- Sabrı kuşanan anneler

Adsense kodları


Sabrı kuşanan anneler

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
hafiza aise
Mon 23 April 2012, 04:41 pm GMT +0200
Sabrı kuşanan anneler

Ağustos 2007 23.SAYI

Ağustos sayımızda engelli çocuğu olan iki değerli anneyi kapak dosyamızda konuk ettik. Kendileri için takdir edilene isyan etmek şöyle dursun; ağızlarından bir tek sitemkar söz bile dökülmeyen anneleri… Sebahat ve Havva Hanımlar evlatları bir ömür kendilerine bağlı yaşamak zorunda olan iki anne. Her ikisinin de öyküsü ayrıntılar haricinde birbirine çok benziyor. Her ikisinin evladı için de doktorlar son derece umutsuz konuşmuş, ama onlar Allah’tan hiç ümitlerini kesmemişler. Sabır ve tevekkülle üstüne titredikleri evlatlarının şifasını bulmak için çaba sarf etmişler. Sonunda Allah’ın izniyle, doktorların yaşaması konusunda bile ümit vermediği evlatlarını belli bir yaşa getirmişler. Bu arada tek dayanak noktaları içlerindeki inanç olmuş. Sebahat ve Havva Hanımların, engelli çocuk anne babalarına yol gösteren öyküleri; sabır, tevekkül ve rıza noktasında hepimize örnek olacak nitelikte.

Konuyla ilgili bir başka yazıyı da değerli büyüğümüz M. Saki Erol kaleme aldı. Başımıza gelen musibetlere sabrettiğimizde neticenin hayırla dolu olacağını müjdeleyen bu yazı, sıkıntısı olan kardeşlerimizin yüreklerine su serpiyor.

Ağustos sayısında beğeninizi kazanacağını düşündüğümüz birbirinden renkli daha pek çok konu var. Bunlar arasında özellikle evlilik, anne baba tutumları, dekorasyon ve mizah ilk sıralarda yer alıyor.

Regaip ve Miraç kandiliniz mübarek olsun…

Eylül sayımızda görüşmek üzere hoşça kalın.

Derya COMBA