- Sahabe Hayatından Tablolar

Adsense kodları


Sahabe Hayatından Tablolar

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
seymanur K
Mon 8 August 2011, 10:36 am GMT +0200
SAHABE HAYATINDAN TABLOLAR

 

Hâmd âlemlerin Rabbi Allah (c.c.)'a mahsustur. Salât ve Selâm'in efdalı ve eksiksizi Peygamberimiz Efendimiz Hz, Muhammed Mustafa [s.a.v.}'in bütün â! ve ashabının, Kıyamet gününe kadar, çağrısına uyup onun sünnetine sarılanların üzerine olsun.,.

Muhterem okuyucular! Elinizdeki bu kitapda, Ashâb-ı Kiram efen­dilerimiz cahiliyye dönemindeki önemli olaylarıyla çok kısa ve öz ola­rak anlatılmaktadır. Onların İslâmiyete geçişleri ve müsfüman olduk­tan sonraki hayatlarından önemli olan hadiselerin ve hizmetlerinin bir bölümü akıcı bir üslûpla anlatıldıktan sonra vefâtlarıyla noktalanıyor. Ekserisinin vefatları da, İslâm yolundaki savaşlarda şehid oluşları da ibretli bir şekilde gözler önüne seriliyor,

Kitabevimiz kaynak eserler, romanlar ve Abdullah Ulvân'dan önemli İslâmî konuları işleyen cep serilerinin yanında bazı Sahabe ve Tabiin efendilerimizi anlatan bu kıymetli eseri çıkarmakla İslâm kül­türüne katkıda bulunmanın bahtiyarlığını duymaktadır. Bu kitapları da­ha önce cep kitapları olarak neşretmiştik, okuyucularımız tarafından çok beğenildi. Ciltli olarak neşretmemiz için İstekler çoğaldı bizde Allanın izni ile neşretmeye muvaffak olduk.

Çalışmak bizden, tevfîk ve inayet Yüce Allah'dandır.

Uysal Kitabeyi[1]

 

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adiyle.

Allah'fm! Peygamberin Muhammed'ln (s.a.v.) ashabını en samîmi ve en derin bir sevgiyle sevdim, onlardan herhangi biri yüzünden, ben! en büyük korku gününde bağışla, çünkü sen biliyorsun ki ben onları ancak ^enîri için sevdim, ey merhamet edenlerin en merhametiisi!

Abdurrahman Re'fet[2]


                 

 

[1] Dr. Abdurrahman Re’fet el-Bâşâ, Sahabe Hayatından Tablolar, Uysal Kitabevi: 1/5.

[2] Dr. Abdurrahman Re’fet el-Bâşâ, Sahabe Hayatından Tablolar, Uysal Kitabevi: 1/7.