haram rızka, Bursa selamete ve refaha delalet eder.
 

Büyük şehir ve kasaba görmek, ne suretle olursa olsun, iyidir. Kendisini bilmediği bir şehirde görmek, bir rivayete göre, dindar bir kimseden istediğine ulaşır. Diğer bir rivayete göre, bilinmeyen bir şehir ahirete işarettir. Eğer orada bulunduğu şehri biliyor ve uyanık iken oraya gitmiş ise, ikinci defa yine oraya gider.
 

Bazılarına göre; rüyada şehir veya kasaba görmek, korkudan kurtulmaya delalet eder. Rüyasında bir şehirden çıka bir belaya uğrar. Bir şehrin harap olduğunu görmek, oradaki büyük devlet adamının zulüm edeceğine delalet eder.