- Sadık rüyalar

Adsense kodları


Sadık rüyalar

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
hafiza aise
Mon 9 May 2011, 02:37 pm GMT +0200
Sadık Rüyalar

Belli ki vakit, daha da yaklaşmıştı. Şafak sökün etmek üzereydi. Zira, bunu müjdeleyen birçok emareyle karşılaşı­yordu. Başını yastığa koyduğunda mana alemini şenlendiren ve gözlerini açtığında da orada gördüğü gibi neticelenen 'sadık rüyalar' sıklaşmış; ötelerden sürekli mesajlar getiriyordu. Vahyin öncüleriydi bunlar ve bilhassa vuslatın altı ay öncesin­de, birbirini takip eden muştulara dönüşmüş ve daha bir ken­dini hissettirir olmuştu. Bugünlerde Resül-ü Ekrem Efendi­miz, akşam gördüğü bir rüyanın ertesi gün karşısında cereyan eden bir hadise olduğuna tanık olur122 ve iki alem arasındaki irtibatıtefekküre dalarak uzun uzun düşünürdü. Belki de bun­lar, yaklaşan vahiy ortamına bir hazırlık manasını taşıyordu.

Görülen rüyalar genelde Hz. Hatice validemizle paylaşılır ve O da, dimağına yerleşmiş ve kesin kanaat haline gelmiş bek­lentileri istikametinde yorumlar yapar, bu süreçte Efendisine destek olmaya çalışırdı. Bir defasında Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellern), evinin üstünden bir tahta çekilerek buraya büyük bir delik açıldığını; sonra buraya gümüşten bir merdiven konuldu­ğunu ve oradan iki adamın içeri girdiğini görmüştü. Bu manza­ra karşısında birilerini yardıma çağırmak istiyor, ama bir türlü konuşamıyor; yardım için fırsat bulamıyordu. Sonra bu adam­ların her biri gelip O'nun iki yanına oturdu. Sonra tuttu birisi, elini vücuduna sokup buradan iki kaburga kemiği çıkardı. Sonra da göğsüne yönelerek buradan kalbini çıkanp eline koyuverdi. O kadar gerçekçiydi ki elinin izini iliklerine kadar hissediyordu. Bu arada yanındaki arkadaşına şunu söylüyordu:

- Bu salih adamın kalbi ne kadar da güzel bir kalp.

Sonra da kalbini yıkayıp temizledi ve tekrar alıp onu yeri­ne yerleştirdi. Çok geçmeden kaburga kemiklerini de olduğu yere iade etti. Ardından da, geldikleri yere yönelerek merdi­venden çıkarak gözden kayboldular. Giderken merdiveni de alıp götürmüşlerdi. Artık tavan, yeniden eski haline getirilmiş ve her şey normale dönmüştü.

Beklenen Nebi, tabii olarak bu rüyasını da önce Hatice

122 Bkz. Buhari, Sahih, 1/6; Miislim.Sahih, 1/97; Ahmed İbn Hanbel, Müsned, 2/153

validemize anlattı. Böylesine kritik günlerinde en büyük des­tekçisi Hz. Hatice, yine kendisinden beklenilen tavn ortaya koyuyordu:

- Müjdeler olsun sana, dedi önce. Ardından da, metin bir ses tonuyla şunlan söyledi:

- Şüphesiz ki Allah, Senin için sadece hayır murad etmek­tedir. Bunda da bir hayır vardır; müjdeler olsun Sana! 123

Evet, önlerine bir yol takdir edilmişti ve onlar da, takdir edilen bu yolda adım adım ilerliyorlardı. Hz. Hatice validemiz de bu yolun farkındaydı ve onun için, kendinden emin konu­şuyor ve Efendisine destek olmaya çalışıyordu.

Bilal2009
Wed 21 November 2018, 03:49 pm GMT +0200
Esselamu aleyküm Rabbim bizleri Peygamberimiz in izinden ayırmasın Rabbim paylaşım için razı olsun

Sevgi.
Thu 22 November 2018, 12:18 am GMT +0200
Aleyküm Selâm. Rabbim bizleri herdaim Peygamberimizi kendine örnek alanlardan eylesin inşaAllah. Amin

Ayşegül Yıldırım koü
Wed 28 November 2018, 02:49 am GMT +0200
"Kim iyilikle gelirse, ona daha iyisi verilir ve onlar o gün korkudan da emin kalırlar"

İnşallah sizlerde bizlere bu kadar faydalı bilgileri ve bu güzel ilim yuvasını sunduğunuz için  RABBİM de daha iyi ve güzellikler versin. AMİN Allah razı olsun

ceren
Wed 28 November 2018, 01:37 pm GMT +0200
Esselamu aleykum. Binler salatu selam peygamber efendimizin üzerine olsun inşallah. Rabbim razı olsun paylasimdan kardeşim. ..