- Sakal-ı Şerif, New Jersey'de ziyarete açıldı

Adsense kodları


Sakal-ı Şerif, New Jersey'de ziyarete açıldı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
selsebil
Wed 2 September 2009, 02:44 pm GMT +0200


Sakal-ı Şerif, ABD'nin New Jersey eyaletinin Paterson şehrindeki Karaçay Camisi'nde ziyarete açıldı


Karaçay Camisi'nde kılınan teravih namazından sonra çoğunluğunu Türk vatandaşlarının oluşturduğu yoğun bir kalabalık tarafından ziyaret edilen Hz. Muhammed'e ait Sakal-ı Şerif'e, ziyaret boyunca tekbir ve salavat getirilerek dualar okundu.

Karaçay Cami İmam Hatibi Cihan Yalçınkaya, kutsal emanetlerin Osmanlı İmparatorluğu'ndan kalan ata yadigarları olduğunu söyledi.

Gösterilen yoğun ilginin, Sakal-ı Şerif'ten medet umma anlamına gelmediğini belirten Yalçınkaya, ''bu tür ilginin Peygamberimize olan saygıdan olduğunu unutmamalıyız. Nihayetinde bir tüyden hiç kimse bir şey beklemez. Ama o tüyün (Sakal-ı Şerif'in) sahibi Peygamberimiz olunca, O'nun bedeninden günümüze kadar gelen tek emanet Sakal-ı Şerif olunca, hürmette ve saygıda kusur etmeden tabii ki ilgi gösterip sahip çıkacağız ve çıkmalıyız'' dedi.

Yalçınkaya, Paterson'da bulunan Taşkın Ekmek Fırınının sahibi Kadir Taşkın'ın girişimleriyle Amerika Müslümanlar Birliğinden bir günlüğüne alınan Sakal-ı Şerif'in ilk defa camilerine getirildiğini söyledi.

Daha önce yine Paterson'da bulunan Ulu Cami'de 6 gün boyunca ziyaret edilen Sakal-ı Şerif'in 15 Eylül 2009 Salı günü ramazan ayının 27. gecesi olan Kadir Gecesi'nde, New York Brooklyn Fatih Camisi'nde yeniden ziyarete açılacağı öğrenildi.
Zaman

Sems
Tue 16 February 2010, 10:00 pm GMT +0200
Ah bi görebilsem karşısında zerrelerime bölünür kum misali dökülürmüyüm acaba yere.

Sems
Wed 24 February 2010, 07:05 am GMT +0200
İnşAllah bacım. İnşAllah.

ehlidunya
Mon 14 June 2010, 02:02 am GMT +0200
mevlam istanbulda iken efendimizin hem sakalı şerefini,hırka-i şerifi,diş muhafazasını ve mübarek ayak izlerini görmeyi nasip etti şükürler olsun mevlama inşallah tüm kardeşlerimize nasip olur  inşallah  gül kokulu efendimizden geriye kalan bu mübarek sakalı şerifi ayak izini hırkasını görmek allah rahmeti ve bereketi bütün kardeşlerimizin olsun

Salihalp
Tue 15 June 2010, 12:03 pm GMT +0200
mevlam istanbulda iken efendimizin hem sakalı şerefini,hırka-i şerifi,diş muhafazasını ve mübarek ayak izlerini görmeyi nasip etti şükürler olsun mevlama inşALLAH tüm kardeşlerimize nasip olur  inşALLAH  gül kokulu efendimizden geriye kalan bu mübarek sakalı şerifi ayak izini hırkasını görmek ALLAH rahmeti ve bereketi bütün kardeşlerimizin olsun
AMİN AMİN inşaallahüteala..