- Şehadetin Anlamı ve Mertebeleri

Adsense kodları


Şehadetin Anlamı ve Mertebeleri

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
saniyenur
Sat 14 January 2012, 11:23 pm GMT +0200
Şehadetin Anlamı ve Mertebeleri


Selef’in "şahidlik etti" ifadesinin anlamı ile ilgili açıklamaları hüküm vermek, yargıda bulunmak, bildirmek, açıklamak ve haber vermek anlamları etrafında döner dolaşır. Bunların hepsi doğru açıklamalardır ve aralarında çelişki yoktur. Çünkü şahidlik etmek, şahidin söylediği sözü ve verdiği haberi ihtiva ettiği gibi, onun bir şeyi bildirmesini, haber verip açıklamasını da ihtiva eder.

Eğer maksat sadece şahitlikte bulunmak olsaydı, bunun muhtevâsını bilmek imkânı olmaz, şahitlikten gereken fayda sağlanmaz ve şahitlik ile onlara karşı delil ortaya konulmuş olmazdı. Bundan daha ileri olmak üzere şehadet kullara açıklamayı, onlara delâlette bulunmayı ve hakkında şahidlik olunan şeyi onlara bildirmeyi de ihtiva etmiştir. Nitekim kullardan şahitlik eden bir kimsenin nezdinde şahitlik yapacağı herhangi bir husus bulunup da onu açıklamayıp, gizleyecek olursa, kimse ondan faydalanmaz ve onunla herhangi bir delil ortaya konulmuş olmaz.

Şahidlikten ancak açıklanması halinde yararlanılabildiğine göre; Yüce Allah da bu şahitliği: İşitmek (sem’), görmek (basar) ve akıl’dan ibaret üç yolla tam anlamı ile açıklamış bulunmaktadır.

ceren
Fri 6 July 2018, 01:26 pm GMT +0200
Esselamu aleykum. Sahidlik ederken bile allahın rizasini rahmetini ve hakkı doğruyu gözeten ve sahidligi hakkiyla yapan kullardan olalim inşallah. ..

Bilal2009
Fri 6 July 2018, 02:16 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam Rabbim bizleri şehadet eden ve şehadet üzere can veren kullarından eylesin Rabbim paylaşım için razı olsun

Sevgi.
Sat 20 March 2021, 01:17 am GMT +0200
Aleyküm selam. Rabb'im bizleri hakkıyla şehadet eden kullarından eylesin inşaAllah
Bilgiler için Allah razı olsun kardeşim