- Satıcı ,malın niteliklerini gizlemesinin veya yanlış tanıtmasının durumu nedir?

Adsense kodları


Satıcı ,malın niteliklerini gizlemesinin veya yanlış tanıtmasının durumu nedir?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
Rüveyha
Sun 22 February 2015, 12:08 am GMT +0200
Satıcı ,malın niteliklerini gizler veya yanlış beyanda bulunursa, alış-veriş akdi gerçekleştikten sonra bunun farkına varan müşteri ne yapabilir?


 Alım-satım akdinde akde konu olan malın bütün niteliklerinin ve satış bedelinin alıcı ve satıcı tarafından bilinmesi ve açıklanması gerekir. Satıcının yanlış beyanı üzerine kurulan alım-satım akdinde, malda satın alış amacını ihlal eden ya da fiyatını düşüren bir eksiklik veya kusur bulunur yahut da mal normalden daha pahalı olursa müşteri dilerse satın aldığı malı konuşulan fiyat üzerinden kabul eder, dilerse malı geri vererek akdi bozar. Ancak müşterinin maldaki kusura karşılık fiyattan indirim talebinde bulunma hakkı yoktur. Böyle bir durumda akdi feshederek malı geri verip, yeni bir akit yaparak söz konusu malı daha düşük bir fiyattan satın alması da mümkündür (Merğinani, el-Hidaye, Beyrut, ts. , III, 36-37).

RAMAZAN 7/D
Fri 4 December 2015, 11:44 pm GMT +0200
Es SElamün Aleyküm . Satıcının malı yanlış tanıtmaması gerekir . Eğer ki yanlış tanıtırsa ve bu sonradan anlaşılırsa yukarıda bu durumda ne yapılması gerektiği çok açık bir şekilde belirtilmiş . Elhamdülillah öğrendik .
ALLAH cc razı olsun

halim
Thu 7 January 2016, 04:18 pm GMT +0200
Ve aleykum selam ; Ticaret islam ahlakı olursa hiçbir şeye lüzum kalmadan herşeyi hakkaniyet boyutuyla yapıp kimseye haksızlık yapılmadan dosdoğru ve emin bir alışveriş ve sonucunda doğru insan doğru toplum şeklinde hakkaniyetli ülke vesselam ...

Allah doğruluktan hayır haseneden ayırmasın .Amin.

Allah razı olsun

damla6d
Thu 7 January 2016, 04:38 pm GMT +0200
Esselamu aleykum.Aslında bu gibi işlerde çalışmak çok zor olmalı.Çünkü insanlar haksızlık yapabiliyo, eksik verebiliyo maldan. vb..İşte bu nedenlerden dolayıbu işte çalışmak dürüstlük iyimserlik gibi özellikler ister.Bu gibi haksızlık durumlarında müşteri o malı bıkarmalı yerine.Allah c.c. razı olsun...

ikranur 7d
Thu 7 January 2016, 04:40 pm GMT +0200
selamun aleyküm.
böyle bir iş yaparken çok dikkatli olunması lazım. bir kişinin hakkına girmeden malzeme vermeliyiz.
Allah c.c. razı olsun.