- Şanı Yüce Peygamber

Adsense kodları


Şanı Yüce Peygamber

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
neslinur
Sun 11 July 2010, 01:06 am GMT +0200
Şanı Yüce Peygamber

“Hem Senin şanını yükseltmedik mi?.” (İnşirâh sûresi, 84/4)

Hz. Muhammed (sallallâhu aleyhi ve sellem), bütün insanlığa ve cinlere gönderilmiş bir peygamberdir ve peygamberlerin de sonuncusudur. Mütevazı olduğu için kendisini övmese de bütün peygamberlerin derece bakımından en üstünüdür. O’nda diğer peygamberlerde bulunmayan özellikler vardır. Kendisinden sonra peygamber gelmeyeceği için Kıyamet’e kadar adı, şanı duyulacak peygamber O’dur.

Bütün hayatı boyunca güzel yaşamıştır. Bu, dostun-düşmanın kabul ettiği bir vasıftır. Batılı ilim adamlarının insaflıları O’nun yüksek bir şahsiyete sahip olduğunu tasdik etmişlerdir. O’nu Rabbimiz terbiye etmiş ve bu terbiyeyi en güzel biçimde yapmıştır. Allah’ın risâlete hazırladığı bir şahsiyetin şânının yüce olması pek tabiîdir.

Peygamberimiz’in (sallallâhu aleyhi ve sellem) şânının yüce oluşunun bir delili de O’nun adının Allah’ın adını takip etmesidir. Kelime-i Tevhid’de bu açıkça görülmektedir. “Lâ ilâhe illallah” denildikten sonra “Muhammedun Resûlullah” denir ki bu şeref her türlü şerefin üstündedir. Günde beş vakit okunan ezan da Peygamberimiz’in (sallallâhu aleyhi ve sellem) şânının yüceliğini her yerde ilân eder.

Ayrıca Müslümanlar, Peygamberimiz’in (sallallâhu aleyhi ve sellem) adı her geçtikçe O’nun için salât ve selâm getirirler. Yani “Allahümme salli alâ Muhammed” (Allahım! Muhammed’i rahmetine garket) derler. Bu gibi vesilelerle milyonlarca Müslüman hergün O’na dua eder, O’nu över, O’ndan övgüyle bahseder.

Bilal2009
Sat 21 April 2018, 01:02 pm GMT +0200
Esselamu aleyküm Rabbim bizleri gül Peygamberimiz in yolundan ayırmasın Rabbim paylaşım için razı olsun

Sevgi.
Sat 21 April 2018, 02:47 pm GMT +0200
Aleyküm Selam. Rabbim bizlere her yönüyle güzel örnek olan can Peygamber Efendimizin yolundan hiçç ayırmasın inşaAllah

ceren
Sat 21 April 2018, 04:08 pm GMT +0200
Aleykumselam.rabbim bizleri peygamber efendimize layık bir ümmet eylesin inşallah. Rabbim razı olsun paylasimdan kardeşim. ..